Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 30. 7. 2019 10:32:12

tom_kladno
Člen
Místo Kladno
Registrace: 23. 4. 2007
Příspěvků: 17

Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Dobrý den,

několik let používám databázi pro evidenci různých údajů, vstup pro data řeším formuláři. Před nějakou dobou se mi při každém otevření formuláře začala měnit velikost okna formuláře tak, že si napamatuje předchozí rozměr, ale vždy se roztáhne téměř přes celou obrazovku (není ale maximalizované). Je to poměrně otravné to pokaždé změnšovat na požadovanou velikost. Databázi otevírám střídavě v Linuxu na Fedoře a ve Windows 10, v obou prostředích se to chová stejně (špatně).

Děkuji za jakoukoli radu.

Editoval tom_kladno (28. 8. 2019 13:29:01)


LO 6.2.5.2-1 CZ 64 na Fedora 30
a LO 6.2.5 na W10 (nuceně v práci) smile

Offline

#2 30. 7. 2019 15:47:04

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 115

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

S Base jsem nikdy nedělal, ale zde řešili jak makrem nastavit velikost formulářového okna v Calcu
https://forum.openoffice.org/en/forum/v … 45&t=85181

Jestli jsou ty db formuláře dělané makry, jistě by mělo jít přidat do maker nějakou danou (a vyhovující) šířku formuláře když to je na linuxu a když na win.

Na zvětšování celého okna (což ale asi nepotřebujete) lze použít třeba tato makra

Sub oknoMaxim 'maximalizace okna
	thisComponent.CurrentController.Frame.ContainerWindow.isMaximized=true
End Sub


Sub oknoMaximRozmery 'maximalizuje okno a vypíše jeho umístění vůči levému hornímu rohu orbazovky a jeho rozměry
	dim oDoc, oPos
	oDoc=thisComponent
	oDoc.CurrentController.Frame.ContainerWindow.isMaximized=true 'maximalizace okna
	oPos=thisComponent.CurrentController.Frame.ContainerWindow.getPosSize() 'objekt okna s pozicí a rozměry
	msgbox "levý horní roh: X: " & oPos.X & " Y:" & oPos.Y & chr(13) & "šířka: " & oPos.width & chr(13) & "výška: " & oPos.height
End Sub


Sub oknoNaSouradnice 'nastaví okno na dané souřadnice
	dim X%, Y%, sirka%, vyska%
	X=100
	Y=100 'X,Y jsou souřadnice levého horního rohu okna, výška je bez té lišty s tlačítky pro maximalizaci/minimalizaci/zavření okna
	sirka=1000 'šířka okna
	vyska=500 'výška okna
	thisComponent.CurrentController.Frame.ContainerWindow.setPosSize(X,Y,sirka,vyska,com.sun.star.awt.PosSize.POSSIZE) 'nastaví X,Y,width,height
End Sub

Offline

#3 30. 7. 2019 17:27:19

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Kdepak takhle jednoduché to není. Tohle může otevírat jen základní okno Base. Otevřený formulář je adresovatelný "NázevDatabáze.odb : NázevFormulře". Není jedno zda je Formulář zavřený nebo otevřený takže i to se musí postavit. většinou se minimalizují až při otevření více nežli jednoho formuláře. I nyní je to minimalizované tak, aby byly vidět alespoň 2 případně otevřené formuláře. Existuje dilema velikosti : někdo chce hned maximalizované okno a jiný chce hned nějak minimalizované aby se dalo přepínat někdy i mezi desítkou formulářů. Používají se vstupní formuláře pro zadávání, nebo také formuláře pro tvorbu tiskových výstupů a podobně. Base nic moc neumí, ale na ovládání je to složitější nežli Writer s Calcem dohromady.


     Já mám schováno několik desítek příkladů a vím že to tam někde je, ale už hodinu hledám a nemůžu najít. Faktem je, že si Base asi původně pamatovala poslední minimalizované rozměry a nyní už ne. Takže se podívám jestli to nejde nastavit alespoň v LibreOffice ze specialního nastavení.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#4 30. 7. 2019 17:50:38

tom_kladno
Člen
Místo Kladno
Registrace: 23. 4. 2007
Příspěvků: 17

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Přesně tak... formulář není vlastně nic jiného než Writerovské okno. Stačilo by někde nastavit, aby si Base pamatoval rozměry oken...


LO 6.2.5.2-1 CZ 64 na Fedora 30
a LO 6.2.5 na W10 (nuceně v práci) smile

Offline

#5 31. 7. 2019 18:05:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Tak jsem to hledal v Experetním nastavení - ale to je děsná fuška. Musí se najít správná větev. Když dám do hledání "base" tak vyskočí asi milion větví a stejně tak když hledám "win". Takže jsem se nedopracoval.
     Ale napadlo mne otestovat si to na LO Verze: 6.2.5.2 (x64) a tam to chodí správně. Když změním okno podle potřeby tak se příště otevře do stejné velikosti. Otestujte to ještě jednou. Já to pouštím na W7, ale vy máte stejnou verzi na W10 a ještě na Fedoře. Nechce se mi věřit že by se to chovalo jinak nežli u mne. Tedy já jsem otevřel formulář udělal jsem nějakou prkotinu a pak jsem to uložil v tom minimalizovaném rozměru.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 31. 7. 2019 19:02:32

tom_kladno
Člen
Místo Kladno
Registrace: 23. 4. 2007
Příspěvků: 17

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Trochu jsem znejistil. Znovu jsem tedy prověřil chování. Formulářové okno jsem si zmenšil, uložil a znovu otevřel. Chování jsem zachytil ve videu zde: http://www.palaba.cz/file.php?nid=17386&oid=7063897

Jakoby se okno chtělo otevřít v rozměru, který byl určený, ale pak se podivně roztáhne...


LO 6.2.5.2-1 CZ 64 na Fedora 30
a LO 6.2.5 na W10 (nuceně v práci) smile

Offline

#7 31. 7. 2019 19:22:46

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Můj VLC media Player po aktualizaci otevře přehrávání, dělá že přehrává (cca 3 sec) ale nic nevidím.
     Je možné že jste si tam nandal nějaká makra? To by bylo celkem dobré znamení. Kamlan Vám ukázal makra která fungují obecně - ale na základní okno. Jenže tam je také okno maximalizaci. Znamenalo by to, že to jde možná nasdait přes obecný Writer - ale to bych docela rád věděl. :-)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 31. 7. 2019 21:40:48

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 115

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Tak jsem též zkusil nějakou namátkovou db a dva formuláře v ní a chová se to tak jak se mi občasně chovají i okna ve Writeru či Calcu -> Win (mám W10 64b prof) si prostě občas nějak odmítají pamatovat když se okno zmaximalizuje a dávají ho do jakési velikosti blízké maximalizaci. Dříve se mi však stávalo to co je v tom vašem videu (přehrál jsem v pohodě v SMPlayer), že se okno otevřelo v nějaké velikosti a pak se (po načtení dokumentu) zvětšilo do právě oné jakési rádoby-maximalizované. Taky jsem dříve zkoušel v expertním nastavení hledat nějakou položku aby si to pamatovalo že chci okno maximalizované, ale vzdal jsem to, je tam toho strašně moc a nevyznal jsem se v tom. Ale je fakt že na 6.2.5.2 se mi to pro Writer/Calc/Draw neděje a otevírá se mi to tak jak chci maximalizované. 
Zpět však k Base. Když formuláře zmenším tak si velikost zmenšených oken pamatuje, ale když je maximalizuji tak si to že byly maximalizované nezapamatuje a otevírá právě v tom rádoby-maximu. Zde je makro které prochází všechny zrovna otevřená okna Libre a jelikož jsou ty formuláře jako okna ve Writeru, bere je jako okna. Makro vypíše titulky jednotlivých oken, ale samozřejmě by se daly nastavit velikosti/pozice pomocí dříve uvedených maker klidně ke každému tomu formuláři. Asi klasicky by to mohlo jít přes Nástroje/Přizpůsobit/Události/Otevřít dokument.

Sub Documents_Iteration( ) 'vypíše Title všech otevřených dokumentů
	Dim oDocs As Object, oDoc As Object, oComponents As Object
	oComponents=StarDesktop.getComponents() 'okna
	oDocs=oComponents.createEnumeration() 'jejich vyjmenování
	Do While oDocs.hasMoreElements() 'dokud jsou neprojitá okna
		oDoc=oDocs.nextElement() 'aktuální okno
		msgbox oDoc.Title 'titulek
	Loop
End Sub

Offline

#9 1. 8. 2019 07:53:43

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Ta neúplná velikost je tam určitě záměrně, aby se dalo kliknout na jiné okno. Když je jich více otevřených. Základní okno bývá otevřené na plnou velikost a často je potřeba na něj kliknot aby šlo do popředí i když je to možné odkliknout z lišty. Podle mne je to záměrně. Takový kompromis se ale jistě nelíbí těm kdož chtějí přepínat minimalizovaná okna a ani těm kteří rádi plné okno.
     Já osobně překlikávám vše na liště ale stejné typy otevřených dokumentů se musí nejdříve vybrat, což není moc efektivní ale zvyk má železnou košili :-)

Editoval neutr (1. 8. 2019 07:56:28)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 1. 8. 2019 09:20:34

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 115

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Neutr: vaše vysvětlení zní logicky a kdysi to nějaké programy takto i dělaly, ale mě se ty rádoby-max okna roztáhnou až moc ke kraji, takže kdybych chtěl v té malé mezeře kliknout na spodní okno, je tam tak malá mezera, že ve vrchním okně se kurzor změní na obousměrnou šipku pro roztažení vrchního okna a nedovolí prokliknout se do spodního :-). A další okno otevře přesně na tom samém rádoby-max, takže o možnosti překlikávání to nebude. Viděl bych to prostě na nějakou nedořešenost.
Co si tak vzpomínám, tak okýnka se skládala systematicky kousky pod sebe (aby se na ně dalo překlikávat) v nějakém starém Internet Exploreru, a "nejlepší" bylo když nějaký javascript začal systematicky používat metodu windows.open a začal otevírat těch oken čím dál víc, to za chvíli bylo nutné ctrl+alt+del a ukončit to - a nebyla to jen záležitost pornostránek :-).

Jinak též překlikávám na liště a mám nastavené aby stejné typy dokumentů neslučoval do jednoho.

Editoval kamlan (1. 8. 2019 09:22:58)

Offline

#11 1. 8. 2019 10:24:05

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

pro kamlan :
     Já jsem měl ještě připsat, že i když je t téměř úplné okno, tak se dá chytit za horní pruh, kousek stáhnout a třeba zmenšit hned - když se objeví dvojitá šipka. Tohle plné okno neumí takže potom se dvě plná okna dají přepínat jen čtverečkem vpravo nahoře, nebo na liště.
     Když se ale zmenší jen o těch pár milimetrů tak by se stejně musel posouvat za horní pruh a pak přestavět velikost. Takže tohle je podle mne ten mizerný kompromis. Samozřejmě máte pravdu, že dříve to bylo dost běžné. Když jsem otevřel i jiné programy pomocí skupiny (tak se tomu říká až dnes). Vybral se celý adresář a nechal se otevřít. Překládání bylo sofistikované tak aby byly vidět pokud možno jednotlivé nadpisy. Nejčastěji po přeponě ale když to narazilo dole, tak to šlo zpět nahoru.
     Toto se dá také nastavit i dnes ale není to implicitní chování a často je to řešeno kartami. Takže toto chování už je asi používáno minimálně - věřím že to mají vývojáři nějak podloženo. Obávám se že nám dík opratím zmizí také klávesové zkratky. Já dělám jen na desktopu s klasickou klávesnicí a myší. Asi by to byl můj konec. Žádný touchpad pro mne nevyrobí - zvracím jen to vidím. Mám 2 telefony a jeden má ještě anténku a oba displeje jsou dvojbarevné a nejsou větší než 3x4 cm.
     Mám v šuplíku asi 5 dotykových - většinou funkčních ale použitých od vnoučat. 12-letý vnuk mi řekl ať nevytahuju telefon když je u toho nějaký spolužák nebo kamarád. Úplně vážně se smutnýma očima mi řekl "neudělej mi ostudu".:-(

Editoval neutr (1. 8. 2019 10:24:36)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#12 1. 8. 2019 20:10:30

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 115

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Nainstaloval jsem dnes verzi 6.2.6.1 z pre-release a zmenšený formuláře daný na různý pozice si to nepamatuje. Zapamatuje si velikost jen jednoho a při dalšim otevření db to ty formuláře otevírá v té velikosti toho jednoho, kterej to navíc vycentrovalo do středu obrazovky. Makro otevře a nastaví pozice pojmenovaných formulářů z pole pozice().

Sub NastavFormulare 'v otevřeným souboru databáze přenastaví pozice a velikosti daných formulářů
	Dim o, oDb, oForms, oForm, i%, j%, pozice()
	rem pole s formuláři  jméno,     X,  Y,šířka,výška
	pozice=array( array("Formulář1",100,100,600,600), array("Formulář2",720,100,600,600) )
	oDb=thisComponent 'base dokument
	oDb.currentController.connect() 'spojit s db
	oForms=oDb.getFormDocuments() 'formuláře db
	if NOT oForms.hasElements() then exit sub 'nejsou-li v db formuláře tak konec
	for i=0 to oForms.count-1 'prochází formuláře
		oForm=oForms.getByIndex(i) 'formulář
		for j=lbound(pozice()) to ubound(pozice()) 'vyhledat je-li formulář v poli pozic
			if oForm.name=pozice(j)(0) then 'formulář je v poli pozic
				o=oForm.open() 'otevřít formulář
				o.currentController.frame.ContainerWindow.setPosSize(pozice(j)(1),pozice(j)(2),pozice(j)(3),pozice(j)(4),com.sun.star.awt.PosSize.POSSIZE) 'nastaví oknu formuláře X,Y,width,height
			end if
		next j
	next i
End Sub

Offline

#13 28. 8. 2019 13:28:07

tom_kladno
Člen
Místo Kladno
Registrace: 23. 4. 2007
Příspěvků: 17

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Děkuji vřele za navržená řešení. Ve verzi 6.2.6.2 se mi to začalo v případě jednoho hlavního formuláře, který používám, chovat tak, že si Base pozici i velikost okna formuláře pamatuje. Pro případ, že by to zlobilo, zkusím daná makra. Přeji hezký den všem.

Editoval tom_kladno (28. 8. 2019 13:28:38)


LO 6.2.5.2-1 CZ 64 na Fedora 30
a LO 6.2.5 na W10 (nuceně v práci) smile

Offline

#14 9. 9. 2019 13:07:08

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 98

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Pikúšam sa použiť toto makro, ale hoci tam nechám názov len 1 formuláry, stále mi otvorí ten istý.

Ako to nastaviť, aby otvorilo len jeden, ktorý chcem?

Ďakujem



kamlan napsal(a)

Nainstaloval jsem dnes verzi 6.2.6.1 z pre-release a zmenšený formuláře daný na různý pozice si to nepamatuje. Zapamatuje si velikost jen jednoho a při dalšim otevření db to ty formuláře otevírá v té velikosti toho jednoho, kterej to navíc vycentrovalo do středu obrazovky. Makro otevře a nastaví pozice pojmenovaných formulářů z pole pozice().

Sub NastavFormulare 'v otevřeným souboru databáze přenastaví pozice a velikosti daných formulářů
	Dim o, oDb, oForms, oForm, i%, j%, pozice()
	rem pole s formuláři  jméno,     X,  Y,šířka,výška
	pozice=array( array("Formulář1",100,100,600,600), array("Formulář2",720,100,600,600) )
	oDb=thisComponent 'base dokument
	oDb.currentController.connect() 'spojit s db
	oForms=oDb.getFormDocuments() 'formuláře db
	if NOT oForms.hasElements() then exit sub 'nejsou-li v db formuláře tak konec
	for i=0 to oForms.count-1 'prochází formuláře
		oForm=oForms.getByIndex(i) 'formulář
		for j=lbound(pozice()) to ubound(pozice()) 'vyhledat je-li formulář v poli pozic
			if oForm.name=pozice(j)(0) then 'formulář je v poli pozic
				o=oForm.open() 'otevřít formulář
				o.currentController.frame.ContainerWindow.setPosSize(pozice(j)(1),pozice(j)(2),pozice(j)(3),pozice(j)(4),com.sun.star.awt.PosSize.POSSIZE) 'nastaví oknu formuláře X,Y,width,height
			end if
		next j
	next i
End Sub

Offline

#15 9. 9. 2019 14:34:08

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Problém je v tom cyklu. Musel byste zadat asi vždy jméno - takový postup určitě existuje, ale kamlan vyvolává cyklem čísla. Takže potom je další cestou dotaz kterým byste nechtěné prostě zavřel a po otevření správného ukončil celý proces.


     Správně by mělo makro vypadat tak, že se nejprve zavolá dialog který ukáže všechna jména a Vy byste vybral to správné. Toto bych musel ověřit. Ještě jsem to na Base netestoval ale podobné věci například s listy v Calcu dělám celkem běžně. Mrknu se na to ale asi až zítra. Ono je potřeba mimo jiné postavit vzor na kterém to budu testovat a nebo upravit kopii nějakého jiného vzoru. Prostě příprava a pokus omyl + často hledání na netu :-)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#16 10. 9. 2019 10:03:38

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Otestujte tento soubor Vzor otevření formuláře.


     Bohužel to funguje pouze pod LibreOffice (Verze: 6.3.1.2 (x64)) a není to testováno pod Linuxem. Aby to chodilo pod Apache OpenOffice musel bych předeklarovat. Takže prosím zpětnou odezvu.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#17 10. 9. 2019 12:29:01

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 98

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Ďakujem za ochotu.

Fungujú mi obe makrá (aj od "kalman-a").
Ja používam LO 6.2.0.3 (x64) na Win10 x64 ale vyskúšam to aj doma na LO 6.2.5 na OpenSuse 15,0 x64.

Našiel som chybu (moju) v tom makre od "kalman-a", ale aj vo Vašom to funguje rovnako.
Ja máma "podriadené" formuláre umiestnené v priečniku v rámci formulárov. Kvôli prehľadnosti. A v takom prípade makro nie je schopné otvoriť takýto formulár.

napr. používam jednoduché makro na priamo otvorenie formulára (samozrejme je tam ten problém s veľkosťou okna, čo je niekedy nepohodlné):

Sub otvor_cis_zmluv(oEvent As Object) 'otvor formulár číselník zmlúv
    Dim fin_frm_cis_zmluvy as string
    FrmName =  "subObraty/fin_frm_cis_zmluvy"
    ThisDatabaseDocument.FormDocuments.getByHierarchicalName(FrmName).open()
End Sub


ako vidno, formulár "fin_frm_cis_zmluvy" sa nachádza v priečinku "subObraty". V takom prípade obe makrá to nevedia spracovať, ukončia sa bez akejkoľvek hlášky.

Offline

#18 10. 9. 2019 12:55:37

kamlan
Člen
Registrace: 15. 9. 2016
Příspěvků: 115

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Ono v tom mém makru které jste citoval šlo ohledně napozicování okna vlastně pouze o to přiřadit ten otevíraný formulář do nějaké proměnné a ta proměnná pak šla napozicovat.

Možná by tedy ve vaší ukázce stačilo toto:

Sub otvor_cis_zmluv(oEvent As Object) 'otvor formulár číselník zmlúv
    Dim fin_frm_cis_zmluvy as string
    FrmName =  "subObraty/fin_frm_cis_zmluvy"
    dim o
    o=ThisDatabaseDocument.FormDocuments.getByHierarchicalName(FrmName).open() 'přiřazení otevíraného formuláře do proměnné
    o.currentController.frame.ContainerWindow.setPosSize(1,1,500,500,com.sun.star.awt.PosSize.POSSIZE) 'možná nastaví oknu formuláře X,Y,width,height :-)
End Sub

Když vám to nepůjde, můžete nasdílet váš ukázkový soubor s tím jak tam máte ty formuláře? Mohl bych to zkusit xrayovat, tím jsem došel k onomu předchozímu makru.

Offline

#19 10. 9. 2019 13:07:55

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Potřebujete abych se na to podíval? Ono jde o to, že subformuláře se musí asi otevírat až po otevření základního formuláře. To Vaše makro by mělo jít vložit na konec makra. To půjde snadno v případě mého makra které se otevírá jako jediné na konci (je to ale jen rozkuchané kamlanovo řešení).
     Vložíte buď na konec kódu bez řádků "Sub otvor..." a bez ukončujícího "End Sub" ale asi budete muset deklarovat samostatně oEvent as Object, nebo jen odkážete na externí makro v tom tvaru jak uvádíte. Možná bude potřeba zařadit ještě pauzičku aby měl stroj čas otevřít zcela základní formulář. Stačí "Wait 500" (to je půl vteřiny) nebo i méně.
     U originál makra od kamlana by se to muselo vložit nebo tagovat uvnitř cyklu a tam by asi docházelo k překrytí které by nejspíš způsobilo i pád. Ale to nevím jistě.


     Pokud by se Vám to nepovedlo mrknu na to. nedělám tak často s Base a tento problém neznám. Přes to si myslím, že by to neměl být problém stejně jako tato úprava pro výběr.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#20 16. 9. 2019 08:45:12

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 98

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Ďakujem obom.

Zaujala ma téma veľkosti okien, pretože asi od verzie 5 sa to správa tak, ako bolo popísané (pamätá si veľkosť posledného otvoreného okna a tú veľkosť aplikuje na ďalšie).

Makrá mi fungujú obidve - za čo ďakujem.

Toto mi príde jednoduchšie:

Sub otvor_zmluvy_kalman(oEvent As Object) 'otvor formulár číselník zmlúv
   Dim fin_frm_cis_zmluvy as string
    FrmName =  "subObraty/fin_frm_cis_zmluvy"
    dim o
    o=ThisDatabaseDocument.FormDocuments.getByHierarchicalName(FrmName).open() 'přiřazení otevíraného formuláře do proměnné
    o.currentController.frame.ContainerWindow.setPosSize(1,1,1400,800,com.sun.star.awt.PosSize.POSSIZE) 'možná nastaví oknu formuláře X,Y,width,height
End Sub


ešte raz Ďakujem

Offline

#21 16. 9. 2019 11:16:37

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

pro : student
     Ano je to jednoduché ale také jednoúčelové. Abyste otevřel tím samým makrem jiný formulář musel byste přepsat název formuláře a popřípadě i subFormuláře. Jinak řečeno co formulář to jiné makro i když asi nejčastěji používáte právě ten jediný formulář a samostatně.
     Nejsem si jistý jak máte postavené subformy, ale sub formulářů může být na jadnom "master" formuláři více. Měly by se automaticky otevřít s "mastrem". Až budu mít chvíli podívám se na to jako by to mělo být. Samozřejmě všechno nevím ale připadá mi to podivné.

Editoval neutr (16. 9. 2019 11:17:38)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#22 18. 9. 2019 07:34:47

student
Člen
Registrace: 27. 2. 2006
Příspěvků: 98

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

zle to chápete.
nie sú to subform, ale sú to samostatné fomuláre, ktoré mám v rámci hlavného okna Base v pod zložke (zložka sa volá subObraty)
obrázok:
https://uloz.to/file/QYRJfQpgTQjT/test-base-png

Offline

#23 18. 9. 2019 08:07:31

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,988

Re: Velikost oken s formuláři - VYŘEŠENO

Aha už to vidím. Je to divné ale evidentně funkční. Nevím jestli používáte stejné "formy" pro více databází, ale i tak by měly být naimportovány v základním umístění. Nemyslím že by se něco tímto uspořádáním získalo - spíš naopak.
     Těch pár kilo navíc databázi neublíží a každá může mít svůj vlastní jako kopii (pokud ho používá více různých databází). U různých databází nedojde ani ke kolizi jmen stejného formu. Opravdu jsem si to nedovedl představit - proto jsem uváděl subformy i když jsem tam viděl lomítko (tedy folder).


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí