Tak jsem si načetl materiál z příspěvku #2 a docela jsem se divil. Sice je tam čeština, ale tečky kombinované s čárkami. Konkrétně poslední sloupec má čárky, ale ostatní mají tečky. Tohle se stává při té primární úpravě v Excelu, nebo přesněji po přeformátování nestandardním způsobem.
Nechci zkoumat odkud to berete, nebo z jakého programu. Stačí když mi dáte konečnou verzi - tedy stejný import s exportem ve smyslu hlaviček, kolik mám představit řádků a udělám to na 2 listy jak požadujete.
Problém je také v tom že nyní tam není půsodní EAN podle kterého jsem testoval novou položku. Nyní tam jsou dvě čísla vedle sebe a nevím podle kterého třídit.
A - cislo
B - cislo_vyr
C - nazev
D - sazba_dph
E - cena_p4_dph
F - cena_p4
G - k_cena_jedn
H - kusu
I - int_obchod_obrazek_soub
J - int_obchod_kategorie
K - poznamka
L - jednotka
Podle interpunkce je to z nějaké databáze. Nejspíš z Accessu protože u toho musí být Excel, jinde ne - alespoň vím jen o Accessu který tak byl vytvořen aby to bez Excelu nešlo. Avšak může to být i něco exotičtějšího. Ale ani to moc nevadí. Podobné problémy budou mít různé firmy zejména velkoobchody kde pobočky dostanou "shora" materiál a starejte se. Já MSO vůbec nemusím, ale tohle (jako přechod od MSO k LO) je činnost správná zejména z komerčních důvodů.
Ovšem už bych chtěl podklady které opravdu mohu zpracovat "naostro". Existuje řešení i pro ty nečeské výrazy bez interpunkce. Neuvádějte že jde o správnou češtinu viz :
cena_p4 k_cena_jedn kusu int_obchod_obrazek_soub int_obchod_kategorie
7.355 2.000 293 klasik_500ml.jpg 11,64
11.488 2.000 27 radegast_birel.jpg 11,64
8.843 2.000 749 kozel_svetly.jpg 11,64
14.05 2.000 8 kozel_cerny.jpg 11,64
15.95 2.000 16 kozel_premium.jpg 11,64
13.14 2.000 430 kozel_11.jpg 11,64
8.843 2.000 310 gambr_orig_10.jpg 11,64
Kozel cerny, ani svetly česky není. Tečky také zřetelně ukazují že o češtinu opravdu nejde. Zdroj možná češtinu psal, ale ty převody nejméně 2x) nebyly abych tak řekl "košer".
Jde to řešit - například ty tečky nejsou žádný problém.
Nečeská čeština je jiný oříšek. Pokud to nejde korektním filtrem musí se to rozsekat na jednotlivá slova (spřažená pomocí podtržítka), spustit opravu pravopisu (nejlépe ve formě automatických dokončování). a pak opravenou češtinu opět spojit podtržítkem.
Takže bych rád obdržel finální podobu i se všemi možnými problémy. Nezapomeňte upřesnit jaké číslo (sloupec) bude vyhodnocovat "novou položku" a které jen "novou cenu". Já tam sice zabuduji volby ale rád bych se už dopracoval k tomu co opravdu potřebujete, nebo chcete. Hyperlinky už vidím nepotřebujete.
Problém je v tom, že Vám udělám systém na míru. Ostatní dostanou jen demo, nebo se přihlásí jako Vy. Příští verze už bude limitovaná. Vám zůstane ta kterou upřesníte bez omezení, ale už se k tomu nebudu vracet. Takže popřemýšlejte o tom co budete chtít. Zatím každý materiál byl dost jiný nežli předchozí - takto to dělat určitě nemůžu.
Omlouvám se, ale potřebuji konkrétní promyšlené zadání. Nejsnadnější řešení filtrem asi nebude, takže udělám opravu kterou budete muset nejdřív vytvořit - všechna slova,která se mohou vyskytnout dostaňte do automatických oprav a do automatických funkcí (dokončování).
Můžete udělat i vlastní slovník při opravě pravopisu ale tam dejte jen výrazy které se nevejdou do automatických (tuším 1000 výrazů jde zařadit - víc ne). Já udělám rozřezání před opravami a pak spojení po opravách - ale vlastní kontrolu budete muset vždy prověřit ještě manuálně.
Editoval neutr (13. 2. 2018 17:44:54)
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ