Problém s příliš dlouhým řetězcem když má přijít do buňky je, to mohu potvrdit. S tím se ale asi nic neudělá a zřejmě ani jiné programy by na tom nebyly lépe kdyby se do jedné buňky mělo dát třeba 10MB textu.
Druhá věc však je že tento problém se může projevit již pro zobrazení importovacího okna, neboť to ve své spodní části má ukázkovou tabulku jak budou data rozdělena.
A importovací okno si pamatuje předchozí nastavení a na nově importovaný soubor nejprve použije ty zapamatované vlastnosti!!!
Takže jestli jste předtím otevíral něco jiného a měl jste v tom importovacím okně zaškrtlý jako oddělovač třeba tabulátor, tak již do té ukázkové tabulky ve spodku importovacího okna to nebude dávat ukázku dle čárek, ale s rozdělením do sloupců dle tabulátoru -> což v případě toho vašeho ukázkového CSV znamená umístit do prvního sloupce to co by mělo být ve více sloupcích - čímž asi dojde k tomu, že v buňkách bude příliš dlouhý text. A teprve až to provede, tak si budete moci vybrat, že chcete zaškrtnout třeba oddělení podle čárky :-(.
Přišel jsem na to po nějaké té přeinstalaci a resetu uživatelského profilu, kdybych nejprve resetoval už. profil, mohl jsem si ušetřit přeinstalaci na starší verzi.
Řešení je možné udělat tak, že budete mít nějaký malý CSV soubor klidně jen s jedním řádkem, který dáte naimportovat a zaškrtnete si potřebné checkboxy a to si zapamatuje -> a poté tedy dáte otevřít velký soubor. Takto mi to funguje i když je to samozřejmě trochu "vojeb".
Pro velké soubory by to chtělo mít možnost moci si nejprve navolit checkboxy třeba jen na pár prvních řádcích souboru - aby se právě již do té ukázkové tabulky importovacího okna nenačítalo vše. A pak to teprve pustit na celý soubor. Nevím jestli tohle jde někde nastavit nebo by to chtělo dát jako požadavek do bugzilly - pokud to tam tedy již není.
Editoval kamlan (26. 3. 2021 15:30:36)