Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 26. 1. 2021 07:51:41

chudikp
Člen
Registrace: 19. 12. 2011
Příspěvků: 6

Chyba v LO 7.1 - VYŘEŠENO

Zdravím. Chtěl bych nahlásit chybu: Při pokusu kopírování textu (z webu) do textového rámce (LO 7.1)celé okno spadne a musím znovu zapnout Lo a obnovit okno. Dělá to opakovaně. Pokud text vložím do běžného řádku, funguje normálně.

Ano, jak píšeKabi, po stažení ver. 7.1.0.3 už to funguje normálně. Díky všem za ochotu poradit!

Editoval chudikp (3. 2. 2021 09:38:29)

Offline

#2 27. 1. 2021 10:10:50

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,250

Re: Chyba v LO 7.1 - VYŘEŠENO

Chyby se hlásí na BugZille, ale stejně musíte uvést nejméně OS (operační systém) a nejlépe celý build z nabídky NÁPOVĚDA > O APLIKACI > zde kopírovat "verzi".
     Dále byste měl uvédět zda Vám to dělá Writer, nebo Calc. Stejně tak musí být srozumitelné co myslíte tím "Pokud text vložím do běžného řádku, funguje normálně". Je to spíš asi VLOŽIT JINAK > NEFORMÁTOVANÝ TEXT? V prvém případě zřejmě půjde o obyčejné vložení z hlavního menu (nebo Ctrl+V) ale to byste měl popsat lépe. Ne každý různý postup (i stejného formátování) musí mít stejný výsledek. Například z kontextové nabídky to bude zlobit, ale z hlavní to může být v pořádku stejně klávesovou zkratkou. Všechny různé postupy byste měl otestovat a seznámit s tím - tedy co jste vše testoval a jak to dopadlo.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 28. 1. 2021 07:21:52

zcr
Člen
Registrace: 10. 6. 2019
Příspěvků: 59

Re: Chyba v LO 7.1 - VYŘEŠENO

Zkoušel jsem to ve Version: 7.2.0.0.alpha0+ / LibreOffice Community
Build ID: f2389a70da606768a39ee599de6a5b24058734aa
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3
Locale: cs-CZ (cs_CZ.UTF-8); UI: en-US
Calc: threaded

a nepadá. Viz příspěvek výše https://bugs.documentfoundation.org/ a přesně popište co děláte, např. odkud z webu text kopírujete.

Offline

#4 1. 2. 2021 12:09:26

chudikp
Člen
Registrace: 19. 12. 2011
Příspěvků: 6

Re: Chyba v LO 7.1 - VYŘEŠENO

Tak jsem to zkoušel znovu několikrát. Mám šablonu na dopis, kde mám rámeček, kam doplňuji adresy. Najdu na internetu adresu firmy, zkopíruji CTRL+C a vkládám do textového pole CTRL+V. A spadne LO.

Je to takto: Mám WIN 10 Pro, verze 20H2, build 19042.746
Výše zmiňované jsem zkoušel na Lo 7.1.0.1., soubor ve writeru, byla to šablona (.OTT), zkusil jsem to v DOCX, tam se to nestalo, v .ODT to také spadne.
Snad už je to dostatečné a pochopitelné:-) Děkuji všem za snahu.
Do bugzily to nedám, alébrž moje angličtina je nedostatečná na běžnou konverzaci, natož na IT.

Offline

#5 1. 2. 2021 12:57:13

kabi
Člen
Registrace: 1. 6. 2017
Příspěvků: 148

Re: Chyba v LO 7.1 - VYŘEŠENO

mělo by se jednat o tuto chybu, která je již v novější verzi opravená.
Bug 139074 - CRASH on Paste from clipboard into dialog or other floating window, paste to document canvas is fine; Windows only?

Offline

#6 2. 2. 2021 10:04:22

JirkaZ
Člen
Registrace: 25. 6. 2006
Příspěvků: 30

Re: Chyba v LO 7.1 - VYŘEŠENO

chudikp napsal(a)

Do bugzily to nedám, alébrž moje angličtina je nedostatečná na běžnou konverzaci, natož na IT.

Běžná konverzace je mnohem náročnější, než v klidu a bez časového limitu sepsat jednoduchý popis problému.

Kromě toho existují on-line překladače a jejich schopnosti na takovýto účel zcela postačují.

Offline

Zápatí