jik napsal(a)....
Toto prostě problém je - a ještě větší, než se mi zdálo z toho exportu.
Zkusil jsem experiment: označit odstavec a pomocí ctrl-M nastavit výchozí formátování - dost se to zlepšilo, včetně rychlejšího ukládání. Ale je to opruz, zvlášť při tomto rozsahu.
Tak tohle byl poslední článek (#7) na který jsem reagoval. Nyní pozoruji že je tam ještě článek #8. To znamená že v tom okamžiku kdy jsem odeslal příspěvek autor jik ještě psal (stáváce se to docela često i když ne brzo po ránu :-)
Obsah prvního příspěvku kód html :
jik napsal(a)....
<span lang="cs-CZ">Longworth</span>
<span lang="cs-CZ">také </span>
<span lang="cs-CZ">uvádí, že zajímavým a nečekaným důsledkem </span>
<span lang="cs-CZ">zrušení nevolnictví</span>
<span lang="cs-CZ">, který měl nakonec fatální d</span>
<span lang="cs-CZ">opad,</span>.....
.
Obsah 7. příspěvku obsah xml :
jik napsal(a).Tak jsem rozebral samotný odt (zip), resp. content.xml a uvedu jeden kompletní odstavec textu (6,5 řádek prostého odstavcového stylu):
<text:p text:style-name="P2040">
<text:span text:style-name="T1693">Podle ní Venedové přišli </text:span>
<text:span text:style-name="T23">ze sibiřských dálav, opuštěných po ochlazení Sibiře, </text:span><text:span text:style-name="T1693">kde kdysi existovala mocná říše </text:span>
<text:span text:style-name="T1722">(Rusénie?)</text:span>
<text:span text:style-name="T1693">. </text:span>...
Podle toho se dá snadno usoudit že obsahy těla textu v obou případech html a xml obstarává tag "span". Proto jsem uvedl > "Výše uvedená ukázka je poměrně zřetelně stejná jako první ukázka ze zdrojáku html.", nebo "tag html == tag xml". Jde tedy o zjištění, že se díváme na Writer/web (.html) a nikoliv na klasický zdroj Writer (.odt).
Také se domnívám, že <text:p text:style-name="P2040"> je značka pro odstavec (paragraph) v xml protože takto se značí také v html. Ovšem už není úplně zřetelné co by v xml byl html tag <span lang="cs-CZ">Longworth</span>. Může to být v html jen obyčejná nézev zejména proto že je mezi tagy, nebo jméno ale když se to otrocky přeloží tak by to byla "dlouhá hodnota" - možná nezalomitelná mezera. Uvědomuji si že tagy "span" slouží pro stylování CSS a tak se mi nechtělo dohledávat jestli to má nějaký význam formátu.
Zase je také zřetelné, že v xml musí být více tagů nežli v html (mimo toho že obsahují navíc parametry ap.) Počet tagů xml nebude roven počtu tagů html který je do xml vnořen. Mimo toho zdrojem bude zřejmě klasický .odt. Html je do Writer/web jen "pravděpodobně zpětně načten" (html otevřené Writer/webem). A v originále (.odt) by se daly zřejmě najít odkazy na zdroj chyb. Je ale také možné že autor hned vytvářel formát .html a jiný zdroj nežli Writer/web není.
V každém případě pokud autor zaznamenal úspěch se systémovým přeformátováním (ač hektická práce) tak je to úspěch. Zautomatizování - to už je jiná problematika a schůdná :-) Od přehrabování tagů bych doporučil upustit a když tak jen ve výsledném html. Přes to jsem i takovouhle možnost navrhl
Moje e-mailová adresa
Pokud je Váš problém vyřešen, označte prosím svůj příspěvek za "VYŘEŠENÝ"
Zlepšíte orientaci při vyhledávání řešení JAK OZNAČIT TÉMA ZA VYŘEŠENÉ