Acronis
Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 11. 2009 21:43:01

Ibisua
Člen
Registrace: 7. 2. 2008
Příspěvků: 16

Problém s tabulkami calc-writer-PDF

Dobrý den,
mám problém, se kterým se potýkám již delší dobu. Když si vytvořím tabulku (či graf) v Calcu (tabulka je ohraničená, graf také) a vložím normálním způsobem do dokumentu odt., tabulka se mi zobrazí normálně. Graf někdy ztratí část ohraničení. Pokud ale exportuji tento dokument do PDF pro následné vytisknutí, zjistím, že u některých tabulek část ohraničení tabulky (většinou horní) chybí a nevím jak to napravit. Někdy se mi to podaří ovšem jindy zase ne..nevím kde dělám chybu. Poradíte mi prosím někdo? Děkuji moc!

Offline

#2 12. 12. 2009 13:15:08

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Problém s tabulkami calc-writer-PDF

* jak se vám to podaří napravit?
* je tabulka opravdu ohraničená? jak tenké je ohraničení? neukáže se, když v PDF dáte velké zvětšení?
* jakým způsobem vkládáte tabulky a grafy z Calcu do Writeru? zkuste třeba Vložit jinak - jako GDI metasobour (pak ale už nebudete moci objekty editovat, ale mám dobré zkušenosti s jejich exportem do PDF, zejm. složité grafy)
* jaký OpenOffice používáte?
* jak máte nastaven export do PDF? Používáte fci z OpenOffice menu nebo nějaký PDF destiler jako tisk?

Editoval hanus (12. 12. 2009 13:31:08)

Offline

#3 13. 12. 2009 13:45:21

Ibisua
Člen
Registrace: 7. 2. 2008
Příspěvků: 16

Re: Problém s tabulkami calc-writer-PDF

Dobrý den,
tabulka je opravdu ohraničená, vkládám tabulky normálně přes schránku..zajímavé je, že někdy to opravím tak, že několikrát odstraním potom ve writeru z té tabulky ohraničení a znovu jej tam přidám - je to trochu neobratný způsob, ale někdy funguje.Tabulky jsou v OO (mám nejnovější verzi) opravdu normálně ohraničené a v PDF některá hrana pak chybí. PDF soubory exportuji rovnou z OO menu. Děkuji za radu, nejprve to zkusím před virtuální tiskárnu a pokud to bude přetrvávat, zkusím podle vás vložit jinak. Pracuji na diplomové práci, proto bych byla nerada kdyby se mi ve finální verzi netiskly některé hrany tabulek..

Offline

#4 13. 12. 2009 14:07:25

Ibisua
Člen
Registrace: 7. 2. 2008
Příspěvků: 16

Re: Problém s tabulkami calc-writer-PDF

Tak jsem to vyzkoušela přes PDF creator a ta hrana, která se v předchozím PDF neobjevila (export přes lištu ve writeru) tam je. Je ovšem slabší než ty ostatní - možná je problém tedy spíš v ohraničení v calcu či writeru, ale nevím jak to je možné, mám nastavené ohraničení na všech hranách stejně široké. Je to zajímavé..

Offline

#5 14. 12. 2009 09:47:37

hanus
Člen
Místo Olomouc
Registrace: 29. 11. 2006
Příspěvků: 573
Web

Re: Problém s tabulkami calc-writer-PDF

Já s tím problémy nemám. Pokud vás to hodně otravuje a chcete zjistit, kde je problém, bylo by potřeba poskytnout ten zdrojový ODS, abychom to mohli vyzkoušet.

Offline

#6 24. 12. 2009 21:20:49

VOV
Člen
Registrace: 10. 3. 2009
Příspěvků: 13

Re: Problém s tabulkami calc-writer-PDF

Měl jsem jednou podobný zádrhel, byť v jiném SW. Problém byl v tom, že jsem objekt vkládal moc blízko hrany stránky a čára ohraničení (tabulky nebo grafu) se částečně nebo úplně skryla za okraj stránky (ne papíru, ale okraj plochy určené ke psaní).
Zkuste, jestli toto není Váš problém.

Offline

#7 1. 10. 2013 13:27:50

MartinTomcik
Člen
Registrace: 1. 10. 2013
Příspěvků: 1
Web

Re: Problém s tabulkami calc-writer-PDF

Pomohl mi následující postup:

1. Do problémové tabulky jsem párkrát kliknul jako bych chtěl editovat její obsah.
2. Označil jsem buňky, které jsou orámované, a nastavil ohraničení pouze na čtyřech stranách (Ohraničení -> poslední volba vpravo na prostředním řádku).

Po exportu do PDF je už vše v pořádku.

Offline

Zápatí