Zdravím,
udělal jsem si nad tabulkami UIR-ADR formulář z textových polí. Má cca 5 úrovní podformulářů, kdy na některých úrovních je více "formulářů". V prvním vyberu kraj, v ostatních se změní údaje dle vybraného kraje, pak okres, obec atd. Vše perfektně funguje. Mohu ověřovat adresy, ve shodě s původním záměrem registru.
Jenomže:
Procházet záznamy pomocí "lišty" "Navigace ve formuláři" je nepříjemné. Soustavné překlikávání z pole na lištu a vybírání z velkého počtu hodnot je velmi otravné. Stačí uvážit kolik je ulic v jedné části Prahy. Pravda, existuje tlačítko hledání, ale kdyby to aspoň šlo horkou klávesu vyvolat, nevím jak, pokud to vůbec jde.
Vhodným řešením by mohla být kombinace náhrady textových polí za seznamy či kombinovaná pole s možností najít kurzorovými klávesami vhodný název a rovněž vyhledání dle zadávaných písmen.
Již jsem zkoušel všechno možné i nemožné na kopii a nevím jak to vyřešit. U prvního pole mám částečný úspěch, ale u dalších nic. Proto, prosím, o pomoc znalého.
Jak urychlit vyhledávání a snížit klikání ve formuláři s mnoha poli nad mnoha záznamy?
Dost nerad sleduji jak některé programy z open soft sledují šílený trend klikat namísto efektivity práce, ale samozřejmě, díky za ně.
Franta
Editoval franta.sousedik (14. 4. 2010 01:05:43)