Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 13. 8. 2009 11:22:08

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Problém s kontextovým menu

Zdravím, velmi urputně bojuju s jedním obtěžujícím problémem. Při pokusu o vyvolání kontextového menu vyletí procesor na sto procent zatížení, počítač zapřemýšlí a - hotovo. Nic se neděje.
Toto se děje při pokusu o vyvolání menu na textu. V případě obrázků je vše OK.
Používám GoOO 3.1 na Windowsech, ale to samé se týkalo i oficiální distribuce OO. Zkoušel jsem několikrát přeinstalovat, marně.
Zajímavé je, že problém není, pokud nemám skoro žádné pluginy. Jelikož jich mám asi dvacet či kolik... pokud je problém zde, přestanu OOo definitivně používat.
Dík za každou radu.

Editoval PetrValach (13. 8. 2009 11:22:49)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#2 13. 8. 2009 14:02:46

Ondra.kl
Člen
Registrace: 30. 9. 2008
Příspěvků: 933

Re: Problém s kontextovým menu

Problém může být jak v OOo tak v pluginu. A ano nejspíš tam i bude.

Zkuste pluginy nahazovat postupně, snad přijdete na to který to je. Pak už nic nebude bránit rozhodnutí jestli plugin oželíte nebo OOo opustíte.

Offline

#3 13. 8. 2009 15:29:52

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Problém s kontextovým menu

Tak už jsem na to přišel. Na vině je, zdá se, Firefox Preloader. Už letěl do koše. Možná i pár systémových funkcí Windows, to samé. ALe pořád to není ono, jen jsem se dostal do starých kolejí. Kontextovka na textu je přííííšerně pomalá, resp. její vyvolání. Fakt nepochopím, jak je možný, že mi Opice 2007 od Microsoftu šlape jak hodinky, žádný zadrhávání, žádný problémy. Jasně, ale načítá se dvojnásobnou dobu, než GoOO. To je třeba říct.
A ještě poznámka off topic. Přestal jsem závidět MS Office 2007 jeho krásný vzhled. Protože je přeplácanej a strašně se v tom člověk ztrácí. OOo má střízlivý, skromný vzhled a mně se to líbí spíš takhle. Očekávám totiž, že Renesance přinese totéž, co současné verze, akorát s daleko vyššími nároky na hw. Ach jo...

Editoval PetrValach (15. 8. 2009 03:12:37)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 17. 8. 2009 01:05:08

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Problém s kontextovým menu

Před chvílí jsem se dověděl, že na vině může být můj ultraslabý procák, 800 mega.
No, žádný dělo to není, připouštím.
Provozuju na něm CorelDraw X4, MS Office 2007, Photoshop CS3, a to BEZ JAKÝCHKOLIV PROBLÉMŮ S RYCHLOSTÍ. Jestli mi chce někdo naznačit, že OOo potřebuje daleko více jenom proto, že si to někdo usmyslel, tak asi někdo něco zanedbal. V MS Office ABSOLUTNĚ nemám problémy s načítáním šablon pro PowerPoint. Ani s žádnými jinými. Tady si můžu začít kousat tužku a dát ruce do klína, protože to je asi tak jediný, co můžu s pomalým OOo dělat.

Editoval PetrValach (17. 8. 2009 01:07:31)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 24. 8. 2009 21:13:38

PavelH
Člen
Místo Česká Lípa
Registrace: 14. 3. 2008
Příspěvků: 140

Re: Problém s kontextovým menu

Našel jsem příspěvek na OOoForum.org, kde někdo řešil stejný problém.
http://www.oooforum.org/forum/viewtopic.phtml?t=76377

Píše se tam, že problém nepůsobí nějaké určité rozšíření, ale jejich počet (víc než 5 už vadí) a týká se to verze 3 (ve 2.4.0 je vše v pořádku).
A na konci příspěvku se můžete dočíst, že stačí ve Writeru otevřít a zavřít Správce rozšíření a problém s pomalým zobrazováním kontext.menu zmizí. (nepochopitelné :-)

Zkoušel jsem to. Kontextové menu nad textem se mi objevuje se zpožděním asi 1,5 s. Po triku se Správcem je zobrazování znatelně rychlejší.

Offline

#6 24. 8. 2009 21:18:45

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: Problém s kontextovým menu

Ano, děkuju za postřeh, já si toho samozřejmě všiml už dřív, ale odmítám při každém spuštění writeru otevírat správce pluginů... naštěstí, kontextovku na text nepotřebuju a doufám, že vývojáři pohnou kostrou.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí