Zrovna tahle funkce byla hlášena jako bug pro Libre, ale němci to obešli. Posílám kódy pro aktuální sešit. To byste měl upravit hidden otevřený dokument - nejlépe pomocí FilePicker a ten navést místo uváděného ThisComponent.
Sub UkazkaVsechProperties
ThisDoc = ThisComponent
sVar = sVar & "Autor " & ThisDoc.getDocumentProperties().Author & ", " & Chr(13)
'sVar = sVar & ThisComponent.getDocumentProperties.CreationDate & ", " & Chr(13)
'CreationDate byl nahlášen jabo bug a kolegové to obchází přidáním parametrů DateSerial
'pomocí funkce Vytvořeno - původně http://de.openoffice.info/viewtopic.php?t=62915, název erstDat
sVar = sVar & "Vytvořeno " & Vytvoreno() & ", " & Chr(13)
sVar = sVar & "Změněno " & ThisDoc.getDocumentProperties().ModifiedBy & ", " & Chr(13)
IF ThisDoc.getDocumentProperties().Description = "" Then
sVar = sVar & "Popis žádný "
Else
sVar = sVar & "Popis " & ThisDoc.getDocumentProperties().Description & ", " & Chr(13)
End If
MsgBox sVar
End Sub
Function Vytvoreno()
With ThisComponent.getDocumentProperties.CreationDate
Vytvoreno = DateSerial(.year, .month, .day)
End With
End Function
Je to ukázka jak snadno se volají ostatní vlastnosti. K vlastnímu užití jen pro datum bych doporučil následující úpravu do nadřazených maker MOJE MAKRA STANDARD :
Public Sub PuvodniDatum 'Volání funkce "Vytvořeno" - sem zabudovat volání FilePickeru, nebo klasicky URL
print Vytvoreno
End Sub
Public Function Vytvoreno()
With ThisComponent.getDocumentProperties.CreationDate
Vytvoreno = DateSerial(.year, .month, .day)
End With
'print Vytvoreno 'Lze volat přímo funkci
End Function
Otevřený volaný soubor by mohl být načten jako Hidden. Jde tam spíš o Vaši potřebu. Jenom nevím jestli by to vzalo PDF, ale koukal jsem na zdroje a i když tam uvedená chyba způsobovala nefunkčnost, tak volali i PDF. Zase jde o to, že vlastnosti jsou uváděny také jako metadata (podobně jako v HTML) a dají se zjistit z foldru. Tato informace by mohla být totožná s tou kterou generuje LO, ale tak daleko jsem nešel. Myslím že si poradíte.
Někdy se stane, že i v dialogu LO se datum vytvoření nuluje. Potom je potřeba stisknout tlačítko OBNOVIT VLASTNOSTI. Nevím jestli je to potřeba při volání makrem. Také by se to mělo dohledat nějakým RefreshProperties nebo něco podobného.
Přeji úspěch
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ