Ahoj, používám Kubuntu 9.10 s aktualizovaným OOo na verzi 3.2. Zjistil jsem, že při hromadné korespondenci se chová odlišně od verze 3.1.1, kterou jsou používal před updatem. Konkrétně se jedná o to, že Writer nedoplňuje/nenačítá některá pole ze zdrojového souboru.
Evidenci mám vytvořenou v *.ods souboru a to tak, že na prvním řádku jsou popisky sloupců bez nabodeníček - tento řádek je běžně skrytý a je pouze pro potřeby hromadné korespondence jako názvy polí. Tento soubor je připojen jako *.odb databáze.
Na druhém řádku jsou "pěkně" formátované názvy sloupců/položek v češtině. Tento řádek už Writer nabízí k tisku, což mi nevadí. Bohužel jsem zjistil, že pokud je tento řádek v jiném formátu než následující data, tak se ta data nenačtou! Jak je vidět v levém horním okně, pokud se pole C2 a D2 jmenují "datum narození" a "rodné číslo", následují data ve sloupcích se nenačtou. Pokud ale tyto položky změním tak, aby měly stejný formát jako následující data, např. na "1.1.1900" a "1234567890", tak následující data Writer vidí a tiskne.
Napadá někoho, jak situaci řešit, aby mohl být čitelný popisek/název sloupce na druhém řádku?
edit 2.4.2010
Koukám, že se mi ztratil pracně vyladěný screenshot, tak sem přihodím jeden narychlo spáchaný v live CD Kubuntu 10.04, kde je také nainstalován OOo verze 3.2. Je tam krásně vidět, že při otevření "Zdroje dat" nejsou vidět data ve třetím a čtvrtém sloupci.
[
Editoval Lord killer (2. 4. 2010 22:48:05)