Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 13. 1. 2010 13:10:37

P07
Člen
Registrace: 18. 1. 2008
Příspěvků: 42

Viacej riadkov v jednej bunke

Ako mám zlúčiť dve bunky s textom aby mi text druhej bunky začal na ďalšom riadku.
napr. bunka A1 obsahuje "Ahoj ako sa máš" bunka A2 "Dnes je pekne" a v bunke A3 chcem aby bolo prvé slovo na jednom riadku a druhé na ďalšom.

"Ahoj ako sa máš?
Dnes je pekne"

Keď zadávam text do bunky tak stačí slová oddeliť CTRL+ENTER a docielim aby text bol samostatne ale keď to chcem zlúčiť tak sa mi nedarí
Skúšal som aj toto A1&"CTRL+ENTER"&A2 ale bez úspechu
Prosím Vás o radu ako tento problém vyriešiť

Offline

#2 13. 1. 2010 21:46:12

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

=A1&CHAR(10)&A2

Editoval hanus (13. 1. 2010 21:48:07)

Offline

#3 14. 1. 2010 03:10:57

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 558

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

Téměř neuvěřitelné... ve stejný čas jsem řešil to samé.
Moc děkuji hanusovi za pomoc :-)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 14. 1. 2010 09:41:51

P07
Člen
Registrace: 18. 1. 2008
Příspěvků: 42

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

hanus napsal(a)
=A1&CHAR(10)&A2

OOO mám vo ver. 3.1.0 a s týmto vzorcom mi to nefunguje sad Nieje treba ešte niečo nastaviť?

Editoval P07 (14. 1. 2010 09:49:34)

Offline

#5 14. 1. 2010 10:13:07

P07
Člen
Registrace: 18. 1. 2008
Příspěvků: 42

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

Tak som na to prišiel prečo mi ten CHAR(10) negungoval
1) Je potrebné si nastaviť Formát-Bunky-Zarovnanie-Automaticky prispôsobiť text
2) Ak je bunka tak široká, že sa text zmestí do jedného riadku tak sa to od-riadkovanie neprejaví

Editoval P07 (15. 1. 2010 11:39:49)

Offline

#6 14. 1. 2010 10:29:13

P07
Člen
Registrace: 18. 1. 2008
Příspěvků: 42

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

PetrValach napsal(a)

Téměř neuvěřitelné... ve stejný čas jsem řešil to samé.
Moc děkuji hanusovi za pomoc :-)

To je sen... A mne nepoďakuješ? Nebyť mňa musel by si túto tému založiť sám smile

Offline

#7 14. 1. 2010 11:18:53

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 558

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

Tak jo, děkuju :-))))
ostatně tvůj návrh je ještě lepší. Díky :-)
Tedy je samozřejmě lepší v určitých případech... právě kvůli různým délkám slov i řádků.

Editoval PetrValach (14. 1. 2010 11:29:42)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 14. 1. 2010 12:33:26

lp.
Člen
Registrace: 24. 9. 2009
Příspěvků: 814

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

Asi by bylo dobré uvádět verze. Ve verzi oo 3.1.1 vzorec nefunguje (zřejmě to souvisí s dalšími problémy se zpracováním řádkování v buňce)

Offline

#9 14. 1. 2010 14:04:34

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

a v 3.2 beta 1 to už zase funguje wink

Offline

#10 14. 1. 2010 20:24:20

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

Funguje to aj na GO-OO 3.1.1.



--------------------
WinXP pro sp3


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#11 15. 1. 2010 11:42:30

P07
Člen
Registrace: 18. 1. 2008
Příspěvků: 42

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

Už len pre zaujímavosť mám otázku. V OOO 3.2 beta 1 a GO-OO 3.1.1. ten CHAR(10) rozdelí ten text bez ohľadu na to, že bunka je dosť široká aby vložila oba texty do jedného riadku?

Offline

#12 15. 1. 2010 12:15:16

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Viacej riadkov v jednej bunke

Dá to na dva řádky nezávisle na šířce buňky.

Offline

Zápatí