Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 9. 1. 2011 19:33:06

1luke
Člen
Registrace: 20. 11. 2010
Příspěvků: 14

Problem s filtry

Kdyz si k ruznym sloupcum vytvorim automaticky filtr, tak ho musim pri jakykoliv aktualizaci dokumentu vzdy "obnovovat", jinak mi spatne zobrazuje nove pridany obsah. Uvedu to na prikladu seznamu filmu - kdyz vyberu napr. vsechny filmy zanru sci-fi, tak je filtr sice zobrazi, ale k nim jeste zobrazi VSECHNY nove pridany filmy bez ohledu na zanr. Takze po kazdy, kdyz pridan novy film, musim ten filtr vzdy odstranit a znovu vytvorit (aby se aktualizoval). Je to nejaka docasna chyba, nebo Calc proste tohle neumi? V Excelu jsem s timhle nemel problem...

Editoval 1luke (9. 1. 2011 19:35:16)

Offline

#2 9. 1. 2011 21:36:41

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Problem s filtry

http://www.602office.cz/node/1474
Tak to vypadá, že máte pravdu. Filtr se aktualizuje jen tehdy, pokud změníte data, která již obsahuje. To znamená, vymažete, přepíšete. Sadly :-(

Editoval PetrValach (9. 1. 2011 21:38:33)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 9. 1. 2011 23:21:51

1luke
Člen
Registrace: 20. 11. 2010
Příspěvků: 14

Re: Problem s filtry

to je nemile. v tom pripade nemuzu calc pouzivat :-( leda by s tim jeho tvurci neco udelali :-)

Editoval 1luke (9. 1. 2011 23:32:50)

Offline

#4 10. 1. 2011 09:47:54

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Problem s filtry

Nemůžete Calc používat proto, že se neaktializuje filtr :-))) No jak myslíte, tohle mi přijde jako prkotina. Vždyť snad jde na zrušení a vytvoření filtru udělat klávesová zkratka... takže je to pak otázka dvou bouchnutí, ale jak myslíte.
Myslím, že kvůli takovýmto malichernostem lidé OOo nepoužívají...


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 11. 1. 2011 15:41:21

1luke
Člen
Registrace: 20. 11. 2010
Příspěvků: 14

Re: Problem s filtry

Ja jsem jinak s OO spokojenej, ale tohle mi v Calcu proste vadi. Porad to aktualizovat, po kazdy kdyz neco pridam. Kdyz ma clovek vic tabulek, ktery pravidelne aktualizuje, tak aby se z toho zblaznil :-) Kdyz jsou tyhle malichernosti duvodem, proc lidi OO nepouzivaj, proc s nima tvurci OO nic neudelaj, jsou-li to takovy malichernosti? To pak ma clovek chut vratit se k Excelu (nekde mi tu jeste lezi staricka verze z roku 2000, kde tohle bylo vyreseny :-)). Jasne, vim, ze OO je zdarmo, ale proc tyhle drobnosti neopravit?

Editoval 1luke (11. 1. 2011 15:45:24)

Offline

#6 12. 1. 2011 00:26:22

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Problem s filtry

- přidejte si tlačítko automatického filtru na lištu a pak jen klikněte do tabulky a 2x na tuhle ikonu. Filtr se zruší a nastaví pro aktuální oblast pokrytou daty. Následně si můžete naklikat potřebné podmínky (naklikané z minula je stejně nemůžete mít, protože když je filtr aktivní tak ukazuje vybrané řádky a pod nimi řádky mimo filtrovanou oblast.
- co přesně s těmi tabulkami děláte a kolik řádků přidáváte např. za měsíc.

Offline

Zápatí