Fórum pro uživatele kancelářského balíku OpenOffice | LibreOffice
 

#1 15. 8. 2017 16:14:54

vorezprut
Člen
Registrace: 15. 8. 2017
Příspěvků: 4

absence písmen - VYŘEŠENO

Dobrý den všem,

nainstaloval jsem si libreoffice 5.4.0., k tomu přidal i nějaký pack s češtinou, který mi byl doporučen přímo na stránce https://cs.libreoffice.org/download/ a po spuštění programu nevidím absolutně žádné popisky ani číslice. Jsou všudepřítomné znaky "_" a když na ně kliknu, tak reagují a dá se zase vybrat nějaká možnost (příklad: soubory -> uložit jako), avšak psát svůj dokument taky nemůžu. Má někdo zkušenosti s tímto problémem? Přidal bych i screenshot, ale nevím, jak na to.

jaroslav

Editoval vorezprut (15. 8. 2017 19:34:08)

Offline

#2 15. 8. 2017 17:02:58

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,381

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Screen asi umíte (tlačítko PrScr) nyní máte v paměti snímek obrazovky a ten musíte vložit do nějakého programu na malování. Pokud fungujete na Windows tak  PŘÍSLUŠENSTVÍ > MALOVÁNÍ, nebo něco podobného třeba IrfanView. Tam to vložíte Ctrl+V. Pak zbývá obrázek uložit pod nějakým jménem třeba na plochu nebo někam kde to najdete.
    Následně najdete například portál ulozto.cz, nebo letckaposta.cz a podobné portály. Dáte nahrát obrázek a sem dáte odkaz na stažení. Nic složitého.



    Nepamatuji že by se toto někdy stalo, ale je možné že budete muset vypnout OpenGL a také asi OpenCL. Jenže jestli je to tak jak popisujete tak nevíte kam kliknout. Otestujte spustit instalaci jazykového balíčku. Najděte jeho umístění a dejte nainstalovat. On by měl najít adresář svého balíku a měl by se nainstalovat korektně.
    Také by asi mohla pomoci opakovaná instalace celého balíku - spustit a vybrat novou instalaci, nebo opravit. Napište raději na jakém operačním systému to máte spuštěno. Možná máte nějaký exotický OSX a podobně - tady není zkušenost s Macy jen s Linuxy a Windows. Ale někdy se ozvou také uživatelé Maců - ale jen vyjímečně.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#3 15. 8. 2017 17:36:03

vorezprut
Člen
Registrace: 15. 8. 2017
Příspěvků: 4

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Operační systém mám Windows 8.1 64 bitový. Byl nainstalovaný už v notebooku při koupi. Právěže jsem celé libreoffice zkoušel přeinstalovat i s jazykovým balíčkem, co si cestu sám našel, jak říkáte. Myslel jsem, že byla jen nějaká část instalačního programu při zápisu poškozena, tak jsem poté stáhl instalační program znovu i s jazykovým balíčkem a po třetí nainstaloval. Chyba ze screenshotu stále přetrvávala. http://leteckaposta.cz/566738302
Děkuji Vám za rychlou odezvu! Klobouk dolů.

Offline

#4 15. 8. 2017 18:08:42

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,381

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Hezky - tohle jsem opravdu ještě neviděl.
Pokusil jste se otevřít nějaký dokument - například Calc - ten zelený, nebo jiný? Tam je to také bez nabídek ?


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#5 15. 8. 2017 18:20:44

vorezprut
Člen
Registrace: 15. 8. 2017
Příspěvků: 4

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Ano, zkoušel jsem jak ten textový, tak tabulkový a nikde nic. Ani pojmenování a očíslování sloupců a řádků.

Offline

#6 15. 8. 2017 19:13:53

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,381

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Tohle by se nemělo stát ani když byste nainstaloval "nečeskou" verzi. Tak asi 2 roky zpět jsem instaloval na W8.1 a vše proběhlo normálně.
     Ještě mne napadá možnost odinstalovat Libre Office, stáhnout Apache Open Office a nainstalovat Apache. Problém ukazuje na nějaký problém s písmem - tedy spíš se znakovou sadou. Pokuste se nainstalovat Apache a uvidíme jestli se nainstaluje. Vypadá to na nějaký podivný problém. Evidentně systém nerozpozná písmo. nedává tam mimo podtržítka žádné znaky. Tohle by snad uměla jen nějaká "neevropská" (arabská, korejská, vietnamská, nebo čínská verze v základní instalaci).


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#7 15. 8. 2017 19:32:51

vorezprut
Člen
Registrace: 15. 8. 2017
Příspěvků: 4

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Výborně! Nainstaloval jsem si OpenOffice a vše běží jak má. Na to mé psaní určitě dostačující! Děkuji všem zúčastněným za rychlé vyřízení problému a přeji hezký zbytek večera!

Offline

#8 23. 10. 2017 06:14:56

feryjd
Člen
Registrace: 23. 10. 2017
Příspěvků: 2

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Ahoj.
Sice se toto téma označeno jako vyřešeno, ale vyřešeno nebylo.
Mám stejný problém. Po instalaci LibreOffice 5.4.2 není vidět text ani v menu. Problém způsobuje monitor připojený k dokovací stanici ntb. Když otevřu dokument v LO na ntb bez ext. monitoru, tak jde vidět text normálně. Vypnul CL v nastavení apod., ale nic nepomohlo. Aktualizoval jsem drivery obou grafik, odinstaloval a smazal (i s users) LO a znovu provedl instalaci. Zkoušel různé nastavení grafik, vypnul CL v nastavení apod., ale nic nepomohlo. Na ntb text vidím, na monitoru ne. Na monitoru text vidím pouze, když nejdříve otevřu dokument na ntb a pak ho dám do doku.

Offline

#9 23. 10. 2017 08:56:30

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,381

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Neuvádíte OS ale předpokládám že Windows 64 bitů (ale také 32). Mezi posledním příspěvkem na této stránce a tímto Vaším nějaká doba uběhla. Nová verze LO 5.4.2 je skutečně zmetek a když si vyhledáte zde na fóru heslo LO 5.4.2 tak pochopíte že je to v této verzi jen jedna z chyb.
     U mně se ji například pod Windows nepodařilo rozchodit - zavolám Calc (nebo cokoliv jiného) - na okamžik problikl obrazovce start LO a byl konec. Nic se nestalo. 


     Musel jsem odinstalovat a vrátit na verzi 5.3.6.1 která chodí i když také ne tak jak by to mělo být. Přispivatelé se sytémy 64 bitů doporučují verzi LO 5.4.2 RC1 - ta prý chodí. To jsem netestoval.


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

#10 24. 10. 2017 11:11:00

feryjd
Člen
Registrace: 23. 10. 2017
Příspěvků: 2

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Dobrý den.
Mám systém WIN7 64bitů. Odinstalování a instalace staré verze také nepomohla. Hledal jsem podle Vaší rady LO 5.4.2 na fóru, ale nic jsem nenašel. A také mi prosím poraďte, kde verzi LO 5.4.2 RC1 najdu.

Offline

#11 24. 10. 2017 14:16:37

neutr
Člen
Registrace: 8. 3. 2007
Příspěvků: 2,381

Re: absence písmen - VYŘEŠENO

Tak je to tady jako diskuse za článkem Vybrat maskota


Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte tak orientaci na fóru při vyhledávání řešení problémů
JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ

Offline

Zápatí