Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 31. 5. 2010 10:14:54

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Uz se to mozna resilo, ale nenasel jsem to vlakno, tak jeste jednou (nebo mozna samostatne je to poprve):
JAK zkopiruju tabulku vlozenou dovnitr tabulky?
Mam tabulku o jednom sloupci , nekolik radku. Potrebuju do kazdeho radku (bunky) vlozit jeste jednu tabulku a protze jsou stejne, tak chci tu prvni zkopirovat a to proste nejde a nejde.
Zadny speciality jako sloucene a rozdelene bunky, velmi jednoducha tabulka jako hlavni a uvnitr ji zkopirovat nekolikrat tu samou "mensi" tabulku.
Writer tu kopirovanou tabulku chape jako radky te "vnejsi" tabulky a proste je prepise.

Jestli se to nekomu chce overit, tak vytvorte jednosloupcovou tabulku o X radcich a do prvniho radku vlozte tabulku treba 2x4 (sl x ř). A ted tu menši tabulku oznacte, zkopirujte a vlozte do nasledujiciho radku.

Diky aspon za overeni.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#2 31. 5. 2010 14:14:09

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Ide to vtedy, ak máte nad a pod vloženou tabuľkou v príslušnej bunke aj nejaký text (stačia prázdne riadky) - nie je to síce ideálne, ale aspoň nejaké riešenie.

Offline

#3 31. 5. 2010 15:25:41

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

To mi nepomaha, at mam nebo nemam text nad a pod temi radky (presneji tabulkou), porad to prepisuje stavajici radky tabulky. Mam OOO320m12 (XP)

I tak diky.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#4 31. 5. 2010 17:25:40

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Zvedavec napsal(a)

Jestli se to nekomu chce overit, tak vytvorte jednosloupcovou tabulku o X radcich a do prvniho radku vlozte tabulku treba 2x4 (sl x ř). A ted tu menši tabulku oznacte, zkopirujte a vlozte do nasledujiciho radku.

Diky aspon za overeni.

Ide to. Vyskúšané na GO-OO 3.2.12. Vyskúšal som to nasledujúco:

1. Tabuľka č.1 - 1 stĺpec, 10 riadkov.
2. Tabuľka č.2 - 2× 4 do prvého riadku.
3. Kurzor myši úplne mimo tabuľku k ľavému okraju, zarovno prvého riadku, kde je vložená ďalšia tabuľka (2×4). Keď sa kurzor sa zmení na šípku ukazujúcu doprava (Vybrať riadok), stačí kliknúť a zvýrazní sa celá vnorená tabuľka (2×4), ktorú stačí cez schránku skopírovať do nasledujúceho riadku.

Funguje to aj s hlbším vnorením tabuliek. Vybraná bude však len najhlbšie vnorená tabuľka, ale skopíruje sa komplet aj s nadradenými tabuľkami v riadku kde sa nachádzajú, čo je možno nežiaduce, ale takto to funguje.(Odskúšané)


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#5 1. 6. 2010 04:39:50

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Roman Toman napsal(a)
Zvedavec napsal(a)

Jestli se to nekomu chce overit, tak vytvorte jednosloupcovou tabulku o X radcich a do prvniho radku vlozte tabulku treba 2x4 (sl x ř). A ted tu menši tabulku oznacte, zkopirujte a vlozte do nasledujiciho radku.

Diky aspon za overeni.

Ide to. Vyskúšané na GO-OO 3.2.12. Vyskúšal som to nasledujúco:

1. Tabuľka č.1 - 1 stĺpec, 10 riadkov.
2. Tabuľka č.2 - 2× 4 do prvého riadku.
3. Kurzor myši úplne mimo tabuľku k ľavému okraju, zarovno prvého riadku, kde je vložená ďalšia tabuľka (2×4). Keď sa kurzor sa zmení na šípku ukazujúcu doprava (Vybrať riadok), stačí kliknúť a zvýrazní sa celá vnorená tabuľka (2×4), ktorú stačí cez schránku skopírovať do nasledujúceho riadku.

Funguje to aj s hlbším vnorením tabuliek. Vybraná bude však len najhlbšie vnorená tabuľka, ale skopíruje sa komplet aj s nadradenými tabuľkami v riadku kde sa nachádzajú, čo je možno nežiaduce, ale takto to funguje.(Odskúšané)

Potvrdzujem, že to funguje (WXP, OOO320m12).

Offline

#6 1. 6. 2010 10:52:07

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Diky, ano toto funguje, nastesti mam jen jeden sloupec. Ono to totiz kopiruje opravdu cely radek (mit ta tabulka dva sloupce, tak to druhy sloupec bude premazavat), tak jak je a vnorenou tabulku to bere jako obsah radku.

edit: Zkousel jsem to v "obycejnem" Abiwordu a ten se s kopirovanim samotne tabulky bez problemu vyporada.

edit2: Jde to tedy i s jednou bunkou, pokud se oznaci obsah bunky v tabulce (takze oznacit dve a vratit se mysi na jednu) tak se kopiruje jen obsah te bunky (vcetne zanorenych tabulek a spol).

Editoval Zvedavec (1. 6. 2010 10:56:21)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#7 1. 6. 2010 18:42:14

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Musím dať za pravdu Zvedavcovi(edit2), že naozaj sa skopíruje všetko. Ale samostatne sa dá vybrať aj najhlbšie vnorená tabuľka, bez toho aby sa skopírovala jej nadradená tabuľka, v ktorej je umiestnená.



Pokúsil som sa splichtiť taký malý videoklip, kde je ukázané ako funguje kopírovanie tabuliek.

http://wiki.openoffice.cz/wiki/Soubor:FilmTabs01.wmv

Editoval Roman Toman (1. 6. 2010 19:19:29)


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#8 28. 8. 2010 08:39:56

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Tak tabulky jsem rozkopiroval, dobry. Jde to.
Bohuzel, jsem pote co jsem vytvoril dokument (jidelnicek) jsem chtel jeho obsah zkopirovat, ale ouha! OO NEUMI takto vlozene tabulky do sebe zkopirovat jako celek.
Pro jistotu prikladam cely dokument, komu by se chtelo to zkusit. Proste to nejde, dodatecne zkopirovat celou tabulku (kopiruju to do NVU) kvuli webu.
Dokonce, kdyz kliknu mysi zvensi na tu silnejsi sipku naznacujici, ze oznacim radek tabulky, oznaci se cast radku o patro nize...

http://www.zsoskol.cz/soubory/t36-10-oo.odt


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#9 28. 8. 2010 16:11:02

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Zvedavec napsal(a)

Bohuzel, jsem pote co jsem vytvoril dokument (jidelnicek) jsem chtel jeho obsah zkopirovat, ale ouha! OO NEUMI takto vlozene tabulky do sebe zkopirovat jako celek.

Tak som si požičal váš súbor, zviditeľnil ohraničenie a takto to dopadlo:

Pokiaľ chcete prekopírovať tabuľku ako celok, existuje jeden trik, ktorý spôsobí, že tá šipka označí správny riadok. Tiež mi to nešlo, ale zistil som, že keď sa pridá pod vnorenú tabuľku jeden prázdny odstavec (viz obr.), tak výber podľa šípky funguje. Bez toho prázdneho riadku to funguje ako ste popísali. Len to neviem, prečo takto.

(Ohraničenie na to nemá vplyv. Je tam len preto, aby som videl kam čo vkladám.)


Tabpo150_01.png

Editoval Roman Toman (28. 8. 2010 16:16:36)


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#10 28. 8. 2010 17:15:47

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Jak za soucasneho stavu vlozim za tabulku v radku prazdny odstavec? Nemuzu na to prijit.

Jinak podstata meho problemu je vyresena, pomerne nerozumne jsem se spolehal na to, ze kdyz mysi jedu po tabulce a "ona se neoznacuje" tak ji nezkopiruji... Chtelo to zkusit.

Diky

Editoval Zvedavec (28. 8. 2010 17:18:24)


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#11 29. 8. 2010 20:18:36

redakce
správce webu
Místo Opava
Registrace: 15. 9. 2008
Příspěvků: 288
Web

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Alt-Enter?


Vlastimil Ott
správce webu, redakce

Offline

#12 29. 8. 2010 23:23:20

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Tabulky po stopadesate - jak kopirovat tabulku uvnitr tabulky

Jo, to je ono. Intuitivne jsem mackal Enter az za tabulkou.
Diky.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

Zápatí