Potřebuji ještě detail - jaký je to typ eshopu a jestli nadpisy souhlasí s importem, nebo jsou přepsané. Já jsem tam viděl například z ručního kopírování ve sloupci M list "CSV nové položky"
Přepsaný nadpis na odkaz. K tomu bych raděli viděl originál importního protokolu, nebo alespoň přesně co je tam v názvu uvedeno.
Potom bych potřeboval vědět ještě další věci. Podle všeho v Listu "Ceník pokladna" jsou položky seřazeny sestupně (alfabeticky) a taktéž v Listu Aktuální eshop". Ale v listu "CSV nové položky" je to samozřejmě jinak. Zřejmě to souvisí s tímto :
"Cituji -
E Z listu2 zkopíruji všechny nové upravené položky na na list3, dám uložit do CSV, UTF8, ; (ručně)
A další věc, kterou už nedokážu je ty dva ceníky porovnat a v Listu 1 ve sloupci A zobrazit
novou cenu pokud by se lišila od ceny na Listu 2 a nebo jen zobrazit text nová cena".
K bodu D.výsledek zkopíruji do sloupce O a převedu , na . tady
jako desetinné znaménko musí být tečka ,jinak mi výsledek dělá problémy při importu na eshop.
(to chápu vzorec =NUMBERVALUE($F$6;".";",") by měl podle nápovědy fungovat univezálně, ale není tomu tak i když je to textová funkce. Proto čísla která chcete formátovat musí být v textovém formátu, ale mě se to ani tak nepovedlo tvarem =NUMBERVALUE($F$6;",";"."), což může být chyba.)
Takže to raději shrnu :
1. Název typu ehopu - například "Presta Shop" a podobně prostě potřebuju vědět jestli ty výstupy lze použít u konkrétních programů.
2. Potřebuji přesnou hlavičku toho importu. Tj. Nejlépe přes "uložto.cz" alespoň 2-3 řádky originálu importního protokolu. Musím vidět hlavně originál separátory.
3. Potřebují potvrdit že import provádíte stále na stejném místě - tedy bez toho, aby se přesouval
po změně do Aktuálního (původní se přepíše na Aktuální?). Následně se za něj naimportuje nový CSV pod původním označením (bez přepisu hlavičky)?
4. K čemu másloužit list "CSV ceny"? není to náhodou převod z naší do cizí měny ? Není problém možná linkovat přimo stránky kde se to čte a přepisujete nejspíš ručně?
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ