Nevím jestli jste to tou druhou zprávičkou „žádný nápad?" chtěl jaxi urychlit nebo si ujasnit že fakt nikdo neví :-). Za sebe mohu napsat, že na fórum mrknu většinou dopoledne a tak tomu bylo i včera. No a dnes jsem se k tomu dostal až odpoledne :-). Takže třeba v mém případě se to třeba urychlit nedalo :-).
Jestli to chcete zvětšit v Drawu, pak to asi musíte všechno převést na křivku Tvar/ Převést/ Na křivku, což by mělo myslím jít i najednou přes Ctrl+A. Tím by se i text převedl na vektory a pak by to šlo zvětšovat vše stejně-proporcionálně. Ovšem se 300 stránkami byste si pak možná musel s tím zvětšováním poradit jednu po jedné – pokud byste někde nenarazil na makro které by to zvládlo.
Druhá možnost je zkusit to otevřít v prohlížeči Opera (nebo Chrome) a uložit jako PDF. Ale nebude to moc spolehlivý – mám zkušenost že někdy to všechen text převede na vektory, ale někdy to text nechá textem a ještě mu zmrví kódování. Kdyby to však přeuložilo vše jako vektory, tak byste to zase musel pak nějak ručně pozvětšovat. Ovšem 300 stránek čistě vektorového PDF by se vám do Drawu načítalo asi poněkud déle.
Třetí možnost je zkusit to přes nějakou virtuální PDF tiskárnu. Ale s tím jsem nikdy nijak podrobněji nepracoval a tak nevím, který prográmek co umí tisknout do PDF by uměl zároveň i zvětšovat/zmenšovat do jiných okrajů. Nezbylo by vám možná než zkoušet různé programy.
Čtvrtá možnost je zkusit použít PDF Fill – konkrétně jeho část Free PDF Tools a volbu 5. Reformat Multiple Pages. Asi někde v něm půjde nastavit i to, aby ty rozměry bral v cm a nikoliv palcích. Což by mělo být i hodně rychlé. Občas tenhle softvér používám a zatím vždy hodně dobrý - ale pro tohle jsem to nikdy ještě nepoužíval, tak nevím.
Víc netuším.
Editoval kamlan (15. 11. 2021 15:40:59)