Problém je asi v tom, že používáte Libre Office s motorem Firebird. Nemám s tím prakticky žádné zkušenosti, ale nápověda uvádí například toto Funkce je možné zadat také přímo do SQL dotazu. Syntaxe je: SELECT FUNKCE(sloupec) FROM tabulka..
To by ve Vašem případě mělo být konkrétně SELECT ISNULL(odkaz) FROM tabulka. Klasický dotaz neumí vyhodnotit prázdné pole, ale SQL to umí ve verzi "IS NULL". Ovšem je k tomu podle všeho ještě podmínka, že to musíte filtrovat ze sloupce který je ALIAS(em) původního sloupce.
Nevím jak to přímo souvisí s Firebirdem, ale dříve to šlo buď klasickým dotazem převést na SQL nebo to nešlo vůbec. To je podle mne správný postup. Tedy vytvořit alias na sloupec "odkaz" a nastavit SQL s ISNULL. Pokud se Vám to nepodaří pošlete mi vzor s několika málo údaji - ale tak aby všechna pole byla autentická ve smyslu formátu (včetně názvu kde hraje roli například velikost písma ap") a několik simulovaných případů. Pokusím se na to přijít, nebo udělat jiné řešení. Například místo "Empty" (=IS NULL) zadat skutečnou nulu což už je číslo které se dá vyhodnotit.
PS NOT IS NULL je funkce s významem "není prázdná", samotné "NULL" nic bez předpony neznamená. Správný dotaz je IS NULL tedy "je prázdné".
Editoval neutr (4. 11. 2019 15:26:30)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ