Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 17. 12. 2010 16:07:37

zombie
Člen
Registrace: 14. 11. 2008
Příspěvků: 106

funkce STYLE na jinou bunku

Ahoj,


kdyz si vytvorim pres F11 ve stylech format "RED", kde definuji, ze ma mit pole cervene pozadi, tak potom muzu zadat funkci =T(STYLE("RED")) a ta mi zacerveni tu jednu bunku, kam jsem funkci zadal. Ja bych toto chtel pouzit i na uzivatelsky zadavana pole, kde jsou treba data a nemuzu tam tudiz funkci vlozit. Styl se totiz ma menit v zavislosti co se do tech dat napise primo na bunkach, kam se data vpisuji.


Shanim napr. neco jako funkci IF (A1<0) SET_STYLE_AT(A1;"RED"), tedy jestli neco takoveho vubec existuje :-) Dekuji.

Editoval zombie (17. 12. 2010 16:08:25)

Offline

#2 17. 12. 2010 16:39:23

Lord killer
Člen
Registrace: 9. 12. 2007
Příspěvků: 43

Re: funkce STYLE na jinou bunku

Nápověda LibreOffice:

Funkce STYLE() může být přidána ke stávajícímu vzorci v buňce. Můžete například ve spojení s funkcí CURRENT obarvit buňku podle její hodnoty. Vzorec =...+STYLE(IF(CURRENT()>3; "Červená"; "Zelená")) nastaví buňce styl "Červená" pokud je její hodnota větší než 3, v opačném případě bude použit styl "Zelená".

stačí?

Offline

#3 17. 12. 2010 16:55:17

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 806

Re: funkce STYLE na jinou bunku

zombie napsal(a)

Shanim napr. neco jako funkci IF (A1<0) SET_STYLE_AT(A1;"RED"), tedy jestli neco takoveho vubec existuje :-) Dekuji.


Neexistuje, budete si na to muset napsat makro. Podmíněný formát nestačí?

Offline

#4 17. 12. 2010 17:10:21

Lord killer
Člen
Registrace: 9. 12. 2007
Příspěvků: 43

Re: funkce STYLE na jinou bunku

lp. napsal(a)

Neexistuje, budete si na to muset napsat makro. Podmíněný formát nestačí?

myslím, že se obejde i bez makra, ne?

=SUM(A1:A2)+STYLE(IF(CURRENT()>5;"RED";"GREEN"))

Offline

#5 21. 12. 2010 10:53:24

zombie
Člen
Registrace: 14. 11. 2008
Příspěvků: 106

Re: funkce STYLE na jinou bunku

Lord Killer: vy se mi snazite vysvetlit, jak nastavit styl jedne bunky, ja ho potrebuju aplikovat nejlepe na cely radek. Potrebuju to nastavit hlavne u bunek, do kterych se vyplnuji udaje, ne do tech, kde jsou vzorce - tam to je totiz hracka, napr. tim, co ukazujete. Jenze ja potrebuju obarvit bunky, kam uzivatele vpisuji hodnoty.


Lp: Diky moc, tak aspon vim, ze to takto nelze. Nastesti se mi diky Vasi odpovedi ve vlakne 614 podarilo podmineny format nastavit tak, aby to fungovalo i na zadavanych hodnotach. Mockrat Vam dekuji za pomoc.

Editoval zombie (21. 12. 2010 13:20:13)

Offline

#6 21. 12. 2010 20:06:10

Lord killer
Člen
Registrace: 9. 12. 2007
Příspěvků: 43

Re: funkce STYLE na jinou bunku

zombie: Špatně jsem Vás pochopil, podmíněné formátování používám takřka denně a nenapadlo mne, že u někoho tomu může být jinak. Naopak STYLE() jsem neznal a naučil jsem se ho až na základě tohoto vlákna. Takže jsem se Vám ho snažil rovnou "vnutit", když už jsem se naučil něco nového :-)

Offline

#7 27. 12. 2010 20:04:00

zombie
Člen
Registrace: 14. 11. 2008
Příspěvků: 106

Re: funkce STYLE na jinou bunku

LK: Nic si z toho nedelejte, ja se zase diky tomu dozvedel o moznostech podmineneho formatovani. O tom jsem nemel paru pred tim zas ja smile

Offline

Zápatí