To je divné. Já jsem se u Libre office ještě nesetkal s tím, že by makra chtěla Javu. Tuhle hlášku znám z Apache OpenOffice. Ale Libre mi zatím nic takového nevyhodilo. Jo hlášku Libre také vyhodí ale jen v případě že pouštíte z místa kde nejsou makra povolena - ale nic o Javě.
Spouštění na 'schválit akci' je stejně validní jako 'provést akci'. Jde jen o to, že na stejný příkaz (událost) nelze spouštět 2 makra. Takže pomocí těchto 'událostí' může spouštět za sebou různá makra. Podobných 'událostí' je více. To by hrát úlohu nemělo.
To první makro by mělo vynulovat a nebo smazat obsahy z druhého sloupce. A to přes to, že tam jsou roletky 'platnost dat'. Ty se nemažou, jen se nulují. Tam kde je obyčejná hodnota bez roletky se samozřejmě nuluje také. Cyklus běží přes celý sloupec jen přeskakuje název 'počet' na řádku 60.
Nulují se tedy i prázdné řádky. je to jedno ale je to snadnější nežli definovat buňky s daty. Takže jednim vrzem se nulují buňky B3 až B75 - s vyjímkou na řádku 60.
To s těmi novými listy bylo myslím v jiném dotazu, ale nevím jestli to byl Váš dotaz. Takže Jsem to zabudoval i sem. Je tam asi jediná nedostatečnost. Sloupce nejsou ve stejném poměru jako v originále. To se dá snadno dodělat. Jenom jsem nevěděl jestli je to správně.
Je nepoměrně pracnější vykopírovat mnoho listů manuálně nežli stisknout tlačítko. Chápu že máte hotový sešit a chcete jen aktuální makra nahradit správnými. To není problém i když správně uvádíte, že knihovna je zamčená. Když by to bylo správně dostal byste heslo zadem přes mailera.
Ovšem je tam ještě jeden špek. Když to spustíte jako XLS pod Libre, nebo Apache tak vyskočí hláška - ale stejně to funguje normálně po odsouhlasení. Ta se jinak neprojevuje přímým spuštěním v LO, AOO (tedy s koncovkou ODS). Makro testuje v jakém formátu je spouštěno.
Takže nyní nevím má se něco mazat jinak? Původní zadání bylo skutečně bez dat jen na sloupec s čísly řádků. To že by se měly hodnoty pouze nulovat jsem si dovodil ze vzoru. Mohu skutečně vymazat celé obsahy - tedy také roletky 'platnost dat'.
Takže nyní nevím. Tlačítko nový list nepotřebujete, ale tlačítko 'smazat' nefunguje?
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ