Pro upřesnění, že nejsem úplný nýmand: naprogramovat frézku není problém, dělám 5-ti osé programy... na to je ale jiný software. Dokonce i 3osý postprocessor jsem dal dohromady, jenže to je zase jiný jazyk.
Tento program je pro EDM stroje, kde doposud byl program víceméně texťák o dvaceti řádcích. S novým řídícím systémem přešli na zápis programu v něčem co vypadá jako XML (lze imortovat i starý txt soubor, ale jsem tvor zvídavý a navíc šťoura a rád bych se posunul dále a ulehčil lidem práci na stroji)
malá ukázka vzoru:
- <block isConverted="true" isValid="true">
<key number="40" isActive="true" />
- <gList>
- <cncFunction number="">
<cncParameter name="axisX" value="0.000" />
<cncParameter name="axisY" value="0.000" />
</cncFunction>
</gList>
</block>
- <block isConverted="true" isValid="true">
<key number="50" isActive="true" />
- <mList>
- <cncFunction number="45">
<cncParameter name="tankHeight" value="230.000" />
</cncFunction>
</mList>
.....
....
...
- <gList>
- <cncFunction number="1">
<cncParameter name="axisX" value="286.000" />
<cncParameter name="axisY" value="89.000" />
<cncParameter name="axisZ" value="128.000" />
<cncParameter name="axisC" value="30.000" />
</cncFunction>
</gList>
....
....
....
Mám tedy tabulku, kde jsou parametry procesu. např. výška hladiny - formát: číslo.
v řádku:
<cncParameter name="tankHeight" value="230.000" />
bych tedy vše bral jako text, pouze hodnotu 230 bych bral z buňky...
dále v tabulce jsou souřadnice X-Y-Z-C.
- <cncFunction number="1">
<cncParameter name="axisX" value="286.000" />
<cncParameter name="axisY" value="89.000" />
<cncParameter name="axisZ" value="128.000" />
<cncParameter name="axisC" value="30.000" />
tady bych to vyplňoval smyčkou (to už jsem si stihl najít, takže syntax bych snad dal dohromady)
jestli se vyjádřím správně, tak by se jednotlivé řádky daly brát jako string prefix, real value (moje hodnota buňky), string suffix
a abych odpověděl: vždy se tedy jedná o pevně danou buňku resp. oblast buněk s číselným obsahem
string bych mohl například definovat v jiných buňkách jako text.
Jestli budete tak hodný a vytvořil mi makro, které uloží soubor s příponou ".ncx" do stejné složky, kde je zdrojový ".ods". Bude ukládat Buňku např. B6 ve formátu: prefix z F6 - hodnota z B6 - suffix z G6.
Snad už bych se pak chytil, dodělal smyčku a nakopíroval potřebné řádky, aby byl výsledek pro stroj čitelný.
Děkuji