Text jednoho návodu, který byl na internetu, obsahuje také obrázky a znaky. Ty mi šly bez problémů do LibreOffice writer uložit. Dnes jsem vša zjistil, že místo všech uložených obrázků i znaků mám pouze čtvereček v němž je červeně napráno Obr a vedle něho vlevo ikona Vložit obrázek. Něco nežádoucího jsem patrně stiskl a proto k tomu došlo. Poraďte mi prosím, jak tuto nepříjemnost odstranit
Nic se mi nepodařilo udělat. Ovšem zkoušel jsem tytéž obrázky kopírovat do LibreOffice calc a tam to bez jakýhckoliv problémů funguje. Musel jsem patrně v tom writeru něco zmačknout, jinak si to nedovedu vysvětlit.
Ještě dodávám, že jsem klikl pravým tlačítkem na výše zmíněný nedobře okopírovaný obrazek ve writeru, v nabídce klikl na Vlastnosti. Z naběhlé nabídky na nejvrchnějším řádku začínajícím Typ Možnosti - Obtékání textu - Hypertextový odkaz - Obrázek - oříznout atd, klikl na Obrázek a v zobrazeném velkém obdélníku vpravo je ten mnou obrázek chtěný k vložení do textu překopírovaného do writeru. Poslal bych Vám sken obrazovky, nevím však jak bych mo mohl přiložit.
Editoval jirasek1944 (8. 1. 2021 11:48:17)