Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 24. 3. 2010 12:11:54

Patholog
Člen
Registrace: 24. 3. 2010
Příspěvků: 3

Řazení v tabulce

Ahoj, mám problém, Mám tabulku ve tvaru "číslo,celý název,druh,počet kusu,poznamka"
A ted ten problém mám zapnutý filtr tudiž razení podle Čísla,druhu a kusu FUNGUJE.
ale chtěl bych aby to šlo seřadit i podle názvu(COŽ SE MI NEDAŘÍ)
Pomůžete te mi ? Díky

Offline

#2 24. 3. 2010 14:44:47

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Řazení v tabulce

- píšete to lehce zmateně
- filtr a řazení jsou 2 různé věci
- jak přesně řadíte? co a jak vám to dělá (špatně)

Offline

#3 24. 3. 2010 15:03:25

Patholog
Člen
Registrace: 24. 3. 2010
Příspěvků: 3

Re: Řazení v tabulce

Aha,označím celý list a dám řadit,takhle to jde.Nejde to nastavit jinak? Když kliknu na pole s názvy a dám řadit tak se zeřadí pouze názvy a zbytek buněk zůstává beze změn(nepřizpusobí se řazení).
potřeboval bych když kliknu na název, at mi to seřadí dle názvu, a zbytek buněk se přizpůsobí
asi tahle
číslo,název,typ,poznamka
12,AAAA,vodní,4,na skladě
1,AAAB,vodní,8,na skladě
8,AAAC,práškový,10,vyprodano
126,AAAD,pěnový,74,vyprodano
Díky

Editoval Patholog (24. 3. 2010 15:04:33)

Offline

#4 24. 3. 2010 18:30:04

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Řazení v tabulce

Da se na to udelat (nahrat) makro a priradit treba tlacitku, jestli to jde i jinak, nevim.


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 24. 3. 2010 20:59:48

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Řazení v tabulce

nemusíte označovat celý list, stačí jen celá datová oblast - tu lze vybrat několika způsoby:
1. klik do první buňky a pak CTRL + SHIFT + END: vybere vše od první do poslední vůbec kdy použité buňky
2. klik do první buňky a pak CTRL + SHIFT + šipka vpravo držet CTRL+SHIFT + šipka dolů: vybere vše od první buňky po první prázdnou buňku v pravo a poté dolů - vybere se tedy celý spojitý obdélník.
3. to samé jak 2 ale dolů pak vpravo.

... následně můžete filtrovat nebo třídit. Osobně jsem si pro tyhle akce přidal tlačítka na lištu.

Offline

#6 24. 3. 2010 21:45:30

Renda
Člen
Registrace: 4. 3. 2010
Příspěvků: 24

Re: Řazení v tabulce

Offline

#7 25. 3. 2010 06:35:25

Patholog
Člen
Registrace: 24. 3. 2010
Příspěvků: 3

Re: Řazení v tabulce

Díky moc

Offline

Zápatí