Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#26 31. 12. 2017 12:37:46

kabi
Člen
Registrace: 1. 6. 2017
Příspěvků: 94

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

upravil jsem na ukázku váš vzor na prvních 30 řádcích (je tam ten vzorec s odkazem na přechozí list/inventuru). Na konci je list #vzor, který si můžete rozkopírovat pro další inventury. V něm je vždy potřeba doplnit název toho předchozího listu do buňky N1.
https://ulozto.cz/!R9cYyssp71oF/inventury-vzor-xls

Offline

#27 31. 12. 2017 13:56:25

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Jestli si s tím chcete pohrát, nebudu vám bránit :-)
Já osobně bych to chtěl umět udělat, a hlavně pochopit co ty vzorce dělají. Abych nemusel shánět odbornou pomoc v případě že by bylo něco špatně. Proto to chci mít co nejjednodušší.
Ano jde o malou hospodu jak jste správně odhadl. Jediné co mi chybí je nějaká aplikace pro telefon, která by spolupracovala s tím mým sešitem. Mám takovou vizi: spustím aplikaci která je přes wi-fi připojená do sítě, ve skladu spočítám zboží a stav zapíšu do příslušné kolonky, aplikace odešle tento údaj do sešitu.....
Zatím to dělám tak, že si vezmu A4, tužku a všechno si zapíšu a pak to datluju do PC :-)
Ale určitě je to pokrok oproti prvním letům, kdy jsme účet dělali na předtištěný formulář ručně.
Časem jsem v Calcu udělal jednodušší tabulku, kterou jsme si předávali na USB mezi směnama.
Bývalý majitel potom tabulku upravil do stávající podoby, ale k ČISTÉMU sešitu jsem se nedostal.
Kdybych tušil, že jednou bude hospoda moje, určitě bych si hned na začátku zazálohoval minimálně vyplněný sešit, abych neměl tolik práce...
Co se týče kuchyně, tu nepotřebuju, žádnou nemám. Kupuju hotové jídlo od cateringové firmy. Takže jen nafasuju počet kusů.
A ohledně EET používám jen jednoduchou aplikaci pro MT KASAfik v základní neplacené verzi. Babišovi posílám jen celkovou hodnotu útraty. Snažím se šetřit papírem :-)
Každopádně díky za Vaši snahu.
Hezký nový rok

Offline

#28 31. 12. 2017 14:04:20

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

kabi> díky mrknu na to
edit: no nějak mi to nesedí :-/
jednak se nejde pohybovat kurzorovýma šipkama po tabulce a hlavně nevidím nikde ten vzoreček a ani nejdou zadávat hodnoty :-(

Editoval Zephyr (31. 12. 2017 14:09:15)

Offline

#29 31. 12. 2017 16:50:30

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

mládenci to by bylo, aby nebylo .....
Smazal jsem všechny listy kromě zašátek,A,B a KONEC
Ještě jednou a důkladně jsem si prošel list B a pročistil vzorce od $
Přejmenoval jsem list A na X (sice jsem měl obavu aby mi to potom nedělalo neplechu u Mettaxy kvůli tomu x)
Uložil jsem celý sešit pod jiným názvem
klik pravým na ouško KONEC (abych nemusel překlikávat na vložit za aktivní list) a vložit
ZE SOUBORU označit ten co zrovna upravuju a vybrat list B
ten se vloží jako list B2
pak už jen najít a nahradit všechna X za B
přejmenování list z B2 na C už byla maličkost a už se vkládá další list který se po najít nahradit X za C přejmenuje na D
atd atd
nakonec to nebyla taková věda. Základ je ale dělat to od začátku. Opravovat něco staršího po někom je většinou na prů*er.
Tak ještě jednou díky a hezký nový rok všem

Offline

#30 31. 12. 2017 17:06:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Nene Zephyre.
     Měl se nejprve vybrat celý poslední list (Ctrl+A) a zkopírovat (Ctrl+C) - ten před tím listem KONEC. Následně klepnout na ouško toho otevřeného posledního listu který se kopíroval a vložit nový (dialogem z pravého myšítka). V Tom dialogu hned ponechat volbu "za aktuální list" a ten hned pojmenovat ještě v tom dialogu.
     Udělat ENTER a do toho nového a (již pojmenovaného listu) vložit vše pomocí Ctrl+V. Uložit sešit. nanejvýš ještě ten původní - kopírovaný vybavit dolary - i když to není nutné : - postup Ctrl+A + F4 (pokud je to LibreOffice), jinak + Shift+F4. Odkazy se stanou absolutními a dostanou svoje dolary a dá se opakovaným stisknutím docílit jen toho dolaru na začátku tak jak je v originále.


     Přeji vše nejlepší a také úspěch + dobrou dnešní tržbu pokud Vám provozovna jede :-)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#31 31. 12. 2017 17:54:59

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Díky
Dneska zavřeno, ale sedím tady u PC už od 13:00 a dělám tu tabulku.
Tvůj postup taky vyzkouším, ale až příští rok.
Za chvíli dojde pár známých tak už dneska končím.

Offline

#32 6. 1. 2018 14:22:26

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Tak jsem trošku upravoval a inmprovizoval abyste to měl do toho 7.1.2018. Je to verze která jen demonstruje - funkce které jste požadoval jsou tam snad všechny. Ale chce to upřesnit.
INVENTURY - vzor vytvořený z nahrávaných UNO maker.
     Musíte stát na posledním listu (Nyní B) a v hlavní nabídce (OVLÁDÁNÍ INVENTUR) stisknout volbu Nový_list. Nyní jsou všechny listy otevřené. Uno má blbou vlastnost - pracuje jen ve viditelných listech. Lze to obejít dočasným otevřením, ale umím to i přepsat aby se to generovalo do zavřeného sešitu.
     Jde přesně o ten list KONEC kam se připisují pole pro sčítání. Já to mohu otevírat i dočasně na zápis a pak zase skrýt. To není ale důležité. Důležité je abyste to otestoval a potvrdil že je to správně.
     V tom listu KONEC je asi chyba. Dva sousední sloupce načítají stejnou buňku (H5) z prvního řádku. Možná je tam víc takových špeků, protože v tom vzoru tam bylo místo čtení řádků č.5 (první položka) číslo tuším 58 - to je fatální chyba.
     Celkem to není takový problém. Zamyslete se jestli máte zájem o další funkce - logování, vyhledávání chybných položek formou výpisu a podobné věci.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#33 6. 1. 2018 16:50:41

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

neutr> díky za snahu. Vyzkouším to a dám potom vědět. Já už jsem si upravil ten svůj soubor i s kartou KONEC. Ale rád si vyzkouším i váš.
edit: nějak mi to nesedí. Asi dělám někde chybu. Nicméně myslím že jsem ten "svůj" upravil dobře : https://uloz.to/!u2EmIhqTqCZi/inventury-vzor-xls
Každopádně díky za snahu a za pomoc.

Editoval Zephyr (6. 1. 2018 21:23:33)

Offline

#34 7. 1. 2018 08:31:20

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Zephyr napsal(a)

edit: nějak mi to nesedí. Asi dělám někde chybu. Nicméně myslím že jsem ten "svůj" upravil dobře : https://uloz.to/!u2EmIhqTqCZi/inventury-vzor-xls

- viz komentář.


     Ten Váš nový systém zřejmě chodí a celkem jsem z něj pochopil že nejde o chybu v případě těch buněk ze sloupců H (List KONEC sl E,F). Buňky sloupce E jsou nikoliv součtem, ale je to koncový stav z posledního sešitu který se zavádí do začátku nového - jde tedy o položku mínus která se nemá připočítávat. Vyjádří se pouze na úplném konci z posledního sešitu. A zde vidím problém.


     Váš systém sestává z předem vytvořených (tedy existujících) listů. Ty ale neumí přenést všechny potřebné hodnoty do listu KONEC. U součtových položek to nevadí, protože se přičítá nula. Problém může vzniknout pokud by počet listů nestačil. Pak se přidá další list.
     Ale pro nový Q (kvartál) už potřebujete zase jen prázdné listy. Existuje snadné řešení. Prázdný systém uložíte jako šablonu a tu vždy znovu zavoláte. Pouze doplníte vstupní údaje z předchozího Q.
     Vaše sešity navazují tak, že se do každého nového sešitu kopíruje do sloupce B údaj z předchozího listu. Například do listu "D" se v buňce B5 načítá hodnota z listu "C.F5". To co tam ale nedostanete automaticky je právě sloupec E listu KONEC. Tam musí být poslední aktivní list. Na to existují 2 řešení.


     A - Vypsat na konci Q hodnotu z posledního aktivního listu. Snadno - do Buňky E5 listu KONEC zapíšete manuálně odkaz na poslední aktivní list a tento údaj zkopírujete do všech buněk sloupce E které se používají.
     B - Použijete stejný vzorec z buňky F (kopírovat obsah vzorce F5 z příkazové řádky) a vložit do buňky E5. Nyní z tohoto vzorce smazat všechny listy které nebyly použity + ten poslední použitý. Takový součet je pak menší nežli v buňkách sloupce F a rozdílem se dopracujete k tomu zbytku. Takže po úpravě tento zkopírujete =A.A5 + B.A5 +++++ AC.A5 - KONEC.F5. Vyjde záporná hodnota nebo nula.
     C - Zavoláte novou šablonu a do listu začátek nakopírujete potřebné vstupy. Když by tam byly záporné položky tak jim změníte znaménko. Celkem nic obtížného.


     Když byste to udělal šikovně, tak byste měl shodnou strukturu listů ZAČÁTEK i KONEC. Při zavolání nového listu ze šablony byste jen načetl konec starého kvartálu jako odkaz do nového sešitu, ten ihned rozpojit (zůstanou jen údaje) a uložit pod novým jménem - za 30 vteřin máte nový sešit na další kvartál zcela návazný a provozuschopný.
     

KOMENTÁŘ:


     Mám nepříjemný pocit, že nepoužíváte ani Libre Office, ani Apache Open Office. Ten můj vzor pracuje s makry které Excel opravdu neumí spustit. Testoval jsem ten můj návrh jak v Libre Office, tak v Apache Open Office - a tam funguje.


     Také se dá předpokládat, že nemáte povolená makra. To se musí nastavit NÁSTROJE > MOŽNOSTI > ZABEZPEČENÍ > v dialogu položka ZABEZPEČENÍ MAKER > Zadat nejlépe střední > kliknout na kartu DŮVĚRYHODNÉ ZDROJE > zadat do okénka DŮVERYHODNÁ UMÍSTĚNÍ : - adresář kde je ten soubor umístěn. Například do stažených, nebo celou složku dokumenty, a nebo si udělat svůj adresář jen pro soubory s makry a podobně. Vybrat celý disk (například C) nedoporučuji.


     Má to jen malou vychytávku která Vás může překvapit. Otevře se automaticky po startu informace a pak dialog pro heslo - které ale funguje symbolicky i když vyhrožuje že po opakované chybě bude sešit hodinu zablokovaný. Nic takového se nestane - je to ukázka nadstandardního vybavení. A není jediná - je tam toho víc - spíš jen naznačeno.
     

     Vlastní funkce je taková, že musíte mít otevřený poslední inventurní list (ve vzoru je to B) a z HLAVNÍHO MENU (tam co je soubor, úpravy ... nápověda) je nabídka OVLÁDÁNÍ INVENTUR - po kliknutí tam je jediná nabídka "Nový_list". Tu stisknete a vygeneruje se list "C" + do listu KONEC se připíše součet na tento list.
     To můžete opakovat kolikrát chcete - lze vytvořit až 1020 listů. Všechny budou v Listu KONEC aktivně načteny. Ovšem všechny tyto vzorce zůstanou. Takže když například smažete nějaké listy - vzorce vyhodí chybu. V ostrém provozu se tato chyba udělat nedá. Mimo toho jsou stejné vzorce ve sloupcích E a F protože jsem nevěděl co tam má být - to je ale detail který snadno opravím.


     Je to příprava pro šablonu. Takže skončí kvartál, otevřete znovu tuto původní šablonu a dostanete stejný vzor - pouze s listy ZAČÁTEK, A, B, KONEC a LOGIN. Měla by tam být zabudována i funkce automatického načtení aktuálních položek z původního souboru.
     V ostrém provozu by měl být vidět jen aktuální list, takže se uživatel ani nemůže splést při vytvoření nového listu. O heslech jsem tam psal - ale když nejsou nutná, nebo není li nutné zymykání být to tam nemusí. Vzor vychází z prototypu zabezpečení dokumentů ve středním stupni s rozsáhlým portfoliem uživatelů a jejich různých oprávnění. To ale u Vás asi nebude potřebné.

Editoval neutr (7. 1. 2018 08:59:01)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#35 7. 1. 2018 21:20:55

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

používám Apache OpenOffice verze 4.1.3
Nefunguje mi to nové tlačítko OVLÁDÁNÍ INVENTUR. Nastavil jsem zabezpečení na STŘEDNÍ. Po kliku na NOVÝ LIST se zobrazí chybová hláška že došlo k chybě Skriptovacího rámce.
Prázdný sešit mám samozřejmě uložený jako vzor a na nový Q ho otevřu a uložím jako nový Q. Údaje do listu začátek kopíruju z posledního listu předchozího Q (označím buňky v sloupci F - CTRL+C a v novém Q CTRL+V).
Když jsou listy na konci Q nevyplněné, tak to přičte 0. Myslím že je to zcela funkční. Potřeboval jsem jen pomoct s tím hromadným upravováním vzorců.
Určitě to celé lze udělat sofistikovaněji, ale pro mé potřeby je toto zcela dostačující.

Offline

#36 8. 1. 2018 09:07:26

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Máte pravdu 2. verze INVENTUR. Už jsem na to narazil ale nevěnoval jsem tomu patřičnou pozornost. Omlouvám se.


      Nevím z jakého důvodu je nutné makra přiřadit pro konkrétní systém. To co se udělalo v Libre Office fungovalo stejně v Apache. Nyní přiřazení z LibreOffice v Apache nefunguje. Při ladění se na to nepřijde. Přijde se na to až po přiřazení maker. Tam se děje nejaké zvěrstvo.
      Já jsem použil AOO nejnovější verze - 4.1.5, ale už se mi to stalo i na starší verzi.Při tom je zajímavé, že LibreOffice otevře kompilaci z AOO normálně - ale chyba vzniká jen při opačném postupu.


POZNÁMKA :
      Otestujte prosím všichni kdo máte různé verze LO i AOO. Rád bych věděl zda a od kdy se to stává. Ještě jednou se omlouvám.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#37 8. 1. 2018 09:58:48

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

A zase oprava. Vzpoměl jsem si, na tu chybu ve sloupci E listu KONEC. Takže jsem to opravil. Nyní už tam makro vrací jen položky z posledního listu.
3. verze INVENTUR
     Tedy hned na začátku je přednastavena pouze hodnota z listu B. Makro zafunguje až při vytvoření nového listu - takže když bude vytvořen list C už budou v buňkách sloupce E (sešitu KONEC) pouze odkazy na list C - Počínaje C.H5 až C.H135.


     Očekávám potvrzení že to funguje správně - nebo ne (a v čem), popřípadě zda je zájem o rozšíření funkcionalit.

Editoval neutr (8. 1. 2018 10:00:18)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#38 8. 1. 2018 17:18:39

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

tak teď už to funguje. Ještě otestuju důkladněji.
jenom i v první verzi a teď i tady v té třetí se na listu A v buňce H94 objevuje chyba. Není složíté to opravit. Jen aby jste o tom věděl ;-)
edit: zkušebně jsem si udělal účet. Je tam jeden zádrhel. Výpočty jsou správně, ale když u některé položky zadám do sloupce E hodnotu "x" měla by se barva čísel ve sloupci F změnit na zelenou, abych věděl že je položka vyřešená.
Řádky 151-155 jsem vymazal. Jsou pro mě už nepotřebné. Taky jsem trošku přeházel zboží, ale to jsou jen kosmetické úpravy.
Aplikoval jsem změny i do vašeho souboru:
https://ulozto.cz/!kleoUKlmIwfQ/inventu … -uno-3-ods

Editoval Zephyr (8. 1. 2018 18:41:52)

Offline

#39 8. 1. 2018 18:59:33

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Jde o chybu vzorce

=com.microsoft.ceiling(((D94-F94-G94)/7);1)

kterou jsem z listu B odstranil, ale nenapadlo mne podívat se do listu A. Jak to vzniklo nevím ale vypadá to, že to bylo už v originále.
     On ten problém tvaru vzorců je dost relativní. Zkopíruje se vše co je na zdroji - jen tam nesmí být dolary. Mne tam nejprve udivovaly ty formáty čísel. To se dá udělat snadno podle formátu buňky (čísla). Ale i když se prodávají kusy - může tam být jedno nebo i více desetinných čísel. Ale docela mne překvalipy ty uvozující nuly - v některých případech i 3.


     To myslím opravdu podstatné není. Vy byste měl po otestování vyjádřit co by to ještě chtělo. Například dodělat hesla, skrývání listů, nebo jen zymakání aby uživatelé nemohli k načteným údajům.
     Příklad : V pondělí volno. Takže v neděli uděla obsluha závěrku a jde domů. V úterý přijde jiná směna otevře sešit a zjistí, že to nesedí. Takže v takovém případě stačí udělat mínusem rozdíly, poznamenat někam mimo formulář co nebylo v pořádku (plus přidat třeba foto), vytvořit nový list a normálně pokračovat (původní list bude zamčený a skrytý). Totéž v horší verzi je když by Váš někdo vykradl. Policie si může počkat na škodu ve zboží, ohodnotí (vyfotí) zničené vybavení - a do 15-ti minut se může normálně provozovat.


      Ale jde to udělat i bez hesel - například listy skrývat a zamykat ručně. Tam by byl problém s listem KONEC. Ten by se musel přepsat aby nechodil v UNO a mohl být stále zavřený.............. Ale systémů může být více. Například načítání z jednotlivých sešitů a do tohoto jen dálkově načítat. Takže pak potřeba ochrany odpadá téměř zcela. Jde jen o detail - vyexportovat nový list ve formě nového sešitu do daného adreáře. Tím znáte adresu a načíst to lze on line, nebo ho přímo vložit místo původního v tom Vašem sešitě. Ale je fakt hodně možností ani bych asi všechny nevyjmenoval.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#40 8. 1. 2018 20:12:40

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Zephyr napsal(a)

edit: zkušebně jsem si udělal účet. Je tam jeden zádrhel. Výpočty jsou správně, ale když u některé položky zadám do sloupce E hodnotu "x" měla by se barva čísel ve sloupci F změnit na zelenou, abych věděl že je položka vyřešená.
https://ulozto.cz/!kleoUKlmIwfQ/inventu … -uno-3-ods

     Koukal jsem na to. Problém je s tím, že je to vše nacpané původními formáty Excelu - prostě hrůza. V originále který jsem upravoval nelze mnoho věcí editovat - nabídky hlavního menu jsou prázdné. To se musí udělat jinak. Musí se upravit úplně nový sešit a do něj nakopírovat jen obsahy a formáty udělat ručně aby se to nekopírovalo.
     Testoval jsem podmíněný formát v novém listu Apache OpenOffice  a jde to bez problémů a bez zákazů. Ten původní sešit byl zřejmě uzamčený. Navíc Apache má jen 3 podmínky formátu takže při převodu jich tam bylo víc a ukázalo mi to jen LibreOffice.


     Ten formát na "X" není problém ale nesmí tam být tem svinec z Excelu. Udělám to zítra dnes ještě něco musím dodělat a ráno na to hopnu.

Editoval neutr (8. 1. 2018 20:14:43)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#41 10. 1. 2018 15:30:26

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Tak jsem na tom trošku zapracoval. Bohu žel Váš upravený vzor nebyl dobrý nápad. List KONEC má jiný počet položek nežli zdroj a přitáhnout k sobě správné a nesprávné buňky se mi nepodařilo ani tak že jsem přizpůsobil zdroj listu KONEC ani Opačně. Problém je například v tom že list ZAČÁTEK má položky oddělené barvou a názvem sortimentu. V tom Vašem vzoru listu Konce jsou prázdné řádky a pod nimi název sortimentu - bez popisu prostě nešťastně řešeno.


     Takže jsem vzal úplně první podobu z EXCELU a nacpal ji do fungl nového sešitu CALC - Excel neobsahoval hodně nabídek a zejména ne formátování. Původně byl jistě uzamčen
     Postavil jsem to vše do stejných úrovní jestli je něco v listu ZAČÁTEK na 5. řádku - tak to bude na každém 5. řádku každého listu a i listu KONEC - ne že se bude hledat vzorcem kde ten údaj je. Prostě pravidlo - jeden stejný parametr je vždy na stejném řádku každého listu.


     Jestli některé nabídky už nenabízíte tak je stačí prostě smazat v listu ZAČÁTEK, ale nemusí se smazat řádek. V praxi stačí skrýt prázdné řádky makrem, nebo ručně - ale mazat je? Co když bude potřeba nabídku rozšířit? - pak stačí jen přepsat údaje v listu Začátek a nepřidávat řádky, nebo je mazat.
     Takže po této úpravě už to "X" udělá zelené písmo ( plus žlutý podklad + se vystředí ). Po skončení inventury stačí ta "X" smazat a je to zase normální.

3. návrh INVENTURY

Editoval neutr (10. 1. 2018 15:35:11)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#42 10. 1. 2018 18:08:00

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Já jsem se taky snažil, aby byla položka vždy na stejném řádku. Toho jsem chtěl dosáhnout právě tím odkazem na předchozí list. Aby si vždy načetl co tam má být za položku. Řádky jsem žádné nemazal, až na ty co byly úplně na konci. Tam byly ty lahve od mamuta a byly tam i vzorce pro výpočet vyplacených peněz za zálohy na lahve. Zkrátka pro mě už nepotřebná věc. Co se týče zbarvování na zeleno ve sloupci F to sice funguje, ale už mi tam chybí ta červená barva písma. Má to jeden dobrý význam. Dokud je číslo červené, znamená to že je v dané buňce potřeba něco řešit. Buď se musí dopsat nový zůstatek, nebo "x" do sloupce E, nebo je zde jiný problém ( např. zůstatek je větší než počátek).
Nerozumím tomu, proč ta X mazat? Sešit se použije jen jednou, a pak bude archivován. Na nový Q bude nový sešit.

Editoval Zephyr (10. 1. 2018 18:22:44)

Offline

#43 10. 1. 2018 19:28:31

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

K těm položkám : Celkový počet nesouhlasil. To už je chyba samam o sobě. List začátek i konec by měly mít shodnou strukturu a tak to nebylo. Dokonce bych řekl, že je možné udělat všechny položky jako součtové a tam kde je potřeba udělat oddělovací pruh tak se nastaví jako podmíněný formát. Způsobů je více - například přímým formátem ne vzorci. Potom stačí úplně včechny položky sečíst. Ty které jsou nadpisy budou vynulovány - nic tam nebude vidět mimo nadpisu.


K obarvení - aha viděl jsem to na původním vzoru ale nepochopil jsem proč červené. Domníval jsem se že to slouží k odškrtávání odsouhlasených položek při předávání směny. Tady bych ale potřeboval vědět kdy tam má být červené písmo a kdy normální.
     To X se stále kopíruje takže se mazat nemusí ale bude se přenášet. Takže to problém není. Měl bych dostat informaci:
A - za jakých podmínek bude písmo normální (typ, tučné, skloněné, podtržené, nebo pozadí)
B - za jakých podmínek bude číslo čerevené (typ, tučné, skloněné, podtržené, nebo pozadí)
C - to už vím když tam bude "X", nebo "x" tak zelené + (typ, tučné, skloněné, podtržené, nebo pozadí)


     Dál můžeme také skrývat listy, heslovat, psát poznámky, zamykat hotové listy a podobně. Takže byste měl něco doplnit. Zbytek (například vyskakovací heslo) můžeme odstranit, nebo můžeme přidat informaci na kliknutí a další věci.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#44 10. 1. 2018 19:52:54

Zephyr
Člen
Registrace: 22. 5. 2017
Příspěvků: 23

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

co se týče celkového počtu, tak toho jsem si nevšiml. Ale když se dívám vidím jak na začátku tak na KONCI 149 položek...
Červené písmo je tam vlastně od začátku, dokud není položka vyřešena = nový zůstatek / x
fonty písma nejsou rozhodující. Jak písmo vypadá neřeším a na účet to taky nemá vliv.
Skrývat listy, nebo používat hesla nepotřebuju. Je to pro mě zdržování. Děláme tady jen naše rodina, a kdyby náhodou šel někdo na brigádu, určitě bude na směně s někým z rodiny. A nebo budeme dělat účet spolu.

Offline

#45 10. 1. 2018 21:24:35

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,601

Re: Hromadná úprava vzorců-odkaz na předchozí list VYŘEŠENO

Rozumím. Žádná hesla ani nápověda.
     Ale ve sloupci F má být originální barva písma červená? Tedy nikdy nemá být jiná nežli červená, nebo zelená? Ono to jde udělat ručně když bude potřeba.


     Nebo spíš takhle - co mám, nebo nemám udělat. Podle všeho je hotovo. Když smažu list LogIn tak je potřeba aby tam nějaký list byl. Pokud ho nepotřebujete tak ten sešit přejmenujte a třeba skryjte. Jinak přepíšu kód - přidávání souvisí s počtem listů.

Editoval neutr (10. 1. 2018 21:32:33)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí