Dnes jsem se chvilku vrátil na některé resty. Napadlo mne vyzkoušet manuální postup a něco slibného jsem našel. Neřeší to sice vše, ale dá se ukládat s volbou velikosti.
Postup :
1.) klikneme do obrázku aby byl vybrán (obklopen úchopovými body)
2.) levým myšítkem zavoláme kontextové menu > zadáme ULOŽIT. Vyskočí dialog kterým můžeme určit cílovou adresu + zadáme název.
3.) Po stisknutí tlačítka vyskočí dialog MOŽNOSTI (v mém případě .jpg)
4.) Zde můžeme zadat buď výšku nebo šířku, rozlišení, barevná hloubka, a kvalita.
Po potvrzení (OK) se to uloží. Rozměry jsou automaticky provázané, že se mění ve stejném poměru, ale dost dlouho se musí čekat (musel jsem kliknou na druhý rozměr, nežli se to přepočítalo), ale funguje to. To je ta dobrá část informace.
Tak jsem to vyzkoušel nahrát abych netápal v kódu. Je to sice v UNU, ale to by moc nevadilo. Jenže nahrané makro obsahuje zakomentovaný řádek "dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:SaveGraphic", "", 0, Array())". Dál je možné se dostat jenom pomocí speciálního rozšíření. To už nemám nainstalované, takže jsem skončil. Ale je to zřetelně cesta kterou lze jít.
Problém může být v tom, že asi ne všechny formáty obrázků lze takto snadno upravit. Různé formáty pokud půjdou editovat, tak každý asi s jinou nabídkou. Ale náznak řešení to je.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ