Už jsem tu zase, abych někam posunul svůj kalkulátor spotřeby...
rád bych tam přidal i počítání pracovní desky. U každé skříňky jsem přidal další kolonky na doplnění údajů té pracovní desky a přidal jsem si tam "indexaci" aneb "políčko B77 má seznam 1/2/3/..." čímž jsem chtěl vyjádřit, že tato skříňka ma i pracovní desku a sčítá se s jinými pracovními deskami se stejným "indexem" (třeba když je kuchyně do L, nebo U)
No a na konci bych byl rád, kdyby mi to umělo vyplivnout PD 1 má délku 1800 mm (protože se jedná o součet skříněk A, B, C, kde je dán index 1) a PD 2 má délku 1200 mm (protože se jedná o součet skříněk D, E, kde je dán index 2)
A výraz SUMIF($A.B77:$Z.B77=1;$A.I70:$Z.I70;0) nebo SUMIFS...
Případně nějaké doplnění šířky. PD 1 může mít 600 mm,PD 2 už 900. Tak aby to umělo si říct "aha ty jsi už PD2, ukaž jaké číslo máš u hodnoty šířky a já ho doplním do tabulky na konci" s tím, že nevím v kterém listu se poprvé vyskytne PD 1, nebo 2,..
předem děkuji.
zatím to řeším přes doplňkové tabulky v každém listu "jsi li PD1, zapiš se do I70, jsi li PD2, zapiš se do I71 a na konci udělám SUM($A.I70:$Z.I70, SUM($A.I71:$Z.I71), ... )
něco podobného bych potřeboval i na pojezdy...