Tak potom skúste toto:
1. Otvorte už hotový dokument;
2. Stlačte <F11> - otvorí sa štylista;
3. Ľavým tlačidlom myši kliknite na štvrtú ikonku zľava - zobrazí štýly pre formátovanie stránok;
4. Vyberte formát "Výchozí", kliknite naň pravým tlačidlom myši a vyberte z podmenu možnosť upraviť;
5. Zmente formát stránky na "A4", nastavte požadované parametre a potvrďte "OK";
6. V celom dokumente sa zmení formát stránky na nastavené parametre.
7. Vyskúšajte, či to platí aj na iné, už vytvorené dokumenty.
Pokiaľ áno tak je to OK.
Pokiaľ nie tak:
1. Otvorte Writer s novým prázdnym dokumentom;
2. Pomocou štylistu nastavte požadované parametre stránky, tak ako v predchádzajúcom prípade;
3. Uložte prázdny dokument s nejakým solídnym názvom ako šablónu do adresára ktorý máte nastavený vo voľbách ako adresár pre svoje šablóny;
4. Všetko zatvorte a pokiaľ máte spusteny "Quickstarter", tak ho ukončite (v systémovej lište pri hodinách);
5. Spustite z plochy, alebo z adresára "OpenOffice.exe";
6. Kliknite na položku šablóny;
7. Vľavo dole kliknite na tlačidlo "Uspořádat";
8. Kliknite na položku "Moje šablony";
9. Ľavým tlačidlom myši vyberte šablónu, ktorú ste pred chvíľkou vytvorili;
10. Vpravo sú nejaké tlačidlá, kliknite na "Příkazy";
11. v podmenu vyberte predposlednú položku "Nastavit jako výchozí šablonu", všetko potvrďte a ukončite OpenOffice;
12. Pri najbližšom štarte Writera sa otvorí nový dokument práve na základe tejto vytvorenej šablony;
13. Vyskúšajte, či to má nejaký účinok aj na ostatné dokumenty, či je správne nastavený formát, čo znamená, že stlačíte <F11>, pokiaľ nie je ešte otvorený, kliknite na štvrtú ikonu zľava, vyberte "Výchozí", kliknite naň pravým tlačidlom myši, vyberte "Upravit" a pozrite si parametre tohto štýlu, či sa zhodujú s tým čo ste nastavili - mali by sa. Ak všetko sedí kliknite na "OK".
Inak, poznámka na okraj. Mám zopár vytvorených dokumentov, ešte z verzie 2.4.1. a s týmto problémom som sa nestretol. Tiež som mal nastavený formát stránky na "A4", a po otvorení tam aj bol, ako aj ostatné parametre.
Editoval Roman Toman (23. 7. 2010 16:56:22)
Win 10 PRO 64, LibreOffice
Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému