Tipuji že to prostě bude tou potřebnou instalací nějakého toho C++, mám takový mlhavý dojem, že před nějakým časem na mě vyběhlo též, že něco někdy chtělo nainstalovat něco co mělo v názvu C++ a pak už to běželo. Ale je to skutečně taková dost mlhavá vzpomínka a myslím, že to bylo spíš při nějaké aktualizaci Win než že by si to vyžádalo přímo Libre. Ale dobrý že vám to již víceméně funguje :-).
S vlastními funkcemi jsem zaznamenal problém v tom, když je uživatel vloží do sešitu jako vzorce, v těch funkcích k něčemu přistupuje přes ThisComponent - např. oList=ThisComponent.Sheets(0) -> avšak tuto vlastní funkci nemá uloženou v tom sešitě ale v modulu nějaké Libre knihovny, typicky např. ve Standard/Module1. To běží když má ten soubor načtený již v Calcu, ale když se soubor spustí a má dojít na načtení vzorců, tak to vypadá že vzorce to počítá ještě dřív než má načtené jiné knihovny než ty ze sešitu. Takže pak to hází chybu, např. BASIC - chyba při běhu. Vlastnost nebo metoda nenalezena: sheets. Ovšem po načtení souboru a přepočtení vzorců už to funguje normálně. Když jsou však ty vzorce uložené v tom sešitě, tak jsem problém nezaznamenal, byť jsem takhle nikdy nic rapidního nedělal, v podstatě to jen testnul.
Druhá věc je ta, že ve verzi 7 nějak blbne načítání knihoven. Třeba GlobalScope.DialogLibraries.LoadLibrary("Tools") knihovnu Tools z Makra a dialogová okna LibreOffice do paměti nenačte a makra z ní nefungují, dokud se ta knihovna nerozklikne ručně v katalogu objektů (to okýnko vlevo s moduly a názvy fcí) v Basic editoru.
Zkoušel jsem to však hlavně na Xrayi, tahle procedura měla xrayovat to co jsem měl zrovna označené ve Writeru.
Sub xrayOznacene
dim oSel, oDoc, o
oDoc=thisComponent
GlobalScope.DialogLibraries.LoadLibrary("XrayTool")
oSel=oDoc.currentSelection
o=oSel.getByIndex(0)
xray o
End Sub
Jenže napoprvé to při spuštění z Writeru zahlásí chybu BASIC - chyba při běhu. Podprocedura nebo funkční procedura není definována. a spustí Basic editor ve kterém označí to xray o. Ale druhé spuštění z Writeru už je v pořádku. No a v Basic editoru to xray nespustí dokud prostě jeho knihovnu nerozkliknu v katalogu objektů :-(. Někdy dříve mi to přitom chodilo. Avšak na nahlášení toho na bugzillu nějak nyní nemám, s anglinou jsem nějak poslední dobou víc nepřítel než alespoň nějaký kámoš.
Nicméně píšete že vám to již běží, tudíž GlobalScope.DialogLibraries.LoadLibrary(...) tam nejspíš nikde nepoužíváte.