Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 18. 7. 2018 14:50:35

radee
Člen
Registrace: 4. 7. 2018
Příspěvků: 9

hypertextový odkaz nefunguje

Dobrý den,

mám dvě totožné tabulky ve kterých jsou ve sloupci E odkazy pod sebou...

V jedné tabulce když najedu myší na některou buňku ve sloupci E, tak se mi kurzor šipečka změní v ruku s prstem , tak jak to bývá u hyp.odkazů. U druhé tabulky,když najedu myší na  buňky ve sloupci E, tak se kurzor nezmění a ani po kliknutí se odkaz neotevře.

Obě tabulky jsou totožné, ale v jedné to jde a v druhé ne. Nevíte čím to může být? Nějaké nastavení oprávnění? Nebo něco jiného?

Editoval radee (18. 7. 2018 19:00:46)

Offline

#2 18. 7. 2018 15:43:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,697

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Tohle je určitě chybnou notací druhého vzorce - Existují 2 druhy klikaček ale Vy tam máte jistě vzorec. Udělejte si kontrolu tak že najedete nejprve do správného hyperlinku kurzorem - myší to nejde. V příkazovém řádku uvidíte obsah který zkopírujete (nejlépe přímo v příkazové řádce ale bez rovnítka na začátku a vložíte někam mimo. Ihned mu smažte rovnítko na začátku pokud jste to zkopíroval celé.
     Totéž udělejte s tím chybným a dejte ho pod ten správný. Uvidíte kde je rozdíl a opravíte. Pokud jde o Hyperlink nastavený z menu tak to by musela být chyba jako Brno. Tyhle hyperlinky lze spustit, ale hází chybu.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 18. 7. 2018 17:36:32

radee
Člen
Registrace: 4. 7. 2018
Příspěvků: 9

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Děkuji za reakci, ale ty odkazy jsou naprosto stejné . Odkaz vypadá takto =HYPERLINK(D11;"Odkaz BV")

ve sloupci , tedy zde v buňce D11 mám cestu k souboru , která je tvořena jako výsledek funkce concatenate. Tato funkce je také zadána stejně jako v tabulce , která funguje... vše jsem kontroloval několikrát, že cesty  i funkce v buňce D12 jsou stejné a přesto jeden funguje a druhý nefunguje :-(

Offline

#4 18. 7. 2018 18:15:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,697

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Takto vypadá návod z nápovědy :

=HYPERLINK("#List1.A1";"Zpět na začátek")


    zobrazí text Zpět na začátek a přejde v dokumentu na buňku List1.A1.

=HYPERLINK("file:///C:/writer.odt#Specification";"Přejít na záložku Writeru")

    Takto by měl vypadat Váš hyperlink

[b]=HYPERLINK("#D11";"Odkaz BV")[/b]

     Jeden čas stačily jednoduché uvozovky, ale nyní už nestačí - musí být dvojité. Rozdíl může být ve verzích LO, nebo i mezi AOO, ale najděte si v návovědě Hyperlink a uvidíte sám


PS :
    Ještě je možné, že oba výsledky odkazované na D11 nejsou shodné. Vykopírujte si samostatně každou tu buňku a vložte jinak - jen text a čísla. Musí dát stejný výsledek. Uveďte verzi AOO, nebo LO + OS a verzi. To může mít také vliv.
    Pokud je v buňce D11 adresa tak Vás to někam navede, nebo se něco otevře, ale myslím že by se ukázala chybová hláška - programování sedí na detailech - stačí přehlédnout tečku nebo uvozovku, nebo si splést čárku místo středníku - když můžete pošlete vzor například přes uložto.cz

Editoval neutr (18. 7. 2018 18:25:19)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 18. 7. 2018 18:53:17

radee
Člen
Registrace: 4. 7. 2018
Příspěvků: 9

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Ano !

toto zafungovalo   =HYPERLINK("#List1.A1";"Zpět na začátek")

Musel jsem zadat odkaz s #List1

Zajímavé je, že verze open office jsou obě naprosto stejné  .

Moc moc  děkuji !  palec nahoru a patří Vám můj respekt .

Přeji Vám krásný večer

Editoval radee (18. 7. 2018 19:01:03)

Offline

#6 18. 7. 2018 19:03:47

radee
Člen
Registrace: 4. 7. 2018
Příspěvků: 9

Re: hypertextový odkaz nefunguje

OMLOUVÁM SE, ALE PROBLÉM NEVYŘEŠEN.

Teď jsem to vyzkoušel a výsledek je takový, že se sice při najetí na buňku šipka změní v ukazováček ruky, ale po kliknutí se mi pouze označí buňka ve které je ten odkaz, ale neotevře se mi ten odkaz, který je v té buňce.
Když tak zítra bych poslal nějaký vzorek té tabulky , třeba na uložto, jak jste zmiňoval..

Editoval radee (18. 7. 2018 19:14:16)

Offline

#7 18. 7. 2018 19:08:38

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,697

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Díky radee. Ale já pamatuju už asi 5 různých anotací stejného vzorce Hyperlink. Tak raději jdu a otestuji jestli platí moje vzpomínky, nebo alespoň nápověda.
     Často se stane, že ani jedno už není správně (vzorce obecně) - pak musím laborovat. Některé věci jsou banální ale není dehonestující nevědět. Já také vše nevím a ještě ke všemu si už moc nevěřím. Ale pomůžu rád. Zase je tady víc lidí, kteří reagují velmi dobře a opravdu umí. Takže také vím, že není úplně samozřejmý palec nahoru, nebo podobné poděkování. Díky

Editoval neutr (18. 7. 2018 19:09:53)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 18. 7. 2018 19:21:47

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,697

Re: hypertextový odkaz nefunguje

Tak jde určitě o obsah té adresy která je kompilovaná v té buňce D11. Výstup by měl vypadat takto nějak - podle toho kam odkaz buňky vede :

=HYPERLINK("file:///C:/writer.odt#Specification";"Přejít na záložku"),
nabo třeba =HYPERLINK("https://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?pid=21968#p21968";"Přejít na tuto stránku")

Je potřeba zkontrolovat obsah obou buněk D11 něco tam bude přebývat, nebo scházet. například vzorec : =HYPERLINK("#D11";"Odkaz BV") vede na jinou buňku stejného listu, příklad =HYPERLINK("#List1.A1";"Zpět na začátek") by sice mohl vést na stejný list, ale jde o nasměrování do jiného listu stejného dokumentu.
Samozřejmě =HYPERLINK("file:///C:/writer.odt#Specification";"Přejít na záložku") vede do jiného dokumentu který je v lokálním počítači a
=HYPERLINK("https://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?pid=21968#p21968";"Přejít na tuto stránku") vede do internetu mimo počítač.
     Takže když vykopírujete obě buňky jen jako text a čísla uvidíte rozdíl. A ještě něco jde o odkaz na cíl a nikoliv přímo o cíl, takže pak je správně původní notace bez těch uvozovek


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí