Přátelé prosím o radu. V práci nám náš interní "dokonalý" program exportuje soubor ve formátu .odt.
Avšak má to několik chyb, které se snažím odstranit.
Tady je soubor (ořezaný, aby mě někdo potom nehonil ) https://uloz.to/!nMjzgWDFwSBw/testovaci-odt
1. v poli ssl_pid je mezi první hvědičkou a písmenem mezera. Jak vytvořím makro abych ji automaticky smazal při otevření souboru? Napadlo mě, že dám vyhledat "*mezera" a nahradit za "*". Makro nahrát záznamníkem umím, bohužel se mi nedaří umístit kurzor při spuštění souboru hned před to pole (pole je umístěné v jednobuňkové tabulce). Děkuji
2. Druhý a ještě bolestivější je změna adresáta, program nám to vyplivne ve formě jednoho jednořádkového pole ssl_i_misto_vzniku. Jako otroci musíme pole rozkliknout, zkopírovat obsah, smazat pole, vložit, a upravit do formátu:
Ing.arch. Luboš Nováček
Dlouhá 88/8
257 94 Nehvizdy
nebo když je žadatel firma tak:
Projekce s.r.o.
Dlouhá 88/8
257 94 Nehvizdy
Nahrál jsem si makro, kde vyhledám ",mezera" a nahradím ho za regulérní výraz \n.
Vše jakž takž funguje, nicméně opět neumím umístit kurzor před pole tak, aby to udělalo makro automaticky. V praxi to vypadá tak, že kliknu před pole, zmáčknu tlačítko podložené makrem co mám na liště udělané a ono se to přepíše. Ted nevím, jestli to makro tam je nahrané (opět záznamníkem) asi bude dost krkolomné (jsem prostě amatér). Kdyby vám napadlo něco elegantnějšího byl bych moc rád. Problém trošku je taky v tom, že v tom poli ssl_i_misto_vzniku je někdy za čárkou jedna mezera, někdy dvě.
Snad jsem to napsal pochopitelně. Budu se snažit to tady kontrolovat a odpovídat jak jen to půjde.
Děkuji!!! Ulehčí to práci asi 60-ti lidem.
Trambus
Editoval Trambus (16. 8. 2017 13:16:23)