Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice

#1 22. 11. 2009 22:03:20

mike.jt
Člen
Registrace: 12. 5. 2009

Seznam použíté literatury

Zdravim. Zaboha se mi nedaří zprovoznit něco co by mi ulehčilo psaní seznamu literatury.
Nepopsal by mi někdo jak se s tim pracuje ? Díval sem se do nápovědy ale je to pro mě španělská vesnice.

Chtěl bych do textu za určité slovo přidat [x] kde x je číslo použité literatury. A někam jinak skladovat položky literatury které bych mohl upravovat.

Nějaké ideje jak to urobit ?

Za odpovědi děkuji.

#2 22. 11. 2009 22:40:22

IrenaS
Administrator
Místo Orlová
Registrace: 7. 5. 2008

Re: Seznam použíté literatury

1. Mějte kurzor za slovem, kam chcete přidat zkratku použité literatury. Otevřít okno z nabídky Vložit | Rejstříky a tabulky | Položka v seznamu použité literatury.
2. V okně je přepínací pole - zvolte si Z obsahu dokumentu. (Další volba - Ze seznamu literatury je pro vytvořenou databázi.)
3. V tom samém okně zvolte Nový - tam vyplníte vše potřebné, včetně pole Krátký název (pamatujte si ho)
4. Okno s názvem Definujte položku použité literatury zavřete tlačítkem OK.
5. Máte stále otevřené okno Vložit položku použité literatury. V rozbalovacím poli Krátký název si vyberete zvolený a zapamatovaný Krátký název z bodu 3.
6. Klikněte na Vložit.

Na konci dokumentu si vytvořte Seznam použité literatury:
1. Z nabídky Vložit | Rejstříky a tabulky | Rejstříky a tabulky první kartu Rejstřík a tabulka.
2. V rozbalovacím poli Typ změňte na Seznam použité literatury.
3. (Můžete odkliknout pole Zamknuto proti ručním úpravám - pak můžete ve vytvořeném seznamu dělat dílčí úpravy.)
4. Kliknout na OK. Vytvoří se Seznam na pozici kurzoru.

Irena Šafářová
redakce portálu

#3 23. 11. 2009 17:37:50

mike.jt
Člen
Registrace: 12. 5. 2009

děkuji moc. Vše je v pořádku.
Až na to že sem vytvořil dvě až tři položky seznamu literatury a neumim je smazat. A editace krátkého jména mi taky nejde. Kdyby jste poradila i toto tak to bylo kompletní a já bych byl moc vděčný.

#4 23. 11. 2009 17:57:53

IrenaS
Administrator
Místo Orlová
Registrace: 7. 5. 2008

1. Smazání položky - kliknete do Krátkého názvu v dokumentu (ne v Seznamu literatury! na konci dokumentu). A pak ho prostě smažete backspace nebo delete. V Seznamu literatury na konci dokumentu pak kliknete pravotlačítkem myšky a vyberete Aktualizovat rejstřík/tabulku.

2. Editace Krátkého názvu - poklikáte 2x do Krátkého názvu v dokumentu (NE v Seznamu literatury! na konci dokumentu). Otevře se okno a v něm musíte k editaci vybrat SPODNÍ tlačítko Upravit (horní ne). Upravíte k obrazu svému, souhlasíte OK a pak zmáčkněte to HORNÍ tlačítko Upravit. (mají je nešťastné pojmenované). Pak musíte opět pravotlačítkem myšky v Seznamu literatury zvolit Aktualizovat rejstřík/tabulku.

Irena Šafářová
redakce portálu

Zápatí