Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 8. 2009 15:21:53

Bob.bob
Člen
Registrace: 1. 5. 2006
Příspěvků: 3

.ott se nechová jako šablona

Dobrý den,

po instalaci OOo 3.1 (Windows Vista) se šablony .OTT přestaly chovat jako šablony, ale chovají se jako běžné odt dokumenty, tzn. při poklepání na soubor se otevře a je možno jej editovat a uložit jako .ott a tím pádem přepsat obsah šablony (uživatel třeba musí vyplnit adresu, zapomene "Uložit dokument jako" a uloží do šablony obsah, který tam najde příště, přestože tam nemá co dělat).

Potřebuji docílit standardního chování, kdy poklepáním na .OTT dojde k načtení šablony a pokus o uložení vyvolá dialog pro "Uložit jako..." a ne přepsání šablony.

Kudy kam?

Editoval Bob.bob (18. 8. 2009 15:23:09)

Offline

#2 18. 8. 2009 23:30:41

Plastique
Učím lidi pracovat s počítači
Místo Opava
Registrace: 9. 10. 2004
Příspěvků: 176
Web

Re: .ott se nechová jako šablona

Ověřte si, že se skutečně jedná o šablonu a ne dokument. Pokud vím, ve Windows se to pozná pouze podle přípony. Co se stane, když změníte příponu na odt?


Kniha, která odhalí 10 nejčastějších chyb webových stránek.

Stáhněte si zdarma: www.zlatywordpress.cz

Offline

#3 19. 8. 2009 01:26:54

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: .ott se nechová jako šablona

Proboha lidi big_smile dávejte si pozor na dvojsmysly. Šéf tohoto portálu se fakt jako šablona nemusí chovat, to není třeba brát jako jeho chybu nebo námět na řešení big_smile
Jinak pokud máte třeba GoOO s jinými ikonami než ve standardní instalaci, tak tam poznáte šablonu od dokumentu i podle ní. Ve stanardní instalaci si jsou ty ikony hodně moc podobné, zvlášť pokud máte desktop s velkým rozlišením.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 19. 8. 2009 07:54:54

Bob.bob
Člen
Registrace: 1. 5. 2006
Příspěvků: 3

Re: .ott se nechová jako šablona

Pokud jde o šablonu, jsem si celkem jistý, že jsem to jako šablonu uložil: zvolím dokument Uložit jako, do názvu nenapíšu příponu, vyberu Uložit jako typ: šablona textového dokumentu ott a nechám zaškrtnutou volbu "Auto Extension". Výsledný soubor je uložen s příponou .ott, ale chová se jako odt. Úplně stejně se to chová i u cizích šablon, třeba http://www.openoffice.cz/file/18_1_1/ . Přejmenování na odt nikam nevede, imho se po přejmenování ott na odt bude každá šablona chovat jako odt.

Ikona ott a odt po čerstvé instalaci novellovské edice OOo vypadá stejně, pokud ji ve Windows Vista v průzkumníkovi zvětším, místo ikon vidím náhledy obsahu souborů. Takže tudy ne.

Další poznatek je ten, že pokud importuji svoji šablonu do OOo pomocí Soubor -> Šablony, tak to funguje, ale to je řešení na hranici použitelnosti, standardní kliknutí na ott na místě, kde mám šablony a další dokumenty se šablonou související je pro mě i další lidi ve firmě pohodlnější.

Tak bych zdůraznil, že takto se mi chovají ott soubory - jiné šablony, třeba ots, fungují dle očekávání.

Offline

#5 19. 8. 2009 11:55:00

PetrValach
Člen
Registrace: 24. 5. 2007
Příspěvků: 557

Re: .ott se nechová jako šablona

Tak to je špatný. Nu, tak prozatím vám asi nezbyde, než šablonám dát atribut "Jen ke čtení", ale je to podivné.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 19. 8. 2009 14:01:05

Bob.bob
Člen
Registrace: 1. 5. 2006
Příspěvků: 3

Re: .ott se nechová jako šablona

PetrValach napsal(a)

šablonám dát atribut "Jen ke čtení"

Sem to ráno takhle "vyřešil", zkusím ještě hodit instalaci OOo na server a uvidíme, jestli se to bude chovat s jiným OS stejně (teoreticky připouštím rozklad lokální instalace Windows Vista, po 1,5 roce už volají po reinstalaci). Jen jsem chtěl vědět, jestli s Vistama někdo nemá stejný problém...

Offline

#7 19. 8. 2009 19:06:08

Roman Toman
Člen
Registrace: 19. 7. 2008
Příspěvků: 297

Re: .ott se nechová jako šablona

Neviem ako to funguje vo Viste, ale možno by pomohlo skontrolovať nastavenie typov súborov. V XP to šlo cez <Ovládací panely>-<Možnosti složky>-<Typy souborů>. Na karte <Typy souborů> je treba nájsť koncovku zodpovedajúcu šablóne Writeru (.OTT), kliknúť v spodnej časti na tlačítko <Upřesnit> a tam skontrolovať nastavenie jednotlivých akcií: New, Open, Print, PrintTo, a skontrolovať nastavenie parametrov (viď zoznam nižšie). Ale ako hovorím neviem ako to funguje vo Viste, asi najhoršom OS od MS aký kedy splácali dokopy (môj osobný názor).

Nastavenia ciest nižšie sú irelevantné, treba použiť svoje. Dôležité sú parametre a úvodzovky za výkonným programom, v našom prípade [soffice.exe].

------------------------------------------------------------------------------------------
Akce:
&New

Aplikace použitá k provedení akce:
"C:\Program Files\MOJE PROGRAMY\OFFICES\OPENOFFICE\OpenOffice.org 3\program\soffice.exe" -n "%1"

Používat DDE - zaškrtnuté

Aplikace:
soffice

Téma:
system
--------------------------------------------------------------------------------

Akce:
Open

Aplikace použitá k provedení akce:
"C:\Program Files\MOJE PROGRAMY\OFFICES\OPENOFFICE\OpenOffice.org 3\program\soffice.exe" -o "%1"


Používat DDE - zaškrtnuté


Aplikace:
soffice

Téma:
system
--------------------------------------------------------------------------------

Akce:
Print

Aplikace použitá k provedení akce:
"C:\Program Files\MOJE PROGRAMY\OFFICES\OPENOFFICE\OpenOffice.org 3\program\soffice.exe" -p "%1"


Používat DDE - zaškrtnuté


Aplikace:
soffice

Téma:
system
--------------------------------------------------------------------------------

Akce:
PrintTo

Aplikace použitá k provedení akce:
"C:\Program Files\MOJE PROGRAMY\OFFICES\OPENOFFICE\OpenOffice.org 3\program\soffice.exe" -pt "%2" "%1"


Používat DDE - zaškrtnuté


Aplikace:
soffice

Téma:
system
--------------------------------------------------------------------------------

Editoval Roman Toman (19. 8. 2009 19:24:19)


Win 10 PRO 64, LibreOffice

Pokiaľ to vyriešilo váš problém označte prosím svoj príspevok ako VYRIEŠENÝ.
Ako označiť vyriešenú tému

Offline

Zápatí