Ondra.kl napsal(a)Vidíte, já to nezkoušel, takže nevím. Proto ani nepíšu, že to JE v go-oo / LO, ale jen sděluji zprostředkovanou negativní zkušenost.
Schválne som to vyskúšal, lebo rozšírenia vytváram. Už som zaznamenal viacero odkazov na internete (aj priamo na http://extensions.services.openoffice.org/), že rozšírenia v OO.o 3.3 nefungujú - v tomto smere sú hlásené aj viaceré issue.
Vyhlasuje to chybu v súbore Addons.xcu, v ktorom sú v rozšírení definované panely nástrojov, menu..., Aj preto je možná inštalácia iba rozšírení pre jazykové slovníky, lebo tie tento súbor neobsahujú (nemajú ani panel nástrojov, ani menu). Z toho istého dôvodu už nainštalované rozšírenia fungujú, lebo panely, menu... sú už v OO.o integrované (súbor Addons.xcu sa používa iba pri inštalácii).
Práve som odhalil, kde je pes zakopaný - od verzie 3.3 musia byť v rozšíreniach dodržané princípy definície panelov nástrojov, menu... presne podľa pravidiel, ktoré boli zanesené niekedy ku koncu dvojkových verzií OO.o. Podobná situácia bola aj pri prvej trojkovej verzii, vtedy sa však začali prísne kontrolovať iba niektoré veci, teraz už všetko. Takže chyba nie je na žiadnej strane - doteraz sa brali do úvahy aj nesprávne zápisy.
Pretože sa dá ťažko predpokladať, že všetky rozšírenia budú upravené pre verziu 3.3, napíšem návod, ako to spraviť. A, samozrejme, čaká ma oprava mojich rozšírení, čo tiež nebude hotové za jeden deň...
Editoval j-pastierik (21. 11. 2010 15:45:25)