Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 24. 5. 2020 20:48:15

jirasek1944
Člen
Registrace: 2. 12. 2012
Příspěvků: 28

V OpenOffice writer zmizí zobrazení panelu nástrojů - VYŘEŠENO

Již několikrát se mi stalo, že vlivem chybného stisknutí některých ikon na Panelu nástrojů mi zmizel celý vrchní řádek Panelu nástrojů a nebo oba řádky Penalu nástrojů. Vždy se mi podařilo je po nesčíslném zkoušení všeho možného obnovit. Potřebuji však, zda exixtuje nějaký návod, jak toto jednoduše provést.
Níže přikládám adresu PrintScrean obrazovky :

https://uloz.to/file/TnY1QgqDUUu9/dokum … stroju-png

Editoval jirasek1944 (26. 5. 2020 20:23:24)

Offline

#2 24. 5. 2020 22:19:44

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 196

Re: V OpenOffice writer zmizí zobrazení panelu nástrojů - VYŘEŠENO

Myslím že menu Zobrazit/ Panely nástrojů

Offline

#3 25. 5. 2020 05:42:08

jirasek1944
Člen
Registrace: 2. 12. 2012
Příspěvků: 28

Re: V OpenOffice writer zmizí zobrazení panelu nástrojů - VYŘEŠENO

kamlan napsal(a)

Myslím že menu Zobrazit/ Panely nástrojů

Já vím, že Zobrazit, potom Panely nástrojů - ovšem nevím jak dál.

Offline

#4 25. 5. 2020 05:54:07

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,111

Re: V OpenOffice writer zmizí zobrazení panelu nástrojů - VYŘEŠENO

Pane Jirásek máte problém se „Standardní lištou".
     Když Vám zmizí, stačí zavolat ZOBRAZIT > PANELY NÁSTROJŮ > vybrat STANDARDNÍ. Musí být vybrána (má kolem sebe jakoby rámeček který znamená aktivní volbu).


     Nevím jakým zázrakem se Vám ji podaří vypnout. V předchozím Vašem příspěvku jste téměř jistě proklikával z "chtěné" nápovědy do "nechtěného" štětečku formátu. U této lišty to tak snadné není. Musí se vypnout přímo z lišty buď rozbalením tří šedivých teček na každém začátku lišty, nebo naopak šipkou na konci lišty. Další možností je jen z nabídky ZOBRAZIT > PANELY NÁSTROJŮ > vybrat STANDARDNÍ a klepnout na ni, čimž zmizí. Nic z toho není na jeden klik.
     Přes to doporučuji uzamčení umístění této lišty zavoláním jedné z těchto možností – lépe té druhé (rozbalení šipky na konci). Když se nabídka rozbalí, uvidíte nabíkdu ZAMKNOUT UMÍSTĚNÍ. Pod ní je jako poslední nabídka ZAVŘÍT PANEL kterou asi nějakým omylem vždy stisknete. Pokud budete mít zamčené umístění, musel byste kliknout 3x aby se vám tuto lištu podařilo vypnout.


     Vidím že máte zapnutou lištu "Hypertextových odkazů" a "Kresba". Napadá mne jenom jedna možnost. Totiž to, že máte nastavenu klávesovou zkratku která Standardní lištu vypíná. Teprve potom by bylo jasné, že se to může stát na jediné kliknutí. Taková funkce není v AOO předem definována a tak se musíte podívat na všechny své nastavení klávesové zkratky takto :
1) NÁSTROJE > PŘIZPŮSOBIT> karta KLÁVESNICE.
2) V horním okně máte nabídky "klávesových zkratek". Ty musíte pečlivě projít až narazíte na tu, která říká něco o vypnutí nástrojové lišty s názvem STANDARD.
3) Tuto zkratku odstranit: Vybraná položka musí být vybraná (vymodřená) > tlačítko ODSTRANIT.


      Když o tom tak přemýšlím, je možné že používáte více klávesnici nežli myš. (Možná proto, že máte notebook bez klasické myši – jen touch pad. Dříve bylo standardní znalostí ovládat vše jen z klávesnice pomocí klávesových zkratek.) Potom by nebylo velkým divem ani nechtěné prokliknutí na „touch padu", ani chybné volání klávesových zkratek.

UPOZORNĚNÍ : Prosím Vás vždy uvádějte na konci svého příspěvku že používáte APACHE OPEN OFFICE. Dostanete možná méně odpovědí, ale budou k věci. Většina lidí odpovídá postupem pro Libre Office !!! Vy pak většinou popsaný postup nenajdete!


POZNÁMKA :
     Předem se omlouvám, ale domnívám se, že Váš „nick" jirásek1944, nebo také jen jirásek44 vyjadřuje Váš ročník narození. Se vší úctou klobouk dolů. Já jsem proti Vám o 10 let mladší, ale na počítači pracuji asi 25 let.
     Proto si dovoluji předvídat potíže se kterými se potýkáte. Nyní to jsou zřejmě chybné návyky při ovládání počítače – nejspíš „noťasu". Následující doporučení nesouvisí přímo s tématem, ale myslím, že by Vám pomohlo ke správnému ovládání.
     Doporučil bych zejména kvůli očím propojit s počítačem televizi pomocí kabelu HDMI. Já používám často jen noťas, ale na stolním počítači používám právě místo monitoru rezervní televizi.
     V obou případech používám ještě bezdrátovou klávesnici a myš. To umožňuje sedět kde se vám zachce (nemusíte udržovat stále stejnou pozici) – mám potíže s páteří. Vás to navíc přinutí změnit nesprávné návyky a postupy. Nyní zřejmě děláte některé věci neuvědoměle – naučeným grifem.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 25. 5. 2020 22:41:05

jirasek1944
Člen
Registrace: 2. 12. 2012
Příspěvků: 28

Re: V OpenOffice writer zmizí zobrazení panelu nástrojů - VYŘEŠENO

neutr napsal(a)

Pane Jirásek máte problém se „Standardní lištou".
     Když Vám zmizí, stačí zavolat ZOBRAZIT > PANELY NÁSTROJŮ > vybrat STANDARDNÍ. Musí být vybrána (má kolem sebe jakoby rámeček který znamená aktivní volbu).


     Nevím jakým zázrakem se Vám ji podaří vypnout. V předchozím Vašem příspěvku jste téměř jistě proklikával z "chtěné" nápovědy do "nechtěného" štětečku formátu. U této lišty to tak snadné není. Musí se vypnout přímo z lišty buď rozbalením tří šedivých teček na každém začátku lišty, nebo naopak šipkou na konci lišty. Další možností je jen z nabídky ZOBRAZIT > PANELY NÁSTROJŮ > vybrat STANDARDNÍ a klepnout na ni, čimž zmizí. Nic z toho není na jeden klik.
     Přes to doporučuji uzamčení umístění této lišty zavoláním jedné z těchto možností – lépe té druhé (rozbalení šipky na konci). Když se nabídka rozbalí, uvidíte nabíkdu ZAMKNOUT UMÍSTĚNÍ. Pod ní je jako poslední nabídka ZAVŘÍT PANEL kterou asi nějakým omylem vždy stisknete. Pokud budete mít zamčené umístění, musel byste kliknout 3x aby se vám tuto lištu podařilo vypnout.


     Vidím že máte zapnutou lištu "Hypertextových odkazů" a "Kresba". Napadá mne jenom jedna možnost. Totiž to, že máte nastavenu klávesovou zkratku která Standardní lištu vypíná. Teprve potom by bylo jasné, že se to může stát na jediné kliknutí. Taková funkce není v AOO předem definována a tak se musíte podívat na všechny své nastavení klávesové zkratky takto :
1) NÁSTROJE > PŘIZPŮSOBIT> karta KLÁVESNICE.
2) V horním okně máte nabídky "klávesových zkratek". Ty musíte pečlivě projít až narazíte na tu, která říká něco o vypnutí nástrojové lišty s názvem STANDARD.
3) Tuto zkratku odstranit: Vybraná položka musí být vybraná (vymodřená) > tlačítko ODSTRANIT.


      Když o tom tak přemýšlím, je možné že používáte více klávesnici nežli myš. (Možná proto, že máte notebook bez klasické myši – jen touch pad. Dříve bylo standardní znalostí ovládat vše jen z klávesnice pomocí klávesových zkratek.) Potom by nebylo velkým divem ani nechtěné prokliknutí na „touch padu", ani chybné volání klávesových zkratek.

UPOZORNĚNÍ : Prosím Vás vždy uvádějte na konci svého příspěvku že používáte APACHE OPEN OFFICE. Dostanete možná méně odpovědí, ale budou k věci. Většina lidí odpovídá postupem pro Libre Office !!! Vy pak většinou popsaný postup nenajdete!


POZNÁMKA :
     Předem se omlouvám, ale domnívám se, že Váš „nick" jirásek1944, nebo také jen jirásek44 vyjadřuje Váš ročník narození. Se vší úctou klobouk dolů. Já jsem proti Vám o 10 let mladší, ale na počítači pracuji asi 25 let.
     Proto si dovoluji předvídat potíže se kterými se potýkáte. Nyní to jsou zřejmě chybné návyky při ovládání počítače – nejspíš „noťasu". Následující doporučení nesouvisí přímo s tématem, ale myslím, že by Vám pomohlo ke správnému ovládání.
     Doporučil bych zejména kvůli očím propojit s počítačem televizi pomocí kabelu HDMI. Já používám často jen noťas, ale na stolním počítači používám právě místo monitoru rezervní televizi.
     V obou případech používám ještě bezdrátovou klávesnici a myš. To umožňuje sedět kde se vám zachce (nemusíte udržovat stále stejnou pozici) – mám potíže s páteří. Vás to navíc přinutí změnit nesprávné návyky a postupy. Nyní zřejmě děláte některé věci neuvědoměle – naučeným grifem.

Já používám stolní počítač HP asi 2 roky starý a vše, co jde dělat pomocí myši, tak dělám pomocí jí.
Hypertextové odkazy a kresbu jsem odstranil. Posílám PrintScreen, kde je zobrazeno, co je zaškrtnuto na Panelech nástrojů.  , zde nevím, zda má být zaškrtnuto Formátování. Jinak jsem označil Zamknout umístění panelu nástrojů a podotýkám, že jsem patrně někdy označil zavřít panel, což mohlo i způsobit zmizení lišty Panelu nástrojů. Posílám také printScreen -Přizpůsobit - Klávesnice- Klávesové zpratky. Pečlivě jsem prošel klávesové zkratky, nikde jsem však neobjevil takovou, která by něco říkala o vypnutí nástrojové lišty s názvem STANDARD. Má to být v té části textové klávesových zkratek ?
https://uloz.to/file/a3TUberj2mYk/zobra … stroju-png
https://uloz.to/file/0z3LPURYLsVL/prizp … atky-2-png
https://uloz.to/file/zT8uAvoGZpYU/prizp … atky-1-png

Offline

#6 26. 5. 2020 08:07:52

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,111

Re: V OpenOffice writer zmizí zobrazení panelu nástrojů - VYŘEŠENO

jirasek1944 napsal(a)

Již několikrát se mi stalo, že vlivem chybného stisknutí některých ikon na Panelu nástrojů mi zmizel celý vrchní řádek Panelu nástrojů a nebo oba řádky Penalu nástrojů. Vždy se mi podařilo je po nesčíslném zkoušení všeho možného obnovit. Potřebuji však, zda exixtuje nějaký návod, jak toto jednoduše provést.
Níže přikládám adresu PrintScrean obrazovky :

https://uloz.to/file/TnY1QgqDUUu9/dokum … stroju-png

     Lze tedy předpokládat, že Váš výrok ..že jsem patrně někdy označil zavřít panel, což mohlo i způsobit zmizení lišty Panelu nástrojů... je řešením původně zadaného Potřebuji však, zda exixtuje nějaký návod, jak toto jednoduše provést.?
     Potom byste měl asi označit za vyřešené. Když nic jiného, tak budete vědět, jak rychle lištu vrátit a jak ji uzamknout, respektive co nechat zapnuté a co ne. Pro lišty nástrojů asi není jiné volby nežli na dvě kliknutí. Uzamčení pro jistotu zaručuje že musíte 3x kliknout za sebou respektive stejnou chybu "dvojkliku" dvakrát opakovat (třeba i po několika dnech).


     Existuje ještě jiné řešení : - Ovládací lišty přesunout na jiné místo. Například dolů kde sice také hrozí omyl, ale mnohem méně nežli nahoře pod hlavní nabídkou kde se dají očekávat nechtěné prokliky které mohou mít zřejmě jen 2 příčiny. Buď nesprávně nastavená myš, nebo zvyk klepnout dvakrát za sebou na totéž jak je tomu u dialogů, nebo při volání souborů z plochy (na liště stačí kliknout jednou).


Přeji úspěch :-)

Editoval neutr (26. 5. 2020 08:12:29)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí