Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 4. 2. 2020 18:11:06

barevnej
Člen
Registrace: 6. 8. 2015
Příspěvků: 52

"VYŘEŠENÝ"Kopírování buňek z tabulky do tabulky

Mám takový problém že pokud dám kopírovat oblast buňek které obsahují vzorce viz =$List.C10 a vložím tuto buňku do jiného sešitu tak se tam nakopíruje celá cesta do toho sešitu od kud jsem zkopíroval. Já bych ale chtěl aby zkopíroval buňky se vzorci totožnými ze zdroje.

To samé řeším v případě kopírování celého listu z tabulky do tabulky. Pokud máte stovky souborů do kterých potřebujete přidat jeden list tak je to peklo na hodiny.

Editoval barevnej (12. 2. 2020 08:50:03)

Offline

#2 4. 2. 2020 18:59:13

barevnej
Člen
Registrace: 6. 8. 2015
Příspěvků: 52

Re: "VYŘEŠENÝ"Kopírování buňek z tabulky do tabulky

Nahrál jsem video kde jde vidět s čím mám problém.

https://b2bware.eu/Kopirovani_listu.mp4

Si představte že ten list co tam potřebuji zkopírovat má 15 sloupců a 500 řádků. Opravuji to velice zdlouhavě, při tom by mi stačilo aby se zkopíroval list se vzorci tak jak je, nebo abych uměl kopírovat buňky se vzorci tak jak jsou.

Offline

#3 4. 2. 2020 20:02:05

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 138

Re: "VYŘEŠENÝ"Kopírování buňek z tabulky do tabulky

Zkusil jsem makro které z těch vzorců NATVRDO odstraní znak $ před názvem Listu a pak mi to šlo zkopírovat v pohodě. Kdyžtak by to odstranění listového $ šlo udělat přes nějaký pomocný list aby originál v buňkách zůstal zachován. Ale nemusí to být vyhovující postup.

https://uloz.to/file/kHtLD6Sk8fcn/soub1-ods

Editoval kamlan (4. 2. 2020 20:02:36)

Offline

#4 4. 2. 2020 20:26:34

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,023

Re: "VYŘEŠENÝ"Kopírování buňek z tabulky do tabulky

Otestujte kopírování celé pojmenované oblasti, nebo databázového úseku.


a) Jestli tomu dobře rozumím, tak potřebujete úpravou v jednom sešitě docílit změny ve druhém. takže by to chtělo DDE propojení. Potom například aktualizací se změní hodnoty druhého dokumentu.


b) Totéž lze docílit vložením listu například z dokumentu1 do dokumentu2. Také se to dá udělat jako DDE, nebo jinak. Ale myslím že je lepší načíst list bez vazby - jde to i ze zavřeného dokumentu a někde mám i makro.


     Nevím sice jak úplně to má fungovat. Ale pokud chcete z Dokumentu1 načítat formulářem ze vzorců data z prvního listu do druhého (stejný dokument) musíte na druhém listu volat odkazy tak aby nevedly na jiný list, ani dokument. Jde to vícero způsoby. Při tom předpokládám, že "formulář" se kopíruje mezi různými dokumenty a vždy čte jen z prvního listu téhož dokumentu.
     Makrem to jde určitě ale nejspíš to stačí pořešit pomocí DDE, respektive celý systém postavit na šabloně která "formulář" obsahuje a není potřebné nic tahat odjinud.

Editoval neutr (4. 2. 2020 20:30:07)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 9. 2. 2020 20:26:56

JPT
Člen
Registrace: 17. 6. 2018
Příspěvků: 14

Re: "VYŘEŠENÝ"Kopírování buňek z tabulky do tabulky

Já jsem to pochopil, že chce jen zkopírovat vzorce, aby dělaly přesně to samé jako v dokumentu 1 a neodkazovaly ho na původní dokument ze kterého ty vzorce byly zkopírované. Takže když v prvním dokumentu vzorce přepisují písmena, tak chce, aby v druhém dokumentu přepisovaly čísla z toho dokumentu do kterého byly ty vzorce zkopírované a né písmena z původního dokumentu.


Samotného mě to zajímalo, protože se mi už něco podobného stalo a já jsem to vyřešil, že jsem to manuálně umazal tu cestu. Pokud je buněk hodně, tak asi bude nejrychlejší přes Najít a nahradit najít tu cestu a nahradit ji ničím v celém dokumentu.


Zkoušel jsem to hledat na webu, ale našel vpodstatě ty samé návody. Najít a nahradit. A to i pro excel. Takže když to neumí ani excel, tak to asi nepujde jinak ani v Libre Office.


https://office.lasakovi.com/excel/soubo … ial-excel/

Offline

#6 10. 2. 2020 10:19:28

barevnej
Člen
Registrace: 6. 8. 2015
Příspěvků: 52

Re: "VYŘEŠENÝ"Kopírování buňek z tabulky do tabulky

Tak mockrát děkuji, nakopl mě správným směrem "Kamlan" kdy opravdu stačí odstranit z cesty $
Poté už vzorec namísto =$List1.A1 je jen =List1.A1
Poté už lze kopírovat jak celé listy tak i hromadně buňky se vzorci.
Moc děkuji, taková blbost a ušetří mi to hromadu času.

Offline

#7 10. 2. 2020 11:10:06

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 138

Re: "VYŘEŠENÝ"Kopírování buňek z tabulky do tabulky

Jen pozor na to odstraňování toho $ z cesty, v tom mém makru to odstraňuje první $ neb se tam počítá že první $ je hned před List - což jsem si uvědomil až později :-). Takže kdyby tam bylo např. =List1.$A1 (namísto =$List) tak to odstraní $ před A1 tutíž by to zrelativizovalo již buňku namísto listu.

Offline

#8 10. 2. 2020 12:14:38

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 3,023

Re: "VYŘEŠENÝ"Kopírování buňek z tabulky do tabulky

Mělo by to jít tím dialogem snadno a rychle : Vybrat úsek kde to chceme vymazat, zavolat dialog najít a nahradit, zadat "Najít" $ (dolar). Do kolonky "Nahradit" nic nepiště a odkliněte vysvícené tlačítko "Nahradit vše". Všechny dolary zmizí.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí