Problém v tom nevidím. Spíš mne napadá otázka za jakým účelem se toto uspořádání dělá. Logičtější by bylo uspořádání podle jednotlivých druhů, ačkoliv tuto podobu Lze snadno jako výsledek v jediném sloupci seřadit a dostaneme jednotlivé druhy pod sebe.
Nicméně pokud to potřebujete, tak postup by měl být následující :
A) Pod jednotlivé sloupce B až E vytvoříme kopie s absolutními odkzazy. například pro B2 by to byl odkaz v buňce nejlépe B26 v této podobě =$B$2.
B) Odkazy zkopírujeme podle rozsahu směrem dolů ve všech sloupcích.
C) Kopii tabulky vystříhneme a začátek vložíme do sloupce "I" (I1:L23).
D) Nyní vystříhneme sloupec "J", vložíme pod sloupec "I" a pokračujeme s ostatními sloupci kopie.
E) V případě potřeby sloupec "I" zkopírujeme a vložíme jen jako "Text"
Připadá mi, že jde spíš jen o to ukázat možnosti "Reddit", nežli skutečný problém jak je banální. problém lze řešit jakýmkoliv zkopírováním a manuální úpravou složení sloupců.
Pokud by šlo o to "neskládat" sloupce, ale vytvořit hned jeden sloupec, postačuje vzorec IFS S podmínkou na Modulo a INT 23. Tedy začneme od "I1", ale nadpis tabulky dočasně odstraníme.
Potom =IFS(AND(INT(ROW()/23)=0;MOD(ROW();23) >= 0; "=E" & ROW(); ...pokračujeme AND(INT(ROW()/23)=0;MOD(ROW();23) >= 0; "=F" & ROW() až na počet 5ádky x sloupce a funkci uzavřeme ")"
Nakonec celý sloupec načteme do paměti, vložíme zpět jako text. Následně vyhledáme pomocí dialogu najít a nahradit "=" (pro oba případy stejně, tedy najít "=" a nahradit "="). Jakmile potvrdíme, z textu se vytvoří vzorce a načtou a vznikne výsledek.
Místo "=E" & ROW() je možné vložit jinou funkci například "=" & ADDRESS(sloupec = Column()-8 + INT(Row()/23); řádek = MODULO(ROW;23),4,0), nebo podobně "Index", nebo také OFFSET". Pokud to nezvládnete postněne vzor. Není korektní něco chtít na základě obrázku, který bych musel jako řešitel převádět na Calc.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ