gucky napsal(a)Zmizela mi bublinková nápověda k zapisovanému vzorci.
Po některém upgrade.
Nemůžu najít, čím se to zapne...
Aha toto jsem pochopil až polopatickkou ukázkou, ale bohu žel s tím si nevím rady. Hledal jsem nejen v nápovědě, ale i v expertním nastavení a v česky lokalizované příručce pro Calc 7.0. Jediné k čemu jsem se dopracoval bylo zjištění, že CalcGuide7.0 tuto funkci popisuje v poznámce na straně 275 takto :
"Calc zobrazuje syntaxi vzorce v bublinové nápovědě vedle buňky jako užitečnou paměťovou pomůcku při psaní."
Je totiž problém hledání, když neznáme správné označení, takže nikoliv "bublinková", ale "bublinová", což je podobné, ale nikoliv stejné úspěch by se dostavil při zadání společného základu "bublin". Při tom by to mohla být spíše "popup", nebo "vyskakovací" nápověda kterou guide i nápověda běžně obsahují.
U expertního nastavení jsem se dopracoval až když jsem zadal heslo "syntax", žádné "bubble", ani "popup", ale tam jsem se dozvěděl, že to bude zřejmě položka "other" - tedy "ostatní" a že je to void - tedy neměnné. Testoval jsem v Calcu různá nastavení od neanglických názvů, přes formát Calc/Excel, nebo R1C1, nebo rozšířené tipy a pár dalších věcí. Pokoušel jsem se tuto nápovědu vypnout - ale nedařilo se mi to.
Takže můj závěr je ten, že ta chyba nebyla zapříčiněna nějakou Vaší manipulací, ale chybou Calcu, respektive systému. Možná stačí skutečně aktualizovat, nebo vypnout nabobtnalý počet spuštěných funkcí. Možná stačí zmenšit zatížení paměti, protože tenhle proces skutečně jen vyskakuje a nedá se ani okopírovat. Sám se aktualizuje a při velkém zatížení jednoduše nemá prostor aby to dělal. OS by ho zřejmě vyřadil při potížích jako první.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ