Logicky to jít nemůže. Přístup na zdroják se musí otevírat příslušným API. Například všechny klasické kancelářské aplikace jsou v XML a musí se udělat určité úpravy externími nástroji.
U HTML a XHTML je to snadnější. Otevřete si zdrojový text vestavěným rozhraním browseru a zkopírujete. Tohle řešení Vás asi nenadchne. Jde to pouze pro několik málo stránek podle toho co vydržíte otevřít.
Jinou cestou je uložit si stránku na disk a otevřít nějakým editorem typu PsPad, NotePad a podobně. Při tomto postupu (tedy uložení na disk) je možné parsovat makry LO, AOO.
Určitě by mělo jít řešení pomocí makra s JavaScriptem, které by stránku dočasně uložilo na disk a po vytěžení smazalo. Existuje i cesta bez ukládání na vlastní disk tak jak si představujete. Podobnou práci dělají "boti" kteří zejména podle hlavičky (ale i podle <body>) řadí nalezené stránky.
Pokusím se vysvětlit problém. Běžně JavaScript (a obecně script) neumí pracovat se soubory. Konkrétně uložit, otevřít, něco přidat.... To málo co lze dělat začíná slovem document.xxxx. Bylo by to velké bezpečnostní riziko a mám dojem, že kvůli tomu je do konce roku vyřazen FlashPlayer.
Když se html otevře v prohlížeči má script přístup k tak zvanému „LocalStorage" které je trvalého charakteru (jde o cookies). Podobně je to s „SessionStorage", které ale zanikne okamžitě po uzavření stránky. Obě „úložiště" patří prohlížeči a je celkem nesnadné se do něj dostat. Je to totiž asociativní pole typu „klíč: hodnota", tedy formátu JSON. Přístup k němu je možný běžným scriptem. (Pozor – jde pouze o otevřené, tedy neuložené html".)
Domnívám se, že by bylo možné naparsovat hlavičku a uložit do „LocalStorage". LocalStorage má ale maximálně 10 kB takže se musí také čistit…... K takové domněnce mám důvod:
Viděl jsem udělátko, které pomocí dvou stránek ukládá obsah LocalStorage do dokumentu. Bohužel musel bych to asi znovu najít – neukládal jsem si to, ale není to víc jak 4 dny.
Samozřejmě postavit si bota…. To bych měl docela strach, ale také je to možné i když určitě přehnané. Navíc nevím co lze načíst při zákazu botů.
Pokud něco lze vykoumat Basicem, tak jen asi pomocí SimpleFilleAccess. Musí se nastudovat sémantika a testovat. Umí různé věci, ale z voleye nevím co všechno.
V každém případě je asi nejlepší cestou Makro Basic které spustí JavaScript, zpětně načte obsah LocalStorage a uloží do sešitu. Já běžně používám Html + script vygenerovaný Basicem, ale stálo by za to otestovat vestavěná makra JavaScriptu (RHINO).
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ