Z této věty jsem usoudil, že nemáte o ukládání zájem "Soubor hned prosím nezavírat, ještě s ním dále pracuji." Samozřejmá dále pracovat a zavřít je odlišná potřeba.
K tomuto "ps: oSheet = Sheets.getByName("Nabídka") tam může být přímo aktuální list? Tlačítko by bylo umístěno na něm." : To je určení listu se kterým se pracuje. Pro Vás by to mělo znamenat, že tam napíšete aktuální název. Pokud by tam byla deklarace "Active sheet" tak to by platilo pro list, který je aktuálně otevřený. Nyní mám dojem, že listy se mohou jmenovat podle zákazníka. Potom v tom políčku může být místo jména tlačítko, které načte do názvu sešitu název listu (tedy zákazníka).
Pokud byste potřeboval ukončít uložením přejmenovaného sešitu do specifické složky, je to možné skutečně na jediné kliknutí kterým vyskočí dialog FillePickeru kterým navolíte adresu.
Také by bylo vhodné, když byste znal adresáře korespondující se jmény zákazníků. Pak by to bylo kliknutí na tlačítko a konec.
Také asi nevíte, že když přejmenujete sešit a uložíte, zůstane tento nově přejmenovaný otevřený a původní se buď zavře, nebo uteče z fokusu. (Jde o to jak sešit _2022_Sale.ods otevíráte).Mohla by to být například šablona. Nebo se to otevírá jako kopie a potom zůstane stále otevřený, jen ne vždy po zavření upravené verze se vrátí do aktivního fokusu.
Jde o to, že můžeme po uložení a zavření přejmenovaného aromaticky znovu otevřít zdroj, nebo udělat kopii v novém sešitě a ten uložit a zavřít z jedné vody načisto. Prostě raději popište přesně jak by to mělo vypadat.
Dokonce jsem původně přemýšlel, zda v tomto sešitě _2022_Sale.ods nemáte více zákazníků. Těm by to šlo nabídnout podle cyklu, nebo podle výběru. Je mi jasné, že ne každému zákazníkovi nabízíte stejný sortiment a dost možná pod různými cenovými benefity. Ale dá se nasimulovat něco podobného jako má Writer "Hromadnou korespondenci". Může to být choulostivé a postnout zavedenému zákazníkovi špatnou nabídku, nebo cenu by byl doslova malér. Pokud to má takové předpoklady napište na privátní email. Můžete mi poslat například telefon, aby jsme se rychleji dopracovali a já se nemusel vyptávat na varianty.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ