csert #1 napsal(a)Daly by se odstranit všechny řádky které nemají požadovanou výšku? Mám výstup ze stroje kde v předloze ( nedá se upravit ) někdo nastavil vždy po vyplněném řádku ( výška 1,5 ) dva malé prázdné ( výška 0,2 ). A tak pořád dokola. Sice to vypadá přehledně, ale v tisku se report hrozně natahuje.
csert #3 napsal(a)Myslel jsem makrem. Exporty nejsou možné. Zamknuto není. Nejde mě sem vložit screen pro představu, ale je to takhle:
řádek
1 - prázdný ,výška 0,2
To je v celku dost podivné. Pokud není nic zamčeno lze potřebu řešit pomocí kontingenční tabulky nebo dokonce autofiltrem. Také mne udivuje čemu říkáte že: ale v tisku se report hrozně natahuje". Takže pokud jde o tabulkový procesor (ať už Excel, nebo Calc, či jiný) není to ten "report" který uvádíte? Popis odpovídá spíš výstupu do textového souboru - ano?
Totiž typickými "tiskovými sestavami" disponuje pouze Base. Tam ale lze prázdné řádky odfiltrovat a navíc tam žádné nestandardně vysoké řádky nelze "vytvořit". Zbývá asi jediná možnost. Jde o Calc, nebo Excel registrovaný jako databázový zdroj. Ale výstup v podobě "tiskové sestavy" lze sekundárně načíst do Calcu jako "TXT" a pak je už výška řádků stejná a dá se odfiltrovat.
Pokud jde tedy o takto registrovaný Calc - tak uzamčený je, ale dá se "odregistrovat", nebo vykopírovat přímo a další možnosti.
Pokud jde o registrovaný zdroj databáze tak mi připadá nesmyslné, že byste uměl s takovým souborem manipulovat. Ale ani makro od uživatele kamlan si neškrtne protože by muselo otevřít zdroj který je v binárním formátu - tedy jako skrytý.
Kamlan má pravdu - screeny obrazovky lze udělat vždy i když je kopírování zakázané scriptem. Odkážu, že také uvádí jak sem screen postnout.
Chtělo by to určitě validní popis situace. Pokud je to zdroj databáze musíte uvést v jakém systému. Je možné že nemáte přístup ke zdroji, ale podle všeho můžete alespoň kopírovat. Upřesněte prosím jak se to opravdu má.
Editoval neutr (25. 3. 2020 21:42:07)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ