Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 2. 3. 2012 15:19:34

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Dobrý den,
měl bych dvě prosby
A/
potřeboval bych vytvořit makro pro následující:
-vytvoření kopie listu z listu s názvem ,,list_000,,
-kopie bude zařazena před určitý list ,,přehled,,
-pojmenování vytvořené kopie listu ,,list_001,,
-z vytvořené kopie listu se přenese hodnota určité bunky na list ,,přehled,,

po opětovném použití makra (stisknutí tlačítka) se musí vytvořit další list, opět kopie ,,list_000,,
ale s názvem ,,list_002,, a tak dále....


B/
zde na fóru mi bylo vytvořeno makro k přidávání řádků

Sub vloz_radek
doc = thisComponent
list = doc.sheets(0)
radky = list.rows
radky.insertByIndex(1,1)
oblast = list.getCellRangeByName("A1:C1").RangeAddress
cil = list.getCellRangeByName("A2").CellAddress
list.copyRange(cil, oblast)
End Sub

řádek se vkládá pořád na stejné místo, což je chyba
pokud má tabulka např. 10 řádku, potřebuji aby po spuštění makra
se nový řádek vkládal na 11 řádek, po dalším spuštění na 12 řádek, atd...



Je to tak srozumitelné?

Děkuji za reakce Honza

Editoval praclovicek (5. 3. 2012 10:56:50)

Offline

#2 2. 3. 2012 17:16:47

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Srozumitelné to je, ale stále je toho málo. Možností jak toto udělat je více.


ad A/
nové listy (kopie) makro vkládá na pozici pořadí, je tedy nutné vědět, kam. List Přehled je vždy poslední? Buňka na listu Přehled je stále stejná, nebo se mění? Je možné použít pomocný list/buňku (skrytý) kam se budou ukládat takové údaje, nebo je makro musí vždy opakovaně zjistit?


ad B/
také stačí menší úprava. Je možné použít pomocný list/buňku s údaji o číslu řádku, nebo ho má makro vždy zjistit? Je řádek vždy poslední v listu, nebo jsou pod ním ještě jiná data?



Pro účely makra jsou tyto informace nezbytné. Makro není poté možno ovlivnit jinak než jeho přeprogramováním.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 2. 3. 2012 18:01:39

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Dobrý den,
zkusim to tedy popsat podrobneji
A/
-v sesitu jsou na zacatku List_A, List_B, List_000 a List_Prehled
po spuštění makra, by se vytvorila kopie listu_OOO (s názvem list_001) a zaradila by se pred list_Prehled, po znovuspuštění makra byse vyvořil list_002 a zařadil by se před list_Přehled, a tak dále...list__Prehled bude vzdy posledni list

-když se vytvoří kopie listu_000, tzn. list_001 (resp. list_002,...) hodnota bunky H3 listu_001 se přenese na list_A do bunky B4, pri vytvoření listu_002 se přenese hodnota bunky H3 na listu_002 na list_A do bunky B5 ,....

-je možné použít skryté soubory, listy

-makro bych spoustel tlacitkem, umísteným nejspíše

B/
-je možné použít pomocnou bunku, list
-řádek není poslední v listu, jsou pod ním ještě další výpočty
-napadlo mě, jestli by nebylo nejjednodušší označit poslední řádek, kliknout na něj levým tl. myši
a pak použít makro které by přidalo řádek nad označený řádek a zároveň by zkopírovalo ty vzorce z předchozího řádku

Offline

#4 2. 3. 2012 21:39:39

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,405

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Ad A) To je dost nevýhodný, že je nutno přidávat list na předposlední pozici. Mohlo by to jít tak, že nejprve  vložíme "přehled", pak list A, list B. Následně se "opticky přetáhne původní list 1 (přehled) na poslední místo. (List A je tedy listem 2, list B je listem 3.) Nový list 000x by se měl zapsat za list B (před list č. 1), ale musel bych asi odzkoušet. Jinak implicitně volba vlož list nabízí nejprve vložit "před", ale na to bych nespoléhal.
Ad B). Běžně se použije buňka, ve které je funkce COUNT, nebo lépe COUNTA (čte i text). Té buňce se zadá alias třeba "r" a vkládaný řádek dostane sloupec číslem a řádek jako toto "r". Tím se uloží na poslední pozici.
Ta buňka je jen malý problém, a může být kdekoliv, kde to nevadí.
  Je možné také bez pomocné buňky přímo zadat pole s funkcí - třeba pro sloupec "F" takhle :

CellRange = Sheet.getCellRangeByName("F1:F1000000")'F1 až pod následující výpočet - pokud je pod tím další'
r = CellRange.computeFunction(com.sun.star.sheet.GeneralFunction.COUNT)

tohle "r" pak dosadit - je to totéž, jen se nemusí dělat ta pomocná buňka, ale myslím, že zde nejde zadat COUNTA - jen COUNT - proto to musí být sloupec čísel (žádný text).

Editoval neutr (2. 3. 2012 21:48:58)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 2. 3. 2012 21:42:23

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

ad A/

sub kopirovat_list
doc = thisComponent
listy = doc.sheets
pozice = listy.getByName("pomocný").getCellRangebyName("A2")
do_listu = listy.getByName("list_A").getCellByPosition(1, pozice.value)

for i = 1 to listy.count
 list = listy(i)
 if not listy.hasByName("list_00"&i) then
  nazev = "list_00"&i
  listy.CopyByName("list_000",nazev,listy.count-1)
  kprenosu = listy.getByName(nazev).getCellRangeByName("H3")
  do_listu.value = kprenosu.value
  pozice.value = pozice.value + 1
  exit sub
 endif
next i
end sub

Makro zkopíruje list_000 a vloží jej jako předposlední (před list Přehled) se správným názvem (001, 002 ...) předpokládám, že již vložené listy nemažete, ani nepřejmenováváte. Makro otestuje názvy listů a při prvním zjištění že testované jméno chybí ho vloží do sešitu.


Vytvořte si také jako první list "pomocný" kde do buňky A2 vložte číslo řádku buňky v listu přehled kam se mají kopírovat hodnoty z buněk H3 nových listů. Chcete kopírovat do B5 - vložte číslo řádku 4 (číslování začíná vždy 0 (ne 1)). List následně skryjte.



ad B/
úprava makra na přidávání řádku bude využívat stejný způsob využití pomocné buňky na zjištění čísla řádku. Ale k tomu se dostanu až tak v neděli



;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#6 2. 3. 2012 22:25:25

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

neutr napsal(a)

Ad B). Běžně se použije buňka, ve které je funkce COUNT, nebo lépe COUNTA (čte i text). Té buňce se zadá alias třeba "r" a vkládaný řádek dostane sloupec číslem a řádek jako toto "r". Tím se uloží na poslední pozici.
Ta buňka je jen malý problém, a může být kdekoliv, kde to nevadí.
  Je možné také bez pomocné buňky přímo zadat pole s funkcí - třeba pro sloupec "F" takhle :

CellRange = Sheet.getCellRangeByName("F1:F1000000")'F1 až pod následující výpočet - pokud je pod tím další'
r = CellRange.computeFunction(com.sun.star.sheet.GeneralFunction.COUNT)

tohle "r" pak dosadit - je to totéž, jen se nemusí dělat ta pomocná buňka, ale myslím, že zde nejde zadat COUNTA - jen COUNT - proto to musí být sloupec čísel (žádný text).


Tento způsob by mohl fungovat v případě, že by pod vkládanými řádky již nebylo nic jiného. V tomto případě jsou použity i další řádky, které jsou na listu.


Bude lepší pouužít pomocnou buňku ve které bude uvedeno číslo řádku na které se má vkládat a toto se použije pro řádek i následné vložení zkopírovaných buněk.


Šlo by také vytvořit cyklus, který od určitého řádku vyhledá první prázdnou buňku a na její místo vloží řádek atd.... - při větším množštví záznamů by to ale zbytečně zdržovalo.


Pomocná buňka tyto problémy řeší ideálně, stačí ji jen na konci makra zaktualizovat (navýšit).


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 3. 3. 2012 05:51:12

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,405

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Pro: sedlacekdan
  Dane pomocná buňka se nemusí navyšovat, pokud obsahuje funkci COUNTA. Jinak se musí v makru (nebo i manuálně) řešit připočítání jednice. Tenhle způsob používám dost často, stejně jako to pole, a funguje to. Pokud má víc záznamů v jednom sloupci a chce připisovat mezi ně, tak musí omezit pole pro COUNT(A). Já vidím problém v tom, že mezi záznamy v jednom sloupci jsou mezery, a on bude chtít zapisovat k různým druhům zápisů. Mezi zápisy jsou nejprve mezery, do kterých se dá připisovat, ale co až nezbyde žádné prázdné místo? Nebude chtít potom místo připisování vkládat řádky? To je také řešitelné pomocí pojmenovaných polí, která se vlastně "nafouknou" po připsání řádku. Jinak to makrem nepřežvejká.
  Další problém by nastal, když by řádky nebyly husté - když by tam byly mezery. Takový případ se dá řešit nejlépe nahrávaným makrem (pomocí UNA). Sjede se na poslední buňku sloupce a přesune se na poslední zápis pomocí relativního skoku (CTRL+šipka nahoru, nebo CTRL+End a odkrokovat do správného sloupce - zase jen relativní kroky ap.). Pak se odskočí na následující (první prázdné) pole - stále relativní kroky.
  Já bych spíš zvolil jinou koncepci v sešitu - tak aby ve sloupci byly jen husté zápisy jednoho druhu. Víc druhů zápisu v jednom sloupci je zbytečná komplikace, kterou lze obejít hned několika způsoby.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#8 4. 3. 2012 09:15:24

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

ad B/

Sub vloz_radek
doc = thisComponent
listy = doc.sheets
list = listy(0)
kam = listy.getByName("pomocný").getCellRangeByName("B2")
radky = list.rows
radky.insertByIndex(kam.value,1)
oblast = list.getCellRangeByName("A1:F1").RangeAddress
cil = list.getCellByPosition(0,kam.value).CellAddress
list.copyRange(cil, oblast)
kam.value = kam.value + 1
End Sub

Na listu pomocný si v buňce B2 zadejte první číslo řádku kam se má vkládat nový řádek. Makro si tuto hodnotu bude samo navyšovat.


Upravte si zdroj pro zkopírování do nového řádku oblast


Upravte si údaj kam se mají zkopírované buńky vložit cil údaj o adrese je vložen jako pozice upravte si číslo v (0, kam.value) 0 = sloupec A, 1 = B ....



Pro: neutr

Funkce COUNTA napočítá údaj o všech vyplněných řádcích. Pokud tedy není oblast souvislá napočítá i to co nechceme. Možností je omezit pole pro COUNTA, Toto pole se ale bude přidáváním řádků stále navyšovat. Je jednodušší navyšovat hodnotu v buňce, než nastavovat stále nové pole.


Jak to chápu jde jen o přidávání řádku na poslední pozici jednoho druhu záznamů, pod kterým jsou další jiná data.


Možností je pomocná buňka, nebo testování řádků a vložení na první volnou pozici. Funkci pro zjištění rozsahu pole je lepší použít pouze pokud oblast obsahuje jeden druh záznamu.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#9 5. 3. 2012 08:11:57

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Dobrý den,
pánové děkuji Vám všem, bod B/ vyřešen parádně,
upravil jsem to ještě na přesný název listu

u bodu A/ jsem to také rozchodil, mám zde pouze jeden problém
a to je když potřebuji přenést z bunky H3 text na list_A,
tak mi to na listu_A ukazuje "0",
zformátoval jsem na listu_000 i na listu_A dané buňky na text,
stále nic, pomocí dalších kopií makra kopíruji i jiné údaje z listu_000
jsou to datumy a čísla a to chodí bezvadně

Víte kde je zakopaný pes?

Offline

#10 5. 3. 2012 08:42:52

sedlacekdan
Moderátor
Místo Nehvizdy
Registrace: 21. 6. 2010
Příspěvků: 617

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

sedlacekdan napsal(a)

  do_listu.value = kprenosu.value

Hodnota textu je vždy 0, tak se to i zobrazuje Vám.


Změňte si tento řádek na:

  do_listu.string = kprenosu.string

Předpokládal jsem v buňkách čísla, ne text.


Makro při každém výkonu vždy přeformátuje obsah buňky. Pomocí této změny bude obsah buňky naformátován jako text.


;o)


Linux Mint 16 Petra - Apache OpenOffice 4.0.1
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#11 5. 3. 2012 10:56:28

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Dobrý den,
tak a teď je to dokonalé...
toto zbývalo k úplnému přechodu k LibreOffice,
děkuji Vám všem za pomoc,
pokud budete mít zájem o jednoduchou danovou evidenci vč. faktur, napiste mi
pošlu jí

Offline

#12 15. 11. 2017 19:52:15

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Ahoj, po delší době upravuju sešit s nabídkami a tak bych ještě potřeboval jednu úpravu toho makra na přidávání listů. Ve vzorovém listu List_000 by byla buňka např. F5 v které by se vždy vyplnil text a tímto textem by se přidaný nový list pojmenoval. Děkuju za reakce.

Offline

#13 15. 11. 2017 20:37:06

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,405

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Otestujte tohle - mevím jestli si s tím poradíte ale myslím že ano.

Sub VlozList
oDoc = ThisComponent
Dim Numsesit as integer
Dim oSheet
Dim svar as string
oSheet = ThisComponent.CurrentController.ActiveSheet
sVar = oSheet.getCellRangeByName("F5").String
Numsesit = oDoc.getSheets().getCount() 
oDoc.getSheets().insertNewByName( sVar, Numsesit+1 ) 
End Sub

Editoval neutr (15. 11. 2017 20:38:20)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#14 16. 11. 2017 09:21:12

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Tak mi to nefunguje nebo spíš nejsem schopen to namontovat dohromady, přikládám sešit s původním makrem, které funguje, přidává listy, ale pojmenovává je postupně od 1. Chtěl bych aby se pojmenovávali podle hodnoty v F3 na listu N17_000.
https://1drv.ms/u/s!Ai-znqUkyHkgiIh0zupBp3f9L8ZniQ

Editoval praclovicek (16. 11. 2017 09:22:15)

Offline

#15 16. 11. 2017 10:50:41

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,405

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Aha to asi není dobrý nápad. Stávající řešení je správné. Není totiž možné mít 2 listy se stejným názvem. Proto to makro připočítává po jedné N17_00x + 1.


     Možná máte na mysli něco jiného - chcete přepisovat základ N17_& číslování zachovat 000 až 999? Není zřejmé co opravdu potřebujete. Reději to víc popište.
     Moje makro umá vytvořit nový list (dá ho na konec) a pojmenuje ho podle buňky F5 - ta může být v jakémkoliv sešitě. To vy potřebujete jinak spouštět v jiném sešitě nežli v tom kde je buňka s názvem.


     To jméno je nastaveno v makru zde

for i = 1 to listy.count
 list = listy(i)
 if not listy.hasByName("N17_00"&i) then   'Dotaz zda existuje list s názvem
  nazev = "N17_00"&i    'když neexistuje - vytvoří ho
  listy.CopyByName("N17_000",nazev,listy.count-1)  'umístí list na předposlední místo


     Není takový problém přepsat originál tak aby četl jen obsah - který ovšem musíte zadávat jinak - například manuálně, nebo jiným makrem, vzorcem a podobně.


     Já Vám to provizorně napojím na další tlačítko. Buď Použijete Vaše původní, nebo to podle mne. Já ho jen trošku uparvím aby četlo jiný ježli aktuální sešit a bude to chodit. Ale uvidíte že 2x stejný název nelze použít.

Editoval neutr (16. 11. 2017 11:08:33)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#16 16. 11. 2017 11:19:01

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Původně v makru bylo to automatické pojmenování a začínalo od 001. Ale dle zkušeností nedělám nabídky pro všechny projekty, takže bych potřeboval aby nabídky měli číslo např. N17_054 které vyplním v tom listu N17_000, překliknu se do listu Seznam, dám vytvořit novu nabídku a vytvoří se mi list s nabídkou a s názvem N17_054. Pak zase vytvářím novou nabídku v listu N17_000 , bud emít číslo N17_058 a tak dále.

Offline

#17 16. 11. 2017 12:21:46

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,405

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Podívejte na tohle Kniha nabídek. Je tam přidělané 1 tlačítko které vloží list podle obsahu F3 na listu N17_000. Nic se nekopíruje.
     Pokud to bude správně - dodělám kopírování - respektive přepíšu původní makro. Dan Sedláček už sem nechodí - je to škoda. Takže napište jestli to makro dělá co má. Pak se posuneme dál.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#18 16. 11. 2017 12:27:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,405

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

praclovicek napsal(a)

Původně v makru bylo to automatické pojmenování a začínalo od 001. Ale dle zkušeností nedělám nabídky pro všechny projekty, takže bych potřeboval aby nabídky měli číslo např. N17_054 které vyplním v tom listu N17_000, překliknu se do listu Seznam, dám vytvořit novu nabídku a vytvoří se mi list s nabídkou a s názvem N17_054. Pak zase vytvářím novou nabídku v listu N17_000 , bud emít číslo N17_058 a tak dále.


      To jsete měl napsat hned na začátku - místo úprav bych tam přidělal načtení nového stringu, takže zadáte ze nějakého zdroje nové číslo - například N17_054 - a budeme číslovat buď N17_054[1..9,] nebo N17_05[4,5,6,7..9].
      Udělejte si list ze kterého se bude měnit obsah buňky - může to být například "roletka" platnost dat, nebo jiný způsob zadání - i třeba dialogem, načtením z jiného dokumentu ap.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#19 16. 11. 2017 12:56:01

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

To co jste vytvořil dělá krom kopírování přesně co potřebuji, a kopírování jste psal že se doplní.

Offline

#20 16. 11. 2017 14:30:07

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,405

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Tak snad bude stačit toto : Kniha nabídek verze 3.0


     Je tam "novinka" - Nový název se zadává pod tím tlačítkem na první straně. Jedná se o validaci dat která čerpá ze seznamu který je pod tím ve sloupci A50 až tušín A150. Takže stačí dopsat do seznamu a vybírat v tom okénku.
     Do toho původního listu se to načítá vzorcem takže se o to nemusíte starat. Jen to chce předělat první stranu - nějak upravit hlášky barvy a podobně.

Editoval neutr (16. 11. 2017 14:33:25)


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#21 16. 11. 2017 15:47:06

praclovicek
Člen
Registrace: 5. 2. 2012
Příspěvků: 20

Re: Kopie listu makrem - VYŘEŠENO

Díky moc, už je to ideální, upravil jsme si to jen, tak že nevybírám ze seznamu ale že na Listu_000 vyplním ručně název a nevybírám ho ze seznamu, děkuji ještě jednou.
Pokud o to má někdo zájem pošlu, je to pro vytváření nabídek, stejně tak mám jednoduše vytvořenou daňovou evidenci.

Offline

Zápatí