Posílám šablonu dokumentu kde by se měl uživatel zorientovat. Připouštím, že práce s poli je veliký nesmysl už z principu. Kdysi to chodilo téměř dokonale, ale nyní je stav této funkcionality popsatelný jen expresivními výrazy : -(
Šablona je zde Test podmínky a seznamy
Ad 1 :- Prakticky všechna pole (nejen seznamy) jsou příznačná pouze pro individuální dokument - jsou prakticky nepřenositelná v rámci jiného dokumentu. Jedinou výjimkou jsou šablony, ale i zde musíme vědět, že pole musí mít aktivní položku v dokumentu jinak se nedají použít. Většinou se zcela ztratí. Některé "proměnné" si zachovají "master" (v praxi jde o název pole), ale ten se nedá použít pokud nemá "aktivní slave" (vlastní hodnotu).
Někdy lze zajistit existenci samotného "masteru" a sice v případě že tělo dokumentu obsahuje prázdné "slave", ale ne všechny typy polí tohle umožňují.
Šablona by v praxi měla být otevírána s volbou ZOBRAZIT > NÁZVY POLÍ, aby uživatel věděl co má k dispozici. Jen opakuji že šablona vždy musí něco málo obsahovat, tedy v případě seznamu jedno z hesel (doporučuji na první místo umístit něco jako „Vyber zde"…..).
Vložené pole musíte okamžitě uložit – jinak se ztratí. Teoreticky by všechna pole měla jít exportovat do PDF – ale zda fungují stejně jsem nezkoušel – jde o volbu typu PDF.
V nápovědě jsou staré údaje. Například podmínka funguje na „nulu" = True. Původně to byla jednička. Je možné, že se změnila i původní syntaxe. Možná se už nemusí vypisovat ani to, že podmínka je True. Logicky totiž stačí že je výraz v kolonce „podmínka" – a tím pádem je vždy pravdivá. Je toho ale více a já jsem polím už věnoval hodně času. Dnes mne to spíš irituje.
Původní funkcionality spočívající na podmínce (skryté texty) fungovaly hned jak se podmínka splnila, nebo nesplnila. Nyní to vypadá, že se musí aktualizovat dokument a i tak se stane, že pokud je původně podmínka splněna („Slave" je vidět) a podmíněný výraz smažeme – „slave se ani nehne" i když by mělo zmizet. Připouštím, že to může být v současnosti koncipováno úplně jinak, ale už nemám ani chuť ani čas študovat jestli je to chyba systému nebo uživatele.
Některé věci chodí docela obstojně – například uživatelské proměnné pole databáze, čísla stránek, názvy kapitol apod., ale to je nedostatečné.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ