Já si myslím, že to může být chybné stisknutí ikony štětečku. Znám možná i důvod. nejprve bych uvedl ještě jinou možnost. Co by to mohlo být musíte testovat Vy sám.
Mimo špatně nastavené myši je možné předpokládat, že Vy jste si zvykl běžně 2x za sebou kliknout. To je běžný způsob volání ikon na ploše (desktop). Pokud jste si na to zvykl tak to možná děláte automaticky - bez uvědomování si že to děláte špatně.
Ikona štětečku je u Libre Office hned pod hlavní nabídkou FORMULÁŘ. Pokud máte špatně nastavenou reakci myši snadno se stane, že nechtě prokliknete REŽIM NÁVRHU, nebo PRŮVODCI OVLÁDACÍMI PRVKY. Kliknutí může být při nesprávném nastavení rychlosti nastat proklik prakticky okamžitě. To se projevuje ale i jinde - například při práci s prohlížečem. měl byste vědět jestli se Vám stává že kliknete někam do stránky a vyskočí něco jiného - často reklama. Je to dost otravné.
Je tedy otázka zda pracujete často s "formulářem". Dále také zda nepozorujete nechtěné přepínání v jiných aplikacích. Mně to dělá IrDa klávesnice - respektive myš. Když to přestavím tak to vydrží tak dva dny a pak se to zase přestaví do nechtěného módu.
Je možné, že ikona štětečku je pod jinou nabídkou. Souvisí to s tím zda máte standardní uživatelské rozhraní nebo něco jiného. Prostě ta nabídka nad štětečkem vede k tomu že se prokliknete nechtíc na štěteček.
Je zajímavé, že u Apache OpenOffice je ikona štětečku přímo pod nápovědou. Takže bych tipoval že zde by se Vám to stávalo poměrně velice často. Štěteček formátu je tam totiž překryt nabídkou NÁPOVĚDA OPEN OFFICE. Pokud by to bylo takto, doporučuji naučit se volat nápovědu pomocí klávesy F1. Je to rychlejší a vyhnete se nechtěnému prokliku.
V obou případech lze postupovat tak, že štěteček vypnete na správné nástrojové liště. Má to ale zádrhel - místo štětečku se tam objeví jiná ikona a problém jenom změní nechtěnou funkci.
Editoval neutr (22. 5. 2020 20:00:33)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ