Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 7. 2018 14:50:35

radee
Člen
Registrace: 4. 7. 2018
Příspěvků: 9

hypertextový odkaz nefunguje

Dobrý den,

mám dvě totožné tabulky ve kterých jsou ve sloupci E odkazy pod sebou...

V jedné tabulce když najedu myší na některou buňku ve sloupci E, tak se mi kurzor šipečka změní v ruku s prstem , tak jak to bývá u hyp.odkazů. U druhé tabulky,když najedu myší na  buňky ve sloupci E, tak se kurzor nezmění a ani po kliknutí se odkaz neotevře.

Obě tabulky jsou totožné, ale v jedné to jde a v druhé ne. Nevíte čím to může být? Nějaké nastavení oprávnění? Nebo něco jiného?

Editoval radee (18. 7. 2018 19:00:46)

Offline

#2 18. 7. 2018 15:43:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,983

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Tohle je určitě chybnou notací druhého vzorce - Existují 2 druhy klikaček ale Vy tam máte jistě vzorec. Udělejte si kontrolu tak že najedete nejprve do správného hyperlinku kurzorem - myší to nejde. V příkazovém řádku uvidíte obsah který zkopírujete (nejlépe přímo v příkazové řádce ale bez rovnítka na začátku a vložíte někam mimo. Ihned mu smažte rovnítko na začátku pokud jste to zkopíroval celé.
     Totéž udělejte s tím chybným a dejte ho pod ten správný. Uvidíte kde je rozdíl a opravíte. Pokud jde o Hyperlink nastavený z menu tak to by musela být chyba jako Brno. Tyhle hyperlinky lze spustit, ale hází chybu.


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 18. 7. 2018 17:36:32

radee
Člen
Registrace: 4. 7. 2018
Příspěvků: 9

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Děkuji za reakci, ale ty odkazy jsou naprosto stejné . Odkaz vypadá takto =HYPERLINK(D11;"Odkaz BV")

ve sloupci , tedy zde v buňce D11 mám cestu k souboru , která je tvořena jako výsledek funkce concatenate. Tato funkce je také zadána stejně jako v tabulce , která funguje... vše jsem kontroloval několikrát, že cesty  i funkce v buňce D12 jsou stejné a přesto jeden funguje a druhý nefunguje :-(

Offline

#4 18. 7. 2018 18:15:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,983

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Takto vypadá návod z nápovědy :

=HYPERLINK("#List1.A1";"Zpět na začátek")


    zobrazí text Zpět na začátek a přejde v dokumentu na buňku List1.A1.

=HYPERLINK("file:///C:/writer.odt#Specification";"Přejít na záložku Writeru")

    Takto by měl vypadat Váš hyperlink

[b]=HYPERLINK("#D11";"Odkaz BV")[/b]

     Jeden čas stačily jednoduché uvozovky, ale nyní už nestačí - musí být dvojité. Rozdíl může být ve verzích LO, nebo i mezi AOO, ale najděte si v návovědě Hyperlink a uvidíte sám


PS :
    Ještě je možné, že oba výsledky odkazované na D11 nejsou shodné. Vykopírujte si samostatně každou tu buňku a vložte jinak - jen text a čísla. Musí dát stejný výsledek. Uveďte verzi AOO, nebo LO + OS a verzi. To může mít také vliv.
    Pokud je v buňce D11 adresa tak Vás to někam navede, nebo se něco otevře, ale myslím že by se ukázala chybová hláška - programování sedí na detailech - stačí přehlédnout tečku nebo uvozovku, nebo si splést čárku místo středníku - když můžete pošlete vzor například přes uložto.cz

Editoval neutr (18. 7. 2018 18:25:19)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 18. 7. 2018 18:53:17

radee
Člen
Registrace: 4. 7. 2018
Příspěvků: 9

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Ano !

toto zafungovalo   =HYPERLINK("#List1.A1";"Zpět na začátek")

Musel jsem zadat odkaz s #List1

Zajímavé je, že verze open office jsou obě naprosto stejné  .

Moc moc  děkuji !  palec nahoru a patří Vám můj respekt .

Přeji Vám krásný večer

Editoval radee (18. 7. 2018 19:01:03)

Offline

#6 18. 7. 2018 19:03:47

radee
Člen
Registrace: 4. 7. 2018
Příspěvků: 9

Re: hypertextový odkaz nefunguje

OMLOUVÁM SE, ALE PROBLÉM NEVYŘEŠEN.

Teď jsem to vyzkoušel a výsledek je takový, že se sice při najetí na buňku šipka změní v ukazováček ruky, ale po kliknutí se mi pouze označí buňka ve které je ten odkaz, ale neotevře se mi ten odkaz, který je v té buňce.
Když tak zítra bych poslal nějaký vzorek té tabulky , třeba na uložto, jak jste zmiňoval..

Editoval radee (18. 7. 2018 19:14:16)

Offline

#7 18. 7. 2018 19:08:38

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,983

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Díky radee. Ale já pamatuju už asi 5 různých anotací stejného vzorce Hyperlink. Tak raději jdu a otestuji jestli platí moje vzpomínky, nebo alespoň nápověda.
     Často se stane, že ani jedno už není správně (vzorce obecně) - pak musím laborovat. Některé věci jsou banální ale není dehonestující nevědět. Já také vše nevím a ještě ke všemu si už moc nevěřím. Ale pomůžu rád. Zase je tady víc lidí, kteří reagují velmi dobře a opravdu umí. Takže také vím, že není úplně samozřejmý palec nahoru, nebo podobné poděkování. Díky

Editoval neutr (18. 7. 2018 19:09:53)


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 18. 7. 2018 19:21:47

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,983

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Tak jde určitě o obsah té adresy která je kompilovaná v té buňce D11. Výstup by měl vypadat takto nějak - podle toho kam odkaz buňky vede :

=HYPERLINK("file:///C:/writer.odt#Specification";"Přejít na záložku"),
nabo třeba =HYPERLINK("https://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?pid=21968#p21968";"Přejít na tuto stránku")

Je potřeba zkontrolovat obsah obou buněk D11 něco tam bude přebývat, nebo scházet. například vzorec : =HYPERLINK("#D11";"Odkaz BV") vede na jinou buňku stejného listu, příklad =HYPERLINK("#List1.A1";"Zpět na začátek") by sice mohl vést na stejný list, ale jde o nasměrování do jiného listu stejného dokumentu.
Samozřejmě =HYPERLINK("file:///C:/writer.odt#Specification";"Přejít na záložku") vede do jiného dokumentu který je v lokálním počítači a
=HYPERLINK("https://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?pid=21968#p21968";"Přejít na tuto stránku") vede do internetu mimo počítač.
     Takže když vykopírujete obě buňky jen jako text a čísla uvidíte rozdíl. A ještě něco jde o odkaz na cíl a nikoliv přímo o cíl, takže pak je správně původní notace bez těch uvozovek


Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí