Se mnou to asi bude ještě těžké.
Bod 1. mám správně, bez toho jsou některé znaky špatně zobrazené.
Bod 2. nejsem schopný splnit i když se o to vážně snažím.
Trochu začínám uvažovat o tom, že to všechno spočítám ručně.
Ale ještě tomu dám šanci, jestli se mnou budete mít trpělivost a postupně mi budete radit jak na to.
Takže v bodě 2. mi není jasné do které buňky ve sloupci AD jste vložil vzorec =VALUE(AA37) a jak ho potom zkopíroval do celého úseku AD37:AD162. Výběr kl. zkratkou Shift+Ctrl+End u mně funguje až když je v buňce výsledek, do té doby buď dělá něco jiného (fialovou čáru okolo více sloupců), nebo nic. Výsledek vzorce =VALUE(AA37) je u mně Chyba:502. A i když mám vzorec uložený ve schránce a tou zkratkou vybraný sloupec (buňky modře vybarvené), tak klepnutí pravým tl. myši v prostoru těch buněk a volba vložit nic neudělá. Vzorec =SUMIF(B37:B162,"SUM",AD37:AD162) v buňce AF37 mi potom vypisuje Chyba:501.
A pro upřesnění, výsledek z bodu 4. nepotřebuji. Mně jde o sečtení řádků "SUM" po jednotlivých měsících abych si mohl vypočítat průměrnou hodnotu srážek pro každý měsíc zvlášť. Ručně jsem sečetl řádky "SUM" ze sloupce C (Hodnota leden) a vyšlo mi 2 611,0719 mm (nejsem si jistý jestli jsem neudělal chybu), řádků je 63, což dává průměr 41,44 mm srážek pro leden. Takhle bych to potřeboval 12x, pro všechny měsíce v roce a myslel jsem, že bude snadné udělat to nějak automatizovaně, ale už si to tedy nemyslím.
Editoval hape (1. 5. 2024 14:26:00)