Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 23. 9. 2010 15:28:59

smola
Člen
Registrace: 17. 6. 2010
Příspěvků: 7

Odrážky a číslování

Dobrý den,
mám malý  "problém" a sice nevím jak nastavit číslování tak, aby se čísla řadila pod sebou zarovnána na desetinou čárku (tečku, či závorku,...).

Ne tedy zarovnání pod sebou od prvního čísla, prostě aby byly tečky nebo závorky svisle pod sebou.

Jestli to jde nějak nastavit přímo v tom nastavení > Odrážky a číslování <
Nemůžu na to přijít.......:(


Děkuji.

Editoval smola (23. 9. 2010 15:30:08)

Offline

#2 23. 9. 2010 16:35:27

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Odrážky a číslování

ve volbách odrážek a číslování* přejděte na záložku "umístění" a volbu "zarovnání číslování" nastavte na "vpravo".


*pozn. nastavuje se to stejně ať už jde o přímé číslování nebo styl číslování použitý přímo nebo prostřednictví odstavcového stylu.

Offline

#3 24. 9. 2010 13:31:03

smola
Člen
Registrace: 17. 6. 2010
Příspěvků: 7

Re: Odrážky a číslování

Díky moooooc,
co jsem se s tím dosud namordoval a ne a ne na to přijít smile smile smile

Editoval smola (24. 9. 2010 13:35:57)

Offline

#4 26. 9. 2010 10:16:16

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Odrážky a číslování

Já jen doporučím pořádně porozumět tomu patřičnému dialogovému oknu, stojí to za to, uvidíte, že je to v podstatě jednoduché a odrážkování a číslování se pak stane skutečnou hračkou. Možnosti OOo v tomto jsou vážně skvělé.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 9. 12. 2010 21:55:07

garry_n
Člen
Registrace: 9. 12. 2010
Příspěvků: 1

Re: Odrážky a číslování

Dobrý den,

budete lokalizovat LibreOffice 3.3 do češtiny?

Díky za odpověď
Jirka

Offline

#6 10. 12. 2010 09:12:26

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Odrážky a číslování

garry_n napsal(a)

Dobrý den,

budete lokalizovat LibreOffice 3.3 do češtiny?

Díky za odpověď
Jirka

- pro nový dotaz zakládejte nové vlákno
- LO přebírá kód od OOo, přebírá tedy i lokalizace
- nemyslím že by samotné LO provádělo lokalizaci v horizontu min. 2 let. Už teď je problém se sháněním dobrovolníků na lokalizací OOo.

Offline

Zápatí