Je ale možné, že autor nevyjádřil zcela výstižně jak to potřebuje udělat. Abych pomohl upřesnit v případě že se mýlím uvádím co se musí zadat :
1) - Sloupec A má řekněme stávající platnost.
2) - Sloupec B má dříve navrženou změnu. Proto platí relace A1:B1 až Ax:Bx.
3) - Sloupec H má poslední verzi, nebo verzi schválenou (nemusí to být ta nejnovější).
Potom by platila relace A1:B1:H1 tak jak je to nyní. Ale verze nemusí akceptovat některou relaci. Potom by bylo nutné upřesnit kterou a proč. Je možné, že je potřeba například nejprve seřadit sloupec H podle A, respektive H podle B.
Také je možné že jak sloupec B, tak sloupec H má jiné řazení včetně různých položek. Sloupce mohou být získány různými reporty a teprve v sešitě se dají správně přiřadit. Zde by bylo velkou chybou požadovat vzorci správné přiřazení (A1:Ax):(B1:By):(H1:Hx). Musel by se znát rozhodující ukazatel. Navíc by musel být určen explicitní výraz pro každý řádek ze sloupce A který se hledá v ostatních sloupcích.
Inkrementální hledání "nejlepší shody" je sice problém, ale nemusí to být Prolog ani jiný jazyk. Calc to bezpečně dá ale stejně je potřeba počítat s více možnostmi shody. Takže ta nejhorší verze by byla velice neurčitá ve výsledku
A1:B4:(H16,H25,H68)
A1:B12:(H68,H152,H305,H315,H505)
A1:B85:(H25,H152,H305,H455)
A1:B63:(H17,H23,H68,H151,H308,H355)
A1:....................
........................
Takto složité zadání by mělo asi jen procentní shody. Potom by bylo asi výhodnější počítat shodu v Charech(A1=%B1...%By) a opačně (B1=%A1...%Ax). Také by se muselo elementárně řešit (A1:Ax):(B1:By), udělat očima rozhodnutí a pak pokračovat (A1:Ax):(H1:Hz) a nakonec možná i (B1:By):(H1:Hz).
Se zadáváním bývá problém a já často hledám "zádrhele", ale zde mi vyšlo, že nemůže jít o velkou složitost, protože tu by autor popsal lépe.
Editoval neutr (7. 5. 2020 16:16:16)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ