Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 4. 11. 2008 00:19:05

Rinu
Člen
Registrace: 13. 12. 2007

Klávesová zkratka Ctrl+<šipka> pro přesun odstavce

Dobrý den,

nedávno jsem si stáhla novou verzi OpenOffice (3), ale zápasím s nastavením klávesnice. Na Oo jsem si velmi oblíbila klávesovou zkratku Ctrl+šipka, která posunovala odstavec nahoru nebo dolů. Teď je pro tento úkon vyhrazena klávesová zkratka, která ve Windows rotuje s obrazovkou (tuším Ctrl+Shift+šipka). Marně jsem jí změnu této zkratky hledala v nastavení. Mohla bych někoho poprosit o radu, kde ji mohu změnit?

Děkuji za případnou odpověď.

PS. Nešlo by při přechodu na novější verzi nějak zachovat uživatelské nastavení? Je pěkné, že se Oo vyvíjí, ale některé jeho novinky jsou ve snaze být blíže klikacímu MS spíše přítěží :(.

#2 4. 11. 2008 10:57:38

PeL
Člen
Registrace: 8. 11. 2005

Re: Klávesová zkratka Ctrl+<šipka> pro přesun odstavce

Nastroje-Prizpusobit-Klavesnice a v okne najit

CTRL+LEFT/RIGHT?

#3 4. 11. 2008 20:27:27

Rinu
Člen

Děkuji za odpověď. Ano, zde jsem to již hledala, ale netuším, jak funkci autoři pojmenovali a klávesovou zkratku Ctrl+Alt+šipka nahoru/dolů (Dle návodu v Oo jde o úkon "Přesunout aktuální odstavec nebo označené odstavce o jeden odstavec nahoru/dolů) v nabídce Klávesových zkratek také nenacházím. K dispozici jsou tam maximálně změny klávesových kombinací Ctrl+Shift+něco.

#4 5. 11. 2008 13:23:10

PeL
Člen
Registrace: 8. 11. 2005

Omlouvam se, spatne jsem to pochopil. Nebyla by cesta ulozit nastaveni ve starsi verzi kde vam to fungovalo a nacist v nove? Je to na stejne zalozce jako se definuji klavesove zkratky, tlacitko ulozit/nacist.

Pripadne kdyz zkopirujete obsah %appdata%\OpenOffice.org2 (pokud se nepletu) do %appdata%\OpenOffice.org, melo by se prenest komplet nastaveni do nove verze.

#5 8. 11. 2008 13:01:28

Rinu
Člen

Dobrý nápad, zkusím.

Zápatí