Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 12. 12. 2009 22:00:58

RNA gmail
Člen
Registrace: 5. 10. 2007
Příspěvků: 14

Default formátování stránky

Dobrý večer,

prosím vás, jak mám nastavit defaultní parametry stránky?

Spustím OO a chci, aby okraje stránky byly řekněme 1.35 cm. A ne ty šílené 2 cm!!
Dá se to někde nastavit natrvalo?

Pokusil jsem se to řešit šablonou, ale je to nepraktické a navíc si mrcha šablona pamatuje číslo verze a to se nedá vynulovat.

Offline

#2 13. 12. 2009 08:07:41

j-pastierik
Člen
Registrace: 15. 11. 2004
Příspěvků: 761

Re: Default formátování stránky

Toto sa nastavuje zmenou východzej šablóny.

Offline

#3 13. 12. 2009 10:25:04

RNA gmail
Člen
Registrace: 5. 10. 2007
Příspěvků: 14

Re: Default formátování stránky

Ufff.. Našel jsem tu dalšího nešťastníka. http://old.openoffice.cz/node/4817 
Proč to proboha musí být takový komplikovaný porod?
Představoval bych si to jako tlačítko „nastavit (aktuální dokument) jako výchozí šablonu".
Zcela vzdávám pokusy to vysvětlit mé tetě (70), která jinak čile píše v OO.

Offline

#4 13. 12. 2009 14:46:06

Zvedavec
Člen
Registrace: 8. 11. 2004
Příspěvků: 480

Re: Default formátování stránky

Kolik takovych sablon teta potrebuje a jak casto je meni?


LO většinou poslední verze, na W7 prof. 32b/64b

Offline

#5 13. 12. 2009 19:20:16

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: Default formátování stránky

Skúste si pozrieť návod p. Pastierika na Zmena štandardného vzhľadu (šablóny) dokumentu.


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

#6 14. 12. 2009 21:27:30

RNA gmail
Člen
Registrace: 5. 10. 2007
Příspěvků: 14

Re: Default formátování stránky

Ale jo, v tom problém není. Tak tři šablony, změny téměř žádné (1 za rok?) Ale zdá se mi to dost složité, hlavně pro lidi, kteří nejsou IT odborníky, ale například hudebníci, právníci, lékaři, ti se do nastavení šablon pouštět nebudou, to mám vyzkoušené, ani náhodou a ani z donucení.   
Ten návod jsem četl, samozřejmě, ono tak skutečně funguje, nicméně naprostá většina uživatelů to tak dělat nebude. očekávají u každého nastavovátka možnost „nastavit jako default".
No nic, já to tak mám, no a starýho psa novým kouskům nenaučíš.

Offline

Zápatí