Tady je možná zádrhel. Původní verze OpenOffice, respektive jak uvádíte AOO 1.0 Už nejnovější verze LO nepodporují. Tyto soubory měly myslím ještě příponu .sxc nebo tak něco podobného odvozeného ze StarOffice.
Já osobně mám mnoho starých věcí zejména od Dany Brawer a AOO to normálně otevře. Problém je v tom, že se to musí uložit jako nový formát - tedy samozřejmě podle toho zda jde o calc, writer, draw..... Tím soubor dostane konverzi a novou koncovku .odt, .ods ........
Přímo přepisovat koncovku souborovým manažerem nedoporučuji, ale když to otestujete na kopiích souborů tak byste nic pokazit neměl. A pak uvidíte. Ale může být cesta do i z pekla. Přes to jestli máte takových souborů hodně testovat po jednom je pracné - tak otestujte nějaký vzorek - jen kopie!
Když by to nešlo ani v AOO 4.1.3 otevřít (tak jak popisujete v jiném příspěvku - Calc) tak byste musel najít nějakou starší verzi AOO, nebo i LO. Nejsem si jistý, ale verze LO 3XY konverzi normálně dělala bez problémů. Myslím že to uměly ještě verze 4 ale tehdy podporu původních formátů nějak ukončili.
Takže doporučuji jednotlivé konverze. Otevřít starou verzi a uložit s novou koncovkou. Stane se že nebudou chodit některá makra - ale tam jde jen o celkem banální záměny. Když Vám nějaké nebude chodit - postněte ho sem - podívám se. Dělám to docela často.
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ