Jestli je to tak potom jde buď o nastavení tiskárny, nebo stylu stránky.
A) Tiskárna by to dělala v případě že byste měl nastavenu jako výchozí tiskárnu nějakou nesprávně nastavenou. Možná tiskárnu "windows", nebo máte víc fyzických tiskáren - třeba síťových.
B) Potom je to nastavení výchozího stylu stránky. Ten se dá upravit podobně tak jak jsem popisoval, ale otevřete si STYLY > SPRAVOVAT STYLY. Otevře se vám panel navigátoru (popřípadě navigátor zavolejte pomocí F11 nebo jinak).
Jakmile se otevře okno stylů tak nahoře jsou styly buněk (ikona s mřížkou) a vedle ní je list se zahnutým růžkem. Klepněte na něj. Hned je tam vymodřená nabídka "výchozí". Klepněte a otevřete pravým myšítkem.
Objeví se nabídka NOVÝ A UPRAVIT. Takže vyberete upravit. Otevřete okno kde se nastaví známým způsobem A4.
Jakmile by to nezabralo musíte upravit výchozí šablonu.
Já jsem nyní zjistil, že v mém LO Verze: 6.2.5.2 (x64) není vůbec výchozí šablona. To je špatně a stejný problém budete mít i Vy. Takže postup :
A) - Otevřete si nový sešit Calcu. Nastavte mu styl stránky tak jak potřebujete.
B) - Uložte někam kde ho najdete bez potíží (například na ploch ap) Pozor - jako šablonu .ots. dejte název jaký chcete, ale stačí ten co tam je.
C) - Otevřete nabídku SOUBOR > SPRAVOVAT ŠABLONY. Nahoře vyberte filtr SEŠIT.
D) - Vpravo dele je hvězdička nabídky IMPORTOVAT. Otevřete a vyberte tu svou šablonu.
E) - Překontrolujte tak že nejlépe vypnete Calc (žádný otevřený). Zavolejte opět SOUBOR > SPRAVOVAT ŠABLONY. Nyní by se měla ta nová šablona objevit (předpokládáme že tam před tím žádná šablona Calcu nebyla).
F) - Klepněte na vymodřený soubor šablony pravým mašítkem. Otevře se nabídka kde uvidíte mimo jiné Nastavit výchozí.
G) - Opět zavřete všechny sešity - po opětovném otevření už by se měl nový soubor otevřít z té Vaší šablony.
Když by to nejak zlobilo - popište jak. To vadné nastavení se odněkud muselo vzít a nejspíš je uloženo v souboru který udržuje styly i při přeinstalování. Takže pokud jste měl něco takové původně navoleno - je to tam stále a přežije to i odinstalování a přeinstalování. Tahle volba by to měla odstranit - ale čert ví jak to máte udělané. V nejhorším popíšu jak ten soubor smazat - věda to není ale ztratíte vše co jste používal jako specifické nastavení.
Přeji úspěch
Editoval neutr (2. 8. 2019 13:50:52)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ