Úprava nebo teda zjišťování stavu NEbude několikrát denně. Spíš jen občas. Nejlepší by bylo, kdyby to makro dokázalo přeskočit záznamy, které už počítalo a počítalo by a přidávalo do seznamu už jen nové. To by se ale dalo řešit tak, že si stáhnu z platformy seznam jen od určitého data.
U kontingeční tabulky nevím, jestli znám všechny možnosti, které nabízí.
Irelevantní vzorce a triky s nima neumím.
Když vytvořím kontingenční tabulku, tak se vypíšou všechny položky a k nim všechny záznamy a nevím jak bych do toho jinak než ručně ke kažné přidal, aby to něco počítalo vzorcem, když každá položka má jiný počet záznamů (List 3 - Kontingenční tabulka 1. podoba.jpg).
Vymyslel jsem to teda tak, že si vyfiltruju položku a mám pevně přiřazené sloupce pro XIRR (List 3 - Kontingenční tabulka 2. podoba + Tabulka.jpg)
Celé to teda funguje tak, že z listu Acount statement se vytvoří kontingenční tabulka do listu Kontingenční tabulka. Z listu Finished investments se zkopíruje hodnota ID (musí tam být ale aktivní buňka jinak to neumím) do buňky F16 na listu Kontingenční tabulka z té buňky si to načte makro a vyfiltruje to v kontingenční tabulce, podle vyfiltrované hodnoty se doplní tabulka vedle kontingeční tabulky (z listů Acount statement a Finished investments) a z toho se nahraným makrem zkopírují data do listu Seznam a to celé se opakuje.
Kdyby to makro dokázalo dělat bez toho skákání a nejradši, kdyby se mě i zeptalo, jaké soubory má použít místo toho, abych jejich obsahy kopírovaly do listů (Acount statement a Finished investments) a kdyby se chod makra ukončil pokud bude prázdná buňka ve sloupci ze kterého to kopíruje (List Finished investments Sloupec B), tak by to bylo super.
Hledal jsem různé návody nebo články jak co udělat, ale asi je to nad moje schopnosti. Asi bych se prva musel naučit programovat nebo aspoň nějaké základy. Ale zatím to moc nechápu.
Screenshoty: https://uloz.to/file/k8Y2TsiGr5Wa/scree … e-cz-2-zip
Makro: https://uloz.to/file/fk7O5je4oisR/makro-txt
Kdyžtak můžu nahrát a dát odkaz přes soukromou zprávu na ten můj soubor.
Editoval JPT (2. 2. 2020 16:00:00)